Sezóna 2014 -15

TJ Snack Dobřany

 

 

Šneci stříbrní na Západě ! aneb Opět ,,vícnežmistři"
CSKA Karlovy Vary - TJ Snack Dobřany 5:1 Serie 3-2
(5.Finále, 1.NHBL-Západ, středa 3.6., Karlovy Vary ,18h.)
Prohra v rozhodujícím utkání je zasloužená. V pátém zápase byli lepší domácí. My jsme si před samotným ,,špílem" jasně nastavili noty, podle kterých se mělo hrát. Bohužel jsme udělali pár hloupých chyb, za které nás domácí potrestali. Hned na úvod dvě, přičemž jedno zaváhání vzadu nás stálo vedoucí gól domácích, pod
ruhé zbytečný faul, který domácí trestají druhým gólem. V tomto případě si musíme přiznat chyby v našem táboře a to my také umíme, to nás totiž posune dál. Domácí kvalitní tým si pak vývoj utkání hlídal a skóre pomaličku navyšoval. Snažili jsme se všemožně reagovat. Jiskřičku naděje jsme vykřesali bombou tradičního dělostřelce Petra Skály, ale to bylo již na 1-4 z našeho pohledu. Karlovarští takřka hned zasazují pátý úder a nejlepší brankář nejen této soutěže Jan Marek ponechává své místo další naší brankářské naději z naší mládežnické líhně a letos suverénně nejlepšímu brankáři extraligy mladšího ale i staršího dorostu Marku Hájkovi. Domácí si už oslavy nenechali ujít, vyhráli zaslouženě.
Závěrem: Dnes v pátém zápase nám nebylo souzeno, soupeř byl lepší a my mu tímto k výhře gratulujeme. Možná, že jsme se i toho posledního krůčku zalekli, přece jen jsme hodně mladý tým! Někteří kluci mydlí tuto soutěž třetím - čtvrtým rokem, čili od svých 15let, takže to mají všechno takříkajíc před sebou! I to určitě hrálo velkou roli. Nicméně serii rozhodl 4.zápas v neděli v Dobřanech, když za našeho vedení 2:0 po 1.třetině a naší jasné převaze se ze začátku druhé části hry při naší útočné buly skácel k zemi hráč hostí Průša(pokolikáté už ?????) a vysimuloval si trest 5min.+ok pro našeho klíčového hráče. Karlovy Vary přesilovku a svoji nespravedlivou výhodu využily hned 3krát a my jsme se již nevzpamatovali. Selhali i rozhodčí, kteří tento teatrální kousek tzv. zbaštili. V tomto momentě se lámal chleba a my všicni cítili obrovskou křivdu, přičemž vím, že ani my Šneci to nehrajeme v bílých rukavičkách... Tady ale nastal zlom v celé serii. I takhle se holt dají vyhrávat zápasy a to je smutný fakt !
My však touhle cestou určitě nepůjdeme!
Náš úkol je jasný, neusnout na vařínech, nebýt na hrušce(proč taky?), nezpychnout a dál jít s patřičnou pokorou naší nastolenou koncepční cestou.
Poděkování náleží sponzorům, městu Dobřany a v neposlední řadě našim fanouškům.
Kluci - Šneci, Vám všem za celou sezónu rovněž děkuji, od těch nejmenších ,,pindů", přes trenéry, až po ty nejstarší pardály, všichni jsme si zacinkali kovy, ale to nás nesmí uchlácholit, spíše nabudit k cestě dál.
Byl to pro nás všechny parádní zážitek, lépe řečeno zážitky a opravdová sezóna snů!
Možná, že i díky tomu, že hrajeme či děláme amatérský sport,
pak je vše ještě umocněné !!!
Už nyní se těším na další sezóny. Začínáme ,,pozvolna" hned příští týden.....

Václav Šlehofer
                                                                                                                     

Na spodním snímku finalisté 1.NHBL-Západ 2014-15:                                            Zleva stojí - Petr ,,Peťan" Ulrich, Dominik ,,Babič" Babor, Ondra ,,Uli" Ulm, Pája Görges, Jarda Zajíc, Kubíček Juráň, Lukyna Kopta, Péťa Chvojka, Venca Šlehy ml., Džarda Kobr, Milan ,,HoFFy" Hoffman, Radek ,,Kýbl" Khuebach a Petis ,,Skalík - Bůh" Skála Pod nimi zleva: Tomáš Mužík Řepa, Vena Bombito Průcha, starej Šlehy,Tomáš Kůča-Kučís, Honza ,,černej" Kovář, Malej Kodý, Domík Dušek, Dan ,,Dádula" Kovář, obrovskej Kodý Ležící: nejlepší gólmani v soutěžích: Mára Hájek a Hanz Marek vedle gólmanů(chybí třetí gólman Marek Košňar) a univerzál - Lukáš ,,Kani" Kaňák

 

TJ Snack Dobřany - CSKA K.Vary 4:7 (serie 2-2)
(4.finále, 1.NHBL-Z, 31.5. neděle)
Bohužel to nevyšlo, ačkoliv jsme ovládli 1.třetinu a vyhráli v ní 2-0. Jenže třetina není zápas a kvalitní soupeř utkání otočil. Jedna věc však zamrzela, že na vývoji zápasu, resp. na jejím obratu, neměl vliv pouze sportovní výkon..... Věříme, že tento moment nerozhodl celou finalovou serii..., byla by to na tokovéhle úrovni velká škoda. Po dvou třetinách byl tedy stav 2-3 z pohledů Šneků. S naším týmem nespravedlnost hodně otřásla a hosté toho využili. Třetí část K.Vary ze začátku úplně opanovaly, když v rozmezí pár minut vstřelily čtyři branky. My jsme ještě v závěru výsledek korigovali, ale to v play off nic neznamená. Na zápasy je to nerozhodně, to nikdo nezmění a středa v Karlových Varech tudíž určí vítěze ,,Národky".
(Šle)

 

Poklad na stříbrném - hokejbalovém jezeře !!!
TJ Snack Dobřany, ml. dorost - Vicemistr ČR 2014-15 !!!

Hodnocení 2.finále extraligy mladšího dorostu:
TJ Snack Dobřany - Svítkov Stars Pardubice 1:3

V sobotu 30.5. se hrál úplně jiný zápas než před týdnem v Pardubicích. Šneci vytěžili z mohutného náporu i vedoucí gól. Bohužel z naší aktivní hry jsme vstřelili právě pouze tento jediný. Po dvou našich hloupých chybách necháváme soupeře otočit zápas a zároveň i rozhodnout celé finále. Je to škoda, ale svět se nezboří. Dnes byli naši kluci lepší, soupeř chytřejší, v tom byl podstatný rozdíl. Je třeba však uznat i kvalitu našeho soupeře. Zajímavostí také bylo, že se ve finále potkaly týmy ze třetí a čtvrté příčky po zkl.části, které nechaly pod sebou zdánlivě lépe umístěnné Plzeň a Hradec králové. Pro nás je to na každý pád sezóna snů, poněvadž po bojích v kvalifikaci a po vydřeném postupu na podzim, dále pak dřina a zase dřina v zkl. skupině ze začátku jara, kdy nás pokosila téměř všechny chřipková epidemie a dvě porážky na úvod, asi by si na nás nikdo jen tak nevsadil. Jenže to by jsme nebyli Šneci.... Kluci se dokázali zvednout, semknout a vyhrabat se znovu ze samého dna a porážet silnější týmy, hlavně díky našim dobřanským zbraním.....
Jsme malé, ale hrdé extraligové město, máme daleko skromnější podmínky ze všech možných pohledů, nemáme halu (zatím...), rozpočtem jsme také někde jinde, nežli třeba soupeř z hlavního města regionu, i proto si takového úspěchu v podobě stříbrných medailí ceníme!
Čili s kolegou Matouškem jsme určitě na svůj tým a jistě i na celý klub, náležitě hrdí a klukům za celou sezónu tímto i po zásluze děkujeme.
Do dobřanské mládežnické ,,novodobé" pokladnice tak přibyla další medaile a to je jistě cenná záležitost. Zlato jsme urvali ve starších žácích (2012) a mladším dorostu (2013), stříbra se nám začínají množit, poněvadž jsme byli oceněni tímto kovem již třikrát - dvakrát v mladších žácích (letos a v roce 2010) a nyní i v mladším dorostu a i bronzové kovy si naši kluci již pověsili na krk a to hned dvakrát, ve starších žácích v roce 2011, no a letos si ho vybojovali naši starší dorostenci. Zejména ta letošní sezóna byla pro naši mládež parádní, neboť kluci předčili kvalitní soupeře z daleko větších měst, než jsou zhruba pětitisícové Dobřany. Medailové byly všechny naše letos přihlášené kategorie!!!
To je úspěch, z kterého bychom chtěli v budoucnu náležitě profitovat.
(Šle)

Na spodním snímku Vicemistr ČR, TJ Snack Dobřany - mladší dorost 2014-15                     Náš mladší dorost letos v dubnu po výhře v Českých Budějovicích, to jsme ještě nevěděli, že s touhle lodí doplujeme až do finále!!!                                                                                        Na snímku - Zleva: Maty st., Belfas, Ondrýs, Hůrkyč, Čechurda, Zelí, Karlos, Ruby, Mušlák a Malinsky Dole: Peťan, Sloupík, Petis, starej Šlehy, Řepa a Kani Pod nimi: Mára Hájek Chybí: Brko, Erhy, Čechýnko, Slámič, Maty ml. a duo Vízy st. a ml. - Teď jsme snad již komplet.

 

Vážení sportovní přátelé,
o tomto víkendu se na našem hokejbalovém hřišti uskuteční vyvrcholení celé naší hokejbalové sezóny. Naši muži postoupili do finále druhé nejvyšší soutěže v ČR 1. NHbL-Z a po úvodních duelech na hřišti soupeře z Karlových Varů je stav celé série nerozhodný 1-1 na zápasy (hraje se na 3 vítězná utkání). Muži sehrají své zápasy v sobotu 30.5. 2015 od 18:00 hod a v neděli 31.5.2015 od 10:00 hod. Neméně skvělých výkonů dosáhli rovněž naši mladší dorostenci, kteří absolvují v sobotu 30.5.2015 od 14:00 hod. svůj druhý finálový zápas extraligy MD proti týmu z Pardubic. Naši borci sice úvodní duel na hřišti soupeře prohráli, ale v domácím prostředí jsou připraveni podat maximum, aby vše odčinili a vynutili si tak ještě nedělní rozhodující finále, které by začínalo od 14:00 hod. O první přestávce sobotního duelu dorostu (cca ve 14:25 hod.) je rovněž přichystáno slavnostní dekorování našich starších dorostenců, kteří by z rukou prezidenta extraligy p. Donauschachtla, starosty Dobřan p. Martina Sobotky a předsedy TJ Dobřany p. Luďka Reitšpiese měli převzít bronzové medaile a pohár za 3. místo v extralize SD a rovněž Prezidentský pohár za první místo v dlouhodobé části této nejvyšší soutěže v ČR. Souběžně s nimi převezmou naši mladší žáci stříbrné medaile a pohár vícemistrů ČR za druhé místo na MČR MŽ.
V případě rozhodnutí obou finálových sérií je rovněž přichystáno dekorování mladších dorostenců i mužů bezprostředně po rozhodujícím zápase.
Máme se tedy na co těšit.
Dovolte mi tedy, abych Vás na celý hokejbalový víkend touto cestou pozval, aby jste spolu s námi přišli oslavit úspěchy našich borců a byli při vyvrcholení pravděpodobně nejúspěšnější sezóny dobřanského hokejbalu.
S úctou
Petr Chvojka - předseda oddílu hokejbalu, TJ Snack Dobřany

 

Šneci opět do finále                                                                   TJ Snack DobřanyPardubice-Svítkov
(30.5.sobota, extraliga MD, 14h., hř. Snack aréna, 2.finále)

TJ Snack DobřanyCSKA K.Vary
(30.5.sobota,1.NHBL, 18h., hř. Snack aréna, 3.finále)

 

TJ Snack Dobřany – Pardubice-Svítkov
(31.5.neděle, extraliga MD, 14h., hř. Snack aréna, případné 3.finále)

TJ Snack Dobřany – CSKA K.Vary
(31.5.neděle, 1.NHBL, 10.30h., hř. Snack aréna, 4.finále)

 

 

 

Tři odehraná finále za námi                                                                 Hodnocení mužů:
Karlovy Vary - TJ Snack Dobřany 9:0 a 3:4ss (1-1serie)                       (Finále 1.NHBL č.1 a č.2, so a ne 23.-24.5., dvakrát v 11h. v K.Varech)
V sobotu byl rozdíl markantní, asi jako když závodí pramice s parníkem.... Byl to i z naší strany zápas ,,blbec".
Na neděli jsme se tudíž náležitě nachystali a zkusili být týmu CSKA důstojnějším soupeřem, hraje se přeci finále druhé nejvyšší soutěže v ČR. V samotném utkání jsme pořád dotahovali. Po dvou třetinách to bylo dokonce 1-3 z pohledu Šneků.
Bojovnost, nasazení a neutuchající touha něco s výsledkem udělat, se nám nakonec vyplatila. Ano, měli jsme i štěstí, ale také jsme i my mohli v prodloužení rozhodnout z úniku Jana Kováříka . Domácí tým z KV je opravdu silný protivník a je třeba jeho kvalitu respektovat, oproti kádru ze zkl. části jsou Varští v play off velmi kvalitním mančaftem a právem i favoritem této serie.
Jenže náš mladý tým sbírá zkušenosti každým zápasem a věřím, že v tomhle složení nastoupíme z většiny i na podzim, což je pro nás směrodatné ! Jedna jasná porážka a jedna šťastná ale vydřená výhra. Stav serie je nerozhodný a jedno je jisté, teď se bude hrát dvakrát v Dobřanech......
(Šle)
                                                              

Hodnocení MD:
Pardubice Svítkov - TJ Snack Dobřany 5:0                                    (finále extraligy MD č.1, sobota 23.5. 2015, 12h., Pardubice-Svítkov)
Nepovedlo se téměř nic a to díky velmi dobře hrajícím domácím. My se budeme snažit, co to půjde tak, abychom byli Svítkovu důstojným soupeřem. Na zápasy je to 1-0 a serie se stěhuje k nám. Hraje se o titul a to bude pro nás hnací motor!
(Šle)

 

Víkend, jenž vchází do dějin klubu !

Nejpovedenější víkend (15.-17.5.) má za sebou náš klub. Snad jen starší dorost neuspěl, no neuspěl. I v této kategori si kluci pověsí na krk bronzové medaile, možná jsme měli navíc, ale i bronzová placka má svůj význam a dokonce velký !!!  Být třetím týmem v ČR, je pro naše město další ohromný mládežnický úspěch!!!                                                                                                                                  A bylo ještě ,,líp" .    Mladší dorost po výhře v Hradci Králové postupuje do finále extraligy, kde nás čekají Pardubice, resp. Svítkov.                                                                                                       Mladší žáci skončili na republice druzí a byli odměněni stříbrnými medailemi, což je určitě velká paráda. Čili Dobřany dokonce druzí v ČR v další mládežnické kategorii!!!                                                             No a muži předvedli dva odmakané zápasy a vyrovnali stav serie semifinále ,, Národky" s Hostivaří na 2-2. Rozhodne se v Praze tuto středu. Jedním slovem paráda ! (Šle)

Muži, 1.NHBL                                                                                               Hbc Hostivař - TJ Snack Dobřany  3:5 serie 2-3
Branky: Kovářík (Kopta), Kopta, Šlehofer V.ml.(Skála), D.Kovářík ml. (Šlehofer V.ml.),                   Kodýtek(Šlehofer V.ml.)                                                                                                          Výhra v pořadí již třetí za sebou rozhodla o tom, že i další kategorie Šneků půjde letos do finále. Na kluzkém terénu jsme byli tentokrát lepším týmem my a naše výhra se dá hodnotit jako zasloužená. Vyjma pasáže, kdy domácí srovnali skóre z 0-2 na 2-2. V této fázi jsme měli chvilkový výpadek, kdy Pražané neproměnili navíc loženku. Ve třetí části jsme po vyhrané buly udeřili potřetí a následné i dalším gólem. Domácí snižují v  přesilovce a hrnou se do poslední zteče. Veškeré ataky pokryje Jan Marek s výborně fungujícím mančaftem, následně do odkryté klece zápas a výsledek pečetíme. Tým okolo Jana Marka, pár zkušených hráčů a talentovaných mladíků jde do finále, kde nás čekají Karlovy Vary. Začínáme ve Varech v sobotu i v neděli shodně v 11hodin. (Šle)

 

Muži, 1.NHBL                                                                                               TJ Snack Dobřany - Hbc Hostivař  3:1 serie 2-2
Branky: Šlehofer V.(Kodýtek), Kodýtek(Skála) a Skála (Šlehofer a Kodýtek)
Důležitá výhra s pražskou Hostivaří nás nechala ve hře a čeká nás rozuzlení v Praze. Dnes jsme byli aktivnější a pohyblivější od počátku až do konce utkání. Předvedli jsme i pohledné kombinace a častokrát dostali soupeře do úzkých. To, že nám hrají převážně starší dorostenci v tomto týmu, to už je otřepaná fráze, ale my jsme se opět snažili zakomponovt i mladší doros
tence, neboť jsme přesvědčeni, že to je pro náš klub cesta dál.... Včera a dnes nastoupili v mužských barvách úspěšní kluci z MD, které čeká o následujícím víkendu finále extraligy, jmenovitě: Ulrich, Mužík T., Šlehofer O., Málek a všichni se náležitě činili.... Zpět k serii - Nic není hotové a uspokojení není na místě, hrajeme s favoritem celé soutěže, čili chceme se nadále prezentovat s patřičným respektem a náležitou pokorou. Potom, nechť vyhraje lepší tým. (Šle)

 

extraliga MD - 2.semifinále
Hradec Králové - TJ Snack Dobřany 0:4   serie 0-2
Branky: Šlehofer O. 2, Málek a Kodýtek
Parádní práci předvedli mladší dorostenci na východě Čech, když proměnili mečbol a po dvou letech tak bude v Dobřanech k vidění finále dorostenecké kategorie. Při tomto sportovním svátku vyzveme Pardubice. Pardubice odsunuly z finálového klání Plzeň, když zvítězily rovněž ve dvou zápasech. Určitě nás čeká čeká další skvělá sportovní podívaná, na kterou jsme si již v posled
ních 7-8letech zde v naší Snack aréně v Dobřanech takřka zvykli. Za dnešní výkon lze vyzdvihnout celý mančaft, kterému vévodil tradičně vynikající Marek Hájek v brance. Zde se odráží výtečná práce Jana Marka, jenž se vrátil mezi Šneky z Plzně na přestup a coby výborný gólman, si Marka Hájka vzal pod patronát ! Pochválit však musíme celý náš tým, neboť kluci splnili do puntíku přesně to, co se stanovilo před utkáním. Bravo hoši ! Jediná kaňkou zůstává zranění našeho kapitána Karla Páva, pro kterého sezona nejspíš skončila. Karlovi přejeme brzké uzdravení. Čili, naší snahou zůstává zapracovávat mladé kluky dál. Pořád je však zapotřebí, zůstat nohama na zemi a nelétat v oblacích. Toho se v našem táboře držíme !!! (Šle)

 

Extraliga SD - 3.semifinále                                                                                                        Elba Ústí n.L.- TJ Snack Dobřany 6:2 serie 3:0
Ne vše se povede a nám se tenhle zápas nepovedl. Paradoxně jsme se prvně v serii ujali vedení, ale to bylo z naší strany vše. Ano, domácí poskládali na play off skvělý tým a je třeba vždy uznat kvalitu soupeře, ale přesto si myslím, že ne všem z nás to tzv. sedlo. Z družstva trenéra Jana Fedáka mne zaujal hráč Patzelt, který skutečně po celou serii předváděl výtečné výkony. Našim klukům přesto s kolegou Matouškem děkujeme za celou sezónu a myslím, že bronzovou památku na krku si tento ročníkově mladý tým uvědomí třeba někdy za čas.... Možná i to, že to mohlo dopadnout i lépe, ale je to sport a v něm nejde nic plánovat a vyhrávat chce každý. V loni jsme brali s tímhle ročníkem brambory..., letos si kluci zacinkají bronzem, čili další úspěch pro náš klub a pro naše malé, ale hrdé město Dobřany. Jen věříme s kolegou Matouškem, že tahle loď popluje dál - bez ohledu na tituly či medaile, neboť tihle kluci jsou dorostenci ještě i příští rok a většina z nich i příští roky dva !!! Navíc se nám pod nimi tvoří i další parta, kupříkladu ta úspěšná z letošního ,,mladšáku" .... (Šle)

 

VÍCEMISTŘI ČR v kategorii mladších žáků - TJ SNACK Dobřany
Výborná práce trenéra Petra Úbla nám přináší do klubové pokladnice další mimořádný úspěch v podobě stříbrného kovu z mistrovství ČR!!!
Je to další parádní úspěch pro naše město Dobřany. Skvělá podívaná se odehrála i ve finále proti Kertu Praha a ačkoliv výsledek vypadá hodně nerovnoměrně, pak si myslím, že kluci budou mít určitě životní zážitek. Do hry se totiž během finále dostali úplně všichni a i to je důležitý fakt. Škoda, zranění našeho klíčového hráče Sebastiána Maláta, který byl zároveň vyhlášen i naším nejlepším hráčem. Ale bohužel i takové věci ke sportu patří.
(Šle)
Předseda klubu Petr Chvojka: Naši Šnečci dnes opět navázali na skvělé výkony na MČR MŽ, když v semifinále vyzráli na favorizovaný Letohrad 2:1 po samostatných stříleních. Ve finále nestačili na KERT PARK Praha (0:4), ale stříbrné medaile jsou obrovským úspěchem naší práce s mládeží.

 

 

 

Hodnocení víkendu 
TJ Snack Dobřany – Hradec Králové 5:2
(9.5.sobota, extraliga MD, 11h., hř. Snack aréna, 1.semifinále)

TJ Snack Dobřany – Elba Ústí nad Labem 2:3 ss
(9.5.sobota, extraliga SD, 13.30h., hř. Snack aréna, 1.semifinále)

TJ Snack Dobřany – Elba Ústí nad Labem 2:3 ss
(10.5.neděle, extraliga SD, 11h., hř. Snack aréna, 2.semifinále)

Venkovní zápasy Šneků:
Hbc Hostivař-TJ Snack Dobřany 4:3
(9.5.sobota, 1.NHBL-muži, 1.semifinále)

Hbc Hostivař-TJ Snack Dobřany 5:1
(10.5.neděle, 1.NHBL-muži, 2.semifinále)

Kovo Praha -TJ Snack Dobřany 0:5
(10.5.neděle, mis.ČR,sk.Střed, ml.žáci)

Rebel Praha 8 -TJ Snack Dobřany 1:8
(10.5.neděle, mis.ČR,sk.Střed, ml.žáci)

Trenér Petr Úbl: První zápas proti Kovu začali Šnečci opatrně a trápili se hlavně v zakončení. Dlouhou dobu jsme vedli pouze o jedinou branku a soupeř urputně bránil výsledek, zlom přišel až na konci druhé třetiny.

Druhý zápas proti Rebelům byl o poznání vyrovnanější. Přestože konečný výsledek je jednoznačný, zápas byl až do začátku druhé třetiny bezbrankový se šancemi na obou stranách. Úvodní gól vstřelili domácí při ponechané výhodě. Šnečci však během několika vteřin otočili výsledek na 1:2 a do konce druhé třetiny dokonce navýšili rozdíl o další branku. Rebelové byli nuceni otevřít hru a více riskovat. Díky tomu byla třetí třetina již v režii Šneků, přesto se soupeř nevzdával naděje a do půlky posledního dějství se snažil hru zvrátit.

Závěrem je třeba pochválit nejen naše Šnečky, ale i hráče obou soupeřů. Všichni odvedli v posledním kole soutěže výborné výkony.

 

 

Zápasy Šneků o víkendu:
TJ Snack Dobřany – Kelti Beroun 7:2     stav serie 3:0
(2.5.sobota, 1.NHBL-muži, 11h., hř. Snack aréna, 3.čtvrfinále)
                                                   Branky: Pancurák, Pokorný, Kučera 2, Ulm, Kodýtek a Kovářík J.                                                          Sobotní domácí výhra nad Berounem nás posunula do semifinále. Třetí v serii, sedmá s Kelty v sezóně.    Je třeba však zmínit i soupeře. Kelti odehráli velmi dobře zejména druhé play off utkání, kdy si musíme sportovně přiznat, že nás v určitých pasážích přehrávali a dokonali skvělý obrat z dvoubrankové ztáty. Naším vyrovnáním v power play a následnými úspěšnými nájezdy jsme celou serii převalili na naší stranu. Tam vidím klíčový moment čvrtfinále. Sobotní 3.zápas v serii se již odehrál zcela v režii Šneků a domácí vítězství se dá považovat za zasloužené. Individuální výkony zde vyzdvihovat netřeba, neboť serii si uhrál celý mančaft!!! Jednoho hráče bychom však zmínit měli, a sice - je dobře, že jsme nazpět získali Jana Marka.  Je to hráč, který po svém ,,komplikovaném návratu" z Plzně dostal speciální pokyny a zatím je zcela naplňuje a my zde pěvně věříme, že to takhle půjde i dál!!!  Přece jen je to náš odchovanec a dobřanský kluk ......    Dalším důležitým aspektem je Honzova výtečná tréninková morálka a navíc  našim talentovaným mladíkům ze zamčené ,,kasy" dodává potřebný klid v zápasech. Prostě ve svém věku přichází i lidská stránka a mladým spoluhráčům jde příkladem.  Jsou tu však i další zkušení, čili parta okolo Petra Skály, dále matadora z jižních Čech Milana Hoffmana a šikovných mladíků si sezónu prodlužuje !  Snad jsme letos, ale i třeba do budoucna neřekli poslední slovo...  Postup do semifinále je prostě pro nás úspěch !  Ovšem pozor, není na místě se vznášet v oblacích. Nyní nás čeká další soupeř a ten  bude chtít jistě také vyhrát..... (Šle)

Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 0:9
(2.5.sobota, extraliga SD, 17h., Palmovka,3.čtvrtfinále)
                                                            Branky:  Kobr 2, Šlehofer V. 2, Kaňák L., Ulm, Kovářík J., Suchý a Bouček                                             Sobotní výhra byla z kategorie jednoznačných. Byli jsme po všech stránkách lepším týmem, což mne i zaskočilo, neboť domácí jsem považoval za velmi nepříjemného protivníka. Nicméně byla to jen jedna výhra a ta zdaleka neznamenala nic. Přesto si za výkon v sobotu kluci pochvalu zasloužili. Ovšem tuhle specifickou kategorii nelze přechvalovat.... (Šle)

Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 0:2
(3.5.neděle, extraliga SD, 17h.,Palmovka, 4.čtvrtfinále)
                                                               Branky: Šlehofer V. a Kaňák L.                                                                                                 Neděle už byla z jiného soudku. Honza Kovářík-trenér Kova namotivoval tým k úplně jinému výkonu a dlužno dodat, že zápas byl zcela vyrovnaný - se šancemi na obou stranách. Museli jsme tak přepnout na rychlější otáčky, nežli tomu bylo v sobotu, ale je to play off a navíc nad domácími visela povinnost vyhrát. První branku jsme vsítili bombou z přesilovky my a to se nakonec ukázalo jako klíčové. K tomu všemu zachytal parádně Ondřej Kuchař. Gólman, jenž v mladších žácích vychytal Šnekům titul vicemistra ČR, když tehdy po celou sezónu podával výtečné výkony !!! V závěru jsme ještě výsledek pečetili do odkryté klece. Medaile je jistá, neboť jsme byli ,,KRÁLI"  po zkl. části. Záměrně zmiňuji slůvko byli, poněvadž nyní se hraje jiná soutěž a i semifinále bude začínat se skórem 0-0. My půjdem svoji cestou dál a samozřejmě s patřičnou pokorou. Nikdo se neporazí sám, to jsme viděli v prvním zápase doma s pražským Kovem..... (Šle)

Hradec Králové - TJ Snack Dobřany 2:1ss
(3.5.neděle, extraliga MD, 10h., 14.kolo, hř. H:Králové)
                                                                Branka: Petr Ulrich                                                                                                                Doplední zápas v Hradci se odehrál v duchu fair play. Naši kluci potvrdili svoje výtečné výkony a s domácím favoritem si v ničem nezadali. Hradec se ujal vedení, ale my jsme vyrovnali s opět velmi dobře hrajícím obojživelníkem - Petrem Ulrichem (v loňské sezóně ještě gólman, navíc dokonce i v českých barvách na MS do 16let). Poté měly oba týmy šance k tomu, aby zápas rozhodly ve svůj prospěch, jenže úřadovali oba gólmani. Náš tradičně výtečný čapák Marek Hájek několikrát domácí vychytal a ukázal, že patří mezi špičku této soutěže, ale také kategorie výš a nejen tu ! Zápas tak dospěl do nájezdů a v těch byli tentokrát šťastnější domácí.  My jsme byli úspěšní jen jednou (Šlehofer O.), načež domácí udeřili dvakrát. Vezeme do Dobřan bod a celý tým nejen za jaro zasluhuje obrovskou pochvalu, neboť se nám vyplatila poctivá a trpělivá prácička, kterou jsme s většinou hráčů kádru nastartovali na žákovských ,,republikách" !!!          Play off - Top čtyřka = dobrá práce!  Znamená to pro nás  semifinále a pro Šneky další mládežnický úspěch, na který budeme chtít v budoucnu bezpochyby navázat !  Zpět do reality a ústy na zem, nyní nás čeká v sobotu doma opět kvalitní Hradec Králové a to je pro náš klub další výzva.... (Šle) 

TJ Snack Dobřany - Kert Park Praha 2:3
(3.5.neděle, mis.ČR,sk.Střed, ml.žáci, 14h., hř. Snack aréna)
                                                       Utkání se smolným koncem odehráli naši kluci, když o branku podlehli pražskému Kertu. více už trenér Petr Úbl: Napínavé utkání sehráli Šneci proti posílenému Kertu. Již první třetina napověděla, že to nebude jednoduché utkání, když většina této třetiny byla odehrána v obranném pásmu domácích. Do té druhé jsme nastupovali stále s bezbrankovým stavem. Přes vstřelenou branku soupeře jsme ale srovnali krok, avšak příliš mnoha fauly a následnými oslabeními jsme dali Kertu možnost střelecké převahy. Při korigující brance na 1:2 jsme navíc obdrželi osobní trest za opětovné vstřelení míčku do branky. Závěrečná třetina pak přinesla další branku Kertu a Šnekům nezbyla než hra bez brankáře, kterou sice sehráli na výbornou, ale stav korigovali pouze jedenkrát a to na remízu nestačilo. První dvě třetiny nebyly odehrány z naší strany dobře a Kert toho dokázal využít, za tu třetí si Šneci zaslouží pochvalu.

 

 

Výhra v Č.Budějovicích
Pedagog České Budějovice - TJ Snack Dobřany 0:2
(30.4. čtvrtek, 17.30h.extraliga ml.dorostu)
Branky: Ulrich a Rubner
Dúležitá výhra našich kluků nás opět posunula v tabulce. Kluci na jihu Čech odmakali další zápas a svým poctivým přístupem si výhru vydřeli. Domácí chtěli také vyhrát, takže rozhodně bylo oč hrát. Navíc z povzdálí nás jistě sledují soupeři.... Tudíž, určitě to jednoduché utkání nebylo, zvláště pak na nerovném terénu . Hřiště však platí pro oba týmy stejně a my jsme se s touto pro nás nevýhodou vypořádat dokázali. V neděli úspěšnou základní část zakončíme v Hradci Králové. Našemu týmu kompletně patří dík za opětovné nasazení a tradičně neutuchající snahu. Marek Hájek si připsal další čisté konto..... Nadále pracujeme s pokorou a zkoušíme čeřít vodu ze zadních pozic.
(Šle)

 

 

 

Šneci  v důležitých bitvách.....

Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany 3:4
(26.4.neděle, 1.NHBL-muži, 15h., hř. M.Beroun, 2.čtvrfinále)
                                                               Branky: Skála 2, Kovářík J. a Hoffman z nájezdu
Zápas se odehrál ve větším tempu než v sobotu. Vyrovnaný duel jsme přetlačili na svoji stranu dvoubrankovým vedením. Bohužel nás uspokojilo natolik, že jsme nepochopitelně ubrali a domácím nabídli po několika hloupých chybách šanci na ovlivnění výsledku. Kelty nakopl první gól a od té chvíle hráli jen oni. Vyrovnali a jejich snaha vyústila i ve vedení (3-2). To zas pro změnu probudilo nás a vyhraná buly Milanem Hoffmanem v našem power play a následná dělovka Petra Skály znamenala vyrovnání cca 80 vteřin před koncem. V prodloužení se šance přelévaly na obou stranách, přičemž ,,loženky" jsme měli my. Zůstaly však nevyužity. Myslím, že play off pro diváka - jak má být, což stvrdily i nájezdy. Už první od nás, proměněný zkušeným Milanem Hoffmanem, se ukázal jako vítězný. Lukáš Kaňák svůj záměr neuskutečnil, Petr Skála již ano, čímž bylo hotovo. Domácí si vylámali zuby ve čtyřech pokusech na Honzovi Markovi, to ale není žádná novinka. Náš určený čtvrtý a pátý střelec, jet již nemuseli, zůstali tak napsaní jen na papíře. Druhá výhra však neznamená postup, toho jsme si vědomi. Pouze bereme fakt, že serie pokračuje v Dobřanech.
(Šle)

TJ Snack Dobřany – Kovo Praha 6:0                                                                                                   (26.4.neděle, extraliga SD, 10.30h., 2.čtvrtfinále)                                                                                  ,, Nosánky" nahoře nás v sobotu obraly o výhru. Spolu s tím bylo i spojené podcenění soupeře. To je bez debat. Poté se to všechno načetlo a důsledkem bylo zasloužené vítězství pražského Kova, které svoji nastolenou taktiku poctivě plnilo po celé utkání.
Do nedělního utkání jsme tak byli nuceni udělat změny, poněvadž takhle se play off nehraje. První, neprvní - to nikoho nezajímá. Někteří naši kluci tak před druhým zápasem dostali pořádnou ,,ťafku" i tím, že je zaskočily mladší a co hlavně snaživější ,,ročníky". Snaha a bojovnost byla odměněna naší výhrou. Začíná se od nuly a my si musíme sednout na zadek, neboť kvalitní a velmi dobře organizované Kovo trenérem Honzou Kovaříkem určitě prohrát nechce, kdo by chtěl?
(Šle)
Trenér Matoušek: Dnes jsme odehráli zápas dle našich představ. Soupeř hrál stejným stylem jako v sobotu, ale tentokrát mu to nevyšlo. Samozřejmě výhru přikládáme i korekturám v sestavě.

Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany 1:3
(25.4.sobota, 1.NHBL-muži, 15h., hř. M.Beroun, 1.čtvrfinále)
                                                              Výhra Šneků se dá hodnotit jako zasloužená. První třetina skončila smírem, když se týmy spíše oťukávaly. Od druhé části jsme se ujali vedení, a ačkoliv domácí skóre srovnali, šli jsme znovu do vedení. Odskok ve třetí třetině na rozdíl dvou branek se ukázal jako klíčový. Dnešní naše výhra neznamená v play off takřka nic, vyjma dílčího úspěchu. Takže netřeba žádné závěry. Zítra je také den a hlavně, v serii musíte být úspěšní třikrát........... (Šle)

TJ Snack Dobřany – Kovo Praha 2:3
(25.4.sobota, extraliga SD, 9.30h., 1.čtvrtfinále)
                                                                          Trenér Jan Matoušek: Podcenili jsme začátek, čehož soupeř využil a udeřil i gólově. Dostal se dokonce do dvoubrankového vedení a svůj náskok si pečlivě hlídal. Pražané hráli to, co potřebovali a soustředili se především na defenzívu, naše hrubice ztrestali. My jsme se bohužel vždy přitáhli pouze na rozdíl jediné branky. V naší útočné snaze Kovo hodně podržel brankář. Zítra bychom s tímto stylem neuspěli, musíme něco změnit a nebude toho málo....

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 1:0
(25.4.sobota, extraliga MD, 12.h.)
                                                                                            Trenér Jan Matoušek:
Hrálo se ve vysokém tempu. Myslím, že jsme měli herně navíc.
Vytěžili jsme však z mírné převahy a z vytvořených šancí pouze jeden gól. Výhra nad dosavadním lídrem soutěže nám dodává elán do zbývajících dvou duelů základní části.

 

Žáci na výbornou                                                                                            TJ Snack Dobřany – Pedagog Č.Budějovice 6:0                                                     (25.4.sobota, MČR ml.žáci, sk.Střed, 15.h., 23.kolo)                                                                           Naši žáci usilující o postupovou šestku doma potvrdili výborné výkony a soupeři z jihu Čech nadělili půltucet branek. Stále je však dost kol do konce dlouhodobé části a Šnečci jsou zatím na páté postupové pozici. Bude to však ještě určitě boj, neboť nás čekají soupeři z okolních míst tabulky a ti jistě přemýšlejí stejně.... (Šle)

 

 

 

 

Po dohodě s Kelty přinášíme příspěvek z jejich klubového portálu:

Vyzpovídali jsme trenéry obou týmů, které se střetnou o víkendu v Hlinkách

Vrchol sezóny se kvapem blíží a očekávání roste. Rozhodli jsme se vyzpovídat trenéry obou aktérů víkendové bitvy. Co stojí za úspěchem Dobřan? Proč v posledním utkání nastoupil Antonín Oplt místo Laška? Kdo bude tahounem týmu v play off? To a mnohem více se dozvíte v rozhovoru, který jsme si pro Vás připravili. Odpovídali trenéři obou týmů, za Dobřanské Václav Šlehofer, za Kelty Ondřej Beneš.

 

Jako první jsme se ptali Ondřeje Beneše, hrajícího trenéra Keltů

1. Do letošní sezóny jste vstoupili jako nováček, přesto jste od začátku dokázali držet krok s nejlepšímy týmy. Čemu připisujete tento úspěch?                                                              Tým určitě kvalitu má, aby dokázal hrát vyrovnaně se všemi. Možná jsme občas měli štěstí, ale to přeje připraveným. A to jsme, myslím, byli. Výhodou bylo, že jsme vstupovali do sezóny s potřebnou pokorou a nadšením, které nám pomohlo některé vyrovnané zápasy zlomit. Na konci sezóny jsme možná měli nosy až moc nahoře a mysleli si, že se zápasy vyhrají sami. Věřím ale, že jsme zpět na zemi a vrátíme se k tomu, co jsme praktikovali po většinu sezóny.

2. Kelti mají několik skvělých hráčů. Který z nich se podle Vás stane pro play off klíčovým?  Budeme stavět na kolektivním výkonu, ale klíčové budou dozajista výkony brankářů. Výhodou je, že někteří z našich hráčů během sezóny výrazně zrychlili, to by mohl být ten kýžený jazýček na vahách

3.Ke konci nadstavbové části zaznamenal tým tři porážky v řadě. Myslíte, že to ovlivní psychiku hráčů a potažmo i výkon v následujících duelech?                                                                         Nemyslím si. Už v posledním zápase jsme zahráli dobře, prohra v nájezdech nic neřešila. Navíc jsme si dokázali, že s Dobřany dokážeme hrát. A to je pozitivní zjištění.

4. S Dobřany se setkáváte po čtvrté ve velice krátké době. Ovlivní to nějak strategii týmu? Myslíte, že se napětí na hřišti bude stupňovat?                                                                                    Týmy se již poměrně dobře znají, těžko se bude vymýšlet něco překvapivého. Napětí se opravdu stupňuje, myslím, že střetů a potyček bude ještě přibývat. Když hrajete s některým týmem během jedné sezóny osmkrát, tak je to celkem logické. Na druhou stranu věřím, že tvrdé zákroky budou stále v rámci fair-play a ani jeden z týmů se nesníží k nějakým  zákeřnostem. Dobřany jako soupeře uznávám a budeme se je snažit porazit hlavně kvalitní hrou a obětavým výkonem. A po posledním zápase si třeba dáme se Šlehym pivo. 

5. V posledním zápase jste všechny překvapil nasazením mladičkého Tondy Oplta do zápasu jako jedničku, což se nakonec ukázalo jako skvělý tah. Jak se tato myšlenka urodila?                    Jsem rád, že se Tondovi zápas povedl, chytal skvěle. Kdyby to nevyšlo, asi bych si vyslechl nejednu narážku na prokaučovaný zápasJ Ale chceme zapracovávat do sestavy další mladé hráče s potenciálem do budoucna, tak to byl v podstatě logický krok. Bavil jsem se o tom s naším prvním brankářem Petrem Laškem, přivedl mě na to vlastně on. Nebojím se experimentovat, navíc jsem Tondovi stoprocentně věřil, že si s tím poradí. Myslím, že i Lášovi to v konečném důsledku pomůže.

6. Prozradíte nám, kdo bude chytat první zápas v Berouně?                                                       Neprozradím.

7. Chystáte nějakou specialitu, kterou se pokusíte Dobřanské překvapit?                                        Specialitu ne, ale mám představu, na co se při vymýšlení strategie zaměřit. Na čtvrtečním tréninku se tomu budeme věnovat. Rozbor na videu sice neproběhl, ale konzultoval jsem to s naším fototrenérem, dostal jsem několik zajímavých podnětů.

8. Na co byste diváky na zápasy čtvrtfinále play off pozval?                                                     Na pěkný hokejbal plný emocí spojených s vyřazovacími boji. Věřím, že přijde hodně fanoušků a vytvoří atmosférou hodnou utkání play-off. A ať vyhraje lepší tým, už se moc těším, až série vypukne.

 

Václav Šlehofer ve svých odpovědích poodkryl tajemství úspěchu Šneků 

1. Po loňské nevydařené sezóně, kdy jste po základní části skončili na předposledním místě, jste se letos stali týmem, který dokázal hrát vyrovnaný hokejbal s každým týmem v tabulce. Po základní části jste skončili na pátém místě, čemu připisujete tento úspěch?                        Tohle není nahodilá situace, velká vliv má na tým určitě příchod Jana Marka do branky. Jedná se vlastně o návrat našeho odchovance, přestože k nám z Plzně na konci podzimu  přestoupil přes velké průtahy a problémy.  Rovněž nám pomohl příchod dalšího zkušeného matadora Milana Hoffmana z Č.Budějovic. Mě osobně jeho minulost nezajímala, znám ho dobře a našemu mladému týmu dává přesně to, co jsem od něj očekával a vím, že i kluci ho berou.  No a pak tu máme další a troufnu si říci, že nejdůležitější faktor.  Kdysi dávno od sestupu z extraligy, tedy někdy před čtyřmi lety, jsme se rozhodli udělat v klubu řez. Chci tím říct, že jsme zasáhli cíleně do kádru mužů a začali se ještě intenzivněji  a poctivě věnovat mládeži.  Vsadili jsme tehdy na pár zkušených hráčů, kterým jsme věřili a pěkně pozvolna  okolo té hrstky spolehlivých  začali dostávat prostor mladíci, tehdy i 15-letí. A v tom v podstatě pokračujeme, jenže dnes je některým mladým již 18let a ,,Národku“ hrají již čtvrtým rokem, přičemž nadále ,,pipláme“  další ročníkově mladičké hráče.  Nyní 18-letí jsou však stále dorostenci a hrají souběžně dvě soutěže najednou. To se za ty roky práce i při vší úmrtnosti hráčů, která potká každý klub, musí prostě někde odrazit. Pozor, ale  netvrdím, že to děláme dobře.  Každý klub má nastavenou koncepci. My jdeme touto cestou.

2. Kdo je největší pomyslnou hvězdou Vašeho týmu, na kterou by se mohli fanoušci v Berouně těšit?                                                                                                                                 Myslím, že hvězd v našem týmu máme dost a zároveň věřím, že v budoucnu se někteří  prosadí ještě výrazněji.  Jenže ke kvalitnímu výkonu hvězdy potřebujete i skvěle fungující spoluhráče. A jsme u toho, je to týmový sport, a tudíž i týmová práce, proto žádnou ,,star“ záměrně nezmíním. Věřím, že se v Berouně prezentujeme kvalitním výkonem a to nás uspokojí. Protože, pokud kvalitu prokážeme, pak s námi budou mít domácí problémy.  Je v našich silách potrápit úplně všechny týmy v této soutěži. Na druhé straně dokážeme také zápasy zbabrat, ale my chceme jít tou první cestou.

3. S týmem Keltů se díky nadstavbovému systému v poslední době hodně potkáváte. Hráči se už dobře znají, a zápasy začínají být vyhrocené. Myslíte, že se napětí v Play off bude stupňovat, či se naopak budete snažit své hráče držet zpět ?                                                                          Z naší strany není důvod se soustředit na nějaké napětí, my přijedeme hrát opět hokejbal nám vlastní.  Vždyť  jsme domácí tým porazili v letošní sezóně čtyřikrát ze čtyř zápasů, tak proč nějaké napětí či ataky? Spíš bych chtěl podotknout, že nikdo si nenechá nic líbit. A na hřišti platí nepsaný zákon, že jakmile na něj vběhnu, pak jsou si všichni rovni a to jak staří, tak i mladí. Teď nechci, aby to vyznělo nějak namyšleně, ale ve svých letech vím, o čem mluvím.  Ať už z pozice hrajícího či nehrajícího trenéra. Ale jak říkám, my se chceme prezentovat kvalitním hokejbalem a k tomu kluky určitě povedu. S některými hráči již spolupracuji  8let  a kluci ví moc dobře, že na disciplíně v Dobřanech bazírujeme a v posledních sezónách, kdy se mnou spolupracuje kolega Jan Matoušek, to ještě zdokonalujeme.

4. V posledním zápase se proti vám mezi tyče postavil mladý brankář Tonda Oplt, kterého z Dobřan velmi dobře znáte. Byl to pro vás překvapivý tah od Ondřeje Beneše, nebo jste i s takovou variantou počítali?                                                                                                                           Vůbec jsem o tom nepřemýšlel, a abych pravdu řekl, je mi to jedno.  Ale jinak samozřejmě Ondru chápu, kdybych s někým třikrát v řadě prohrál, taky bych zkoušel něco změnit.  My se ale musíme soustředit především sami na sebe a na náš klub a v něm nám v brance roste další hvězda Marek Hájek.  Když už jsem u Marka, pak je to mladíček a jednička jak ve starším, tak i mladším dorostu. Je skutečně nadaný a navíc týmový kluk, nechybí na žádném tréninku, v mužích už si to také osáhl. Třeba ho v Berouně také nasadíme a zaskočíme tak domácí tým.  Navíc Honza Marek je i výborný v poli….  Ale abych se vrátil k mladému Tondovi – Kelti jsou už jeho pátý klub, za který chytá, tak mu samozřejmě přeji, ať se mu v Berouně  daří a na dálku vzkazuji, že proti nám zachytal opravdu dobře.

5. Chystáte nějakou specialitu, kterou se pokusíte modrobílé překvapit?                                                Tak na tuhle otázku odpovím jednoduše, i kdybych něco chystal nebo lépe řečeno, kdybychom něčím Kelty chtěli tutově překvapit, pak to zde určitě neprozradím. Dýchám přeci za svůj klub a tím jsou bezpochyby Šneci z Dobřan. Já jsem totiž smutný, i když prohrají naši žáci, i když vím, že tenhle sport má pouze vítěze a poraženého…

6. Na co by jste diváky na zápasy čtvrtfinále play off pozval ?                                                               Asi na to, co jsem již zmínil, přeci na kvalitní hokejbal.  My jsme loni v této fázi chyběli, letos si to jdeme odmakat a hlavně užít. Navíc po základní části jsme byli pátí a můžeme se posunout výš.  Doufám, že se bude hrát férově a také, že dorazí hodně diváků. Osobně pamatuji vysoké návštěvy u nás v Dobřanech. Mívali jsme vždycky husí kůži už při nástupu. Běhalo nám to v uvozovkách úplně samo a dokázali jsme uvařit kohokoli. Skvělá atmosféra nás tím vždycky zdobila. Věřím, že i na půdě Keltů to bude stát za to. Také vím, že v Berouně dělají hokejbal zapálení lidé a rozumní kluci zároveň. Co se týká organizačních věcí, vždycky jsem se s Berounskými  domluvil,  čehož si vážím.  Takže – nechť postoupí lepší tým.

 

 

 

 

 

Muži a dorost naposledy před play off.....

Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany 3-4ss                                                                                            (19.4.neděle, 1.NHBL-muži, 15h., hř. Beroun)                                                                               Branky: Skála, Ulm, Kaňák a z nájezdu Skála                                                                                                 Škoda, sice jsme v nadstavbě získali osm bodů z dvanácti, ale nikam nás to neposunulo a ani jsme se v tabulce nepropadli. Z pátého místa nás čeká opět Beroun. Ve včerejším zápase zachytli domácí úvod a po zásluze vedli. Naše zlepšení znamenalo smazání dvoubrankového manka. Beroun se přesto dostal ještě jednou a naposledy do vedení. Vyrovnávací kontr však znamenal nic neřešící remízu. Výhru jsme urvali až v nájezdech, ale to už šnečí postavení v tabulce nijak nevylepšilo. Začínáme v Berouně na ,,našem" plastu.... Po roce odmlky jsme s mladým kádrem opět v play off a už posun z loňského desátého místa na letošní páté je úspěchem. Tím však naše rozdělaná ,,prácička" nekončí.... (Šle)

 

Tygři Mladá Boleslav - TJ Snack Dobřany 8:5 
(18.4sobota, 1.NHBL-muži, 17h., hř. M.Boleslav)                                                                                        
Branky: Ulm 3, Kovářík J. a Marek                                                                                                                         Šneci takřka ihned po zápase extraligy dorostu odcestovali k důležitému utkání do Mladé Boleslavi. Ještě zhruba tři minuty před koncem byl stav 6:5 pro domácí, pak se přeci jen favorit prosadil a rozhodl o šnečí porážce. (Šle)

 

Svítkov Pardubice - TJ Snack Dobřany 2:3 ss                                                                                    (18.4.sobota, extraliga SD, 17.30h., hř.Svítkov, Pardubice)                                                                Branky: Šlehofer O. (Zelenka), Zelenka (Šlehofer O.) a Mužík R.                                                                          Zápas se pro naše barvy nevyvíjel vůbec dobře. Domácí na nás vlétli jako sršni a byli po celou úvodní třetinu lepším týmem. Svítkov se i díky své aktivní hře dostal do dvoubrankového vedení 2:0. Naši kluci se probrali až od poloviny utkání a ukázali všem přítomným, že žádný zápas není ztracený. Oplatili totiž domácím stejnou mincí a najednou měli s naším aktivním hokejbalem plném pohybu problémy Svítkovští. Díky tomuto osmělení a poctivé práci jsme byli odměněni i góly. Nakonec musely rozhodnout nájezdy a tento scénář se nám už několikrát v letošní sezóně povedl. Marek Hájek v brance za nula a my proměňujeme druhý pokus Radkem Mužíkem. Třetí náš střelec již jet nemusel. Za výkon v Pardubicích, zejména pak od druhé půlky, zaslouží náš tým pochvalu, neboť si celý tým tzv. ,,hrábl" a vydal ze sebe maximum. Kluci poznali i v oslabené sestavě, že pokud poctivě pracujete, dá se porazit i velmi silný protivník a tím Svítkov bezpochyby je. (Šle)

 

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 3:4                                                                                                  (18.4.sobota, extraliga SD, 11.30h., hř.Snack aréna)                                                                       Branky: Kopta, J.Kovářík a Juráň                                                                                                                    Derby se nám nepovedlo. Určitě si zápas rozebereme, v týdnu kvalitně a tvrdě potrénujeme. Sice jsme vítězi po základní části, ale to nikoho nezajímá. Nyní se všechno maže, první, druhý... Prostě v sobotu nám začíná sezóna od nuly. Čeká nás kvalitní tým z Prahy. Je třeba přeřadit na jiný level.... (Šle).

 

TJ Snack Dobřany - Pedagog Č.Budějovice nehráno...
(17.4.pátek, extraliga MD, 19h., hř.Snack aréna)

 

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 5:4                                                                                                     (18.4.sobota, MČR MŽ ,sk.Střed, 13h., hala Plzeň)                                                                                 Trenér Petr Úbl:                                                                                                                                                  Jak pro trenéry tak pro hráče a diváky výborné utkání. Z trochu opatrného začátku se nakonec vyklubal zápas plný povedených akcí na obou stranách, bohužel některé naše zůstaly neproměněné. Šneci začali přeci jen lépe, když v úvodu druhé třetiny vedli 3:1. Soupeř však zvládl odehrát zbytek druhé třetiny lépe a do té poslední nastupoval s otočeným výsledkem 5:3. Přes velký tlak v závěru zápasu, několik nastřelených tyček a výborně sehranou hru v šesti jsme korigovali výsledek pouze jednou. Mečouny podržel výborně chytající gólman. Poslední sporná branka nebyla uznána a tak Šneci opouštěli plze ňskou halu s prohrou 4:5. Bohužel trochu nepříjemnou tečkou jinak výborného utkání bylo nevhodné chování některých rodičů domácího celku.

 

TJ Snack Dobřany - Rebel Praha 5:1                                                                                                                  (19.4.neděle, MČR MŽ ,sk.Střed, 13h., hř.Snack aréna)                                                                                          Trenér Petr Úbl:                                                                                                                                                       Šnekům se povedl vstup do utkání, již v první minutě na tabuli svítilo 2:0 pro domácí. Rebelové se ale oklepali a začali zatápět i před naší klecí a naopak Šneci se nechali strhnout pomalejší hrou. Přesto jsme ale střelecky vyrovnané utkání dobře ubránili a převážně díky lepší kombinační hře si dobřanští připsali důležité tři body.

 

 

 

Šneci ve víkendové palbě

Kovodemont Most - TJ Snack Dobřany 2:5                                       (12.4.neděle, extraliga SD, 15.30h.)                                                                                                   Branky:  Ulm 4,  Šlehofer V.                                                                                                                                Když už, tak už... Chtěli jsme potvrdit výhru v Ústí a to se podařilo. Silné jádro svoji roli splnilo. Střelecký koncert předvedl při perfektních asistencích spouhráčů náš Ondřej Ulm. V poli ještě mile překvapili v mladším dorostu ráno nastoupivší hráči Tomáš Mužík a Petr Ulrich. V brance se blýskl Ondřej Kuchař. Zkrátka i přes některé chybějící opory odehrál nš tým kvalitní part. (Šle) 

 

TJ Snack Dobřany   - Hbk Kyjov 3:2 ss                                           (12.4.neděle, extraliga MD, 10h.)                                                                                                         Branky:   Šlehofer O. 2, Matoušek náj.                                                                                        Naši mladíci vedli po druhé třetině 2-0, ale ani tentokrát to na výhru v normální hrací době nestačilo. Je to škoda, ale hlavní vinu hledáme samozřejmě u sebe. Vyrobili jsme spoustu chybiček, které se na sebe nabalily a kvalitní soupeř z jihu Moravy toho náležitě využil.  Nájezdy? Ač opět zklamaní z průběhu hry, chtěli jsme urvat druhý bodík, kdo by ne? Tradičně výborný Hájek v brance za nula, k tomu ,,Honzík Matoušek" - mladší žák si počíná v  nájezdu jako starý mazák a gólovým zásahem zápas strhává na naši stranu. (Šle)

 

Elba Ústí nad Labem  - TJ Snack Dobřany 4:                            (11.4.sobota, extraliga SD, )                                                                                                                              Branky:  Kovářík D., Šlehofer V., Kopta, Ulm a Görges                                                                            Do Ústí jsme dorazili v nekompletní sestavě a přes naše určité problémy před začátkem utkání jsme měli obavy, zda zachytnem úvod. Naštěstí jsme silný tým Elby zaskočili dvěma góly. Kvalita domácích se projevila v brzkém vyrovnání stavu. Šli jsme však znovu do vedení a prakticky se ten samý děj opakoval až do stavu 5-4, to už tentokrát Elba i přes několik závarů nesrovnala. Zápas snesl parametry play off. (Šle)

 

 

 

Tygři Mladá Boleslav  - TJ Snack Dobřany 2:1 ss                             (11.4.sobota, extraliga MD, )                                                                                                                             Branka:  Zelenka                                                                                                                                                   V utkání byli Šneci lepším týmem, bohužel jsme v závěru smolně inkasovali a v nájezdech nás domácí obrali o druhý bod. Škoda, dnes jsme si prohru nezasloužili, ale i takový je sport. Střeleckou smůlu konečně prolomil Zdeněk Zelí Zelenka. Jen tak dál. Pochvalu i přes nepovedený závěr zaslouží celý tým. (Šle)

 

Víkendové zápasy ml.žáčků v mis. ČR,sk. Střed 11.-12.4.:               

Pohled trenéra Šneků Petra Úbla:                                                                                                                

SK Kelti 2008 - TJ Snack Dobřany 7 : 2                                                                                                             Ze strany Šneků byl zápas bez pohybu a díky zbytečným vyloučením či ponechaným výhodám po našich faulech, které domácí Kelti potrestali, jsme se připravili o možnost zápas zdramatizovat. Kelti využili snad všechny gólové příležitosti, naopak Šnekům tentokrát štěstí nepřálo.

 HBC Nové Strašecí - TJ Snack Dobřany 3 : 10                                                                                                     Po odehraném težkém utkání s Kelty se Šneci přesunuli na hřiště do Nového Strašecí. Na začátku utkání jsme totálně propadli, snad vinou rozespalosti při krátkém přejezdu z Berouna. Soupeř vzal zápas do svých rukou a Šneci horko těžko do konce první třetiny vyrovnali. Od druhé třetiny se již nastartovaným Šnekům dařilo vytvářet brankové příležitosti a naopak soupeře nepouštěli do výraznějších šancí.

TJ Snack Dobřany - SK HBC CSKA Karlovy Vary 19 : 0

CSKA nastoupilo do utkání s šesti hráči v poli, bohužel to mělo zásadní vliv na vývoj zápasu. Přesto je třeba pochválit hráče soupeře, že zápas nevzdávali a do poslední minuty bojovali. Po odehraném utkání si kluci zahráli ještě jedno, ve smíšených týmech a bez brankářů, které se sice do statistik nezapíše, ale možná o to bylo hezčí.

 

 

 

 

Šnečí MD v Ústí vítězně                                                     Elba Ústí n.L. - TJ Snack Dobřany 0:3                                  (1.4.středa, extraliga MD, 17h., hř. Ústí n.Labem)                                                                     Branky: Málek (Šlehofer O.), Rubner (Kaňák),  Belfín (Brtník a Rubner)                                                        V našem šestém utkání jarní části v rámci extraligy mladšího dorostu vítězí Šneci na horké půdě Elby Ústí nad Labem. Počasí nám sice na ústeckém plastu ze začátku nepřálo, ale terén platí pro obě strany stejně. Do vedení jsme šli my a to bylo pro další vývoj hodně důležité. Střela od modré a následná šikovnost v předbrankovém prostoru  Ondřeje Málka nás nakopla. Ve druhé části jsme vedení navýšili brankou Marka Rubnera a  v závěrečné výhru třetím gólem Michala Belfína i stvrdili. Další nulu vyčapal tradičně výborný Marek Hájek. Dohromady s podzimem je to již Markovo několikátá. Přesto nelze vypichovat pouze inviduální výkony. Hrajeme kolektivní sport a jeden bez druhého .... dál to asi všíchni znají. Kluci si to dnes zkrátka odmakali a až na pár momentů, které si  určitě na tréninku dohrajeme, zaslouží celý tým pochvalu.   Tudíž je to vítězství  týmové, které se rozhodně lehce nerodilo, neboť domácí Elba svou kvalitu samozřejmě má.   Je třeba si uvědomit, že na jaře hraje proti sobě stojí elitních osm Top týmů z celé ČR a navíc všechny tyto posupující týmy z podzimních zkl.skupin se náležitě posílily, včetně toho našeho.  Jedno je jasné, zápasy kvalitu mají a prospějí do budoucna všem. (Šle) 

Šneci o víkendu doma úspěšní aneb Všichni vítězně     TJ Snack Dobřany - SK Jihlava      7:0                                       (29.3.Neděle, extraliga SD, 9.30h., hř. Snack aréna)                                                                             Branky: Kučera a Ulm po 2, Šlehofer V., Kopta a Kobr                                                                                         V tomto případě asi není, co hodnotit. Jednoznačná záležitost našich dorostenců, neboť tým hostů dorazil v silně okleštěné sestavě a zejména díky brankáři Kochovi neodjížděl z Dobřan s ještě větší gólovou nadílkou. Ojedinělé kontry v podání hráčů Jihlavy pochytal opět spolehlivý Marek Hájek v brance Šneků. (Šle)                                                                                                                                     Hlavní klubový vedoucí Miroslav Vísner: Myslím si, že po tomto víkendu můžeme být spokojeni a to všechny kategorie. My se však držíme při zemi a kluci jsou k tomu i správně vedeni. Sezóna je v plném proudu, takže se stále jedná o dílčí úspěch - v tomto případě úspěchy.

 

TJ Snack Dobřany - Hradec Králové   3:2                                    (29.3.Neděle, extraliga MD, 12.30h., hř. Snack aréna)                                                           Branky: Čechura, Kodýtek a Málek                                                                                                               Utkání pro náš tým začalo doslova hororově, když hned v první minutě nás soupeř zaskočil v obranném pásmu a přesně zacílil. Studená sprcha nás probrala úplně všechny na střídačce a od té doby se hrál vyrovnaný hokejbal s šancemi na obou stranách. Do konce úvodní části jsme ještě stihli skóre otočit a to bylo pro další vývoj nesmírně důležité. V druhé třetině jsme ještě náskok navýšili (3-1) a chvílemi i byli o fous lepší. Soupeř však v závěrečné části ztrestal naší hrubici a ráezem bylo drama. Utkání jsme nakonec dotáhli do vítězného konce, ale dlužno dodat, že v Dobřanech za posledních pár let nepamatuji, kdy soupeř ani jednou nefauloval, resp. faulovat nepotřeboval. Hradečtí se totiž prezentovali slušnou  a férovou hrou a přijeli hrát skutečně jen hokejbal, tudíž mají naše uznání. Šneci připisují do tabulky tři body, ovšem to zdaleka nic neznamená..... Ve středu hrajeme v Ústí nad Labem další zápas ze serie extraligy MD, v pořadí již 6.kolo...... (Šle)

 

TJ Snack Dobřany - Elba Ústí n.L.  2:0                                           (27.3.PÁ, extraliga MD, 17h., hř. Snack aréna)                                                                                 Branky:  Málek a Čechura                                                                                                                                     V pátečním podvečeru se utkala mužstva uzavírající tabulku extraligy mladšího dorostu. První třetinu ovládli Šneci, ovšem vyjádřeno brankami to na skóre vidět jaksi nebylo. Padla totiž jediná, když v přesilovce vystřelil Nicholas Kaňák a tečí se prosadil Ondřej Málek. Od druhé třetiny se probrali i hosté a několika výpady ohrozili včera tradičně spolehlivého mládežnického reprezentanta v brance Šneků Marka Hájka. Tato část zůstala tudíž bez branek a vše rozřešila třetina závěrečná. Urputný boj z obou stran strhli domácí Šneci na svoji stranu až v závěru, když se v závaru před brankou Ústí prosadil Michael Čechura. Zisk prvních bodů a s tím spojená první výhra do celkové tabulky je pro Šneky spravedlivá, neboť kluci byli aktivnější a zahodili ještě mnoho šancí k navýšení skóre. Šneci zaslouží pochvalu, to každopádně. V neděli se ovšem hraje znovu..., do Dobřan dorazí Hradec Králové. (Šle)

 

TJ Snack Dobřany - Alpiq Kladno     7:1                                       (29.3.Neděle, mis.ČR, sk.Střed, mladší žác, 15h., hř. Snack aréna)                                      Pohledné utkání v podání našich mladších žáčků, ale i našeho soupeře z Kladna. V zápase byly k vidění pěkné akce zakončené krásnými brankami, ale i neutuchající snaha soupeře ze středu Čech. Oba týmy předvedly bojovné výkony bez ohledu na výsledek. (Šle)                                                                Podrobnější komentář pro klubové stránky přináší trenér ,,Péťa Úbl": Zápas s drajvem, bohužel i hodně vyloučení a dlouhé čekání na první gól přinesl duel domácích Šneků proti soupeři z Kladna. Začátek utkání nepřinesl mnoho pěkného, soupeři se spíše oťukávali a kluci si dávali pozor na mokrý plast. Z toho vyplynula výsledkově téměř vyrovnaná první třetina, když se podařilo skórovat jednou brankou pouze domácím. Druhá třetina nabídla již více kombinací, přes výborně chytajícího brankáře hostí se však domácím podařilo dát další čtyři branky a díky tomu Šneci nastupovali do třetí třetiny s dostatečným náskokem. Třetí třetina více méně nabídla spíše častá vyloučení na obou stranách, která s výsledkem zápasu již mnoho nezměnila, ale ukázala, že je třeba stále pracovat na disciplíně týmu. Celkově byl zápas hodně o bojovnosti, oba týmy šly do zápasu naplno a díky lepší kombinační hře se podařilo utkání získat na stranu domácích.

 

 

 

 

Šneci o víkendu se střídavými úspěchy

SK Olymp Jin.Hradec - TJ Snack  Dobřany  2:3                                (22.3.neděle, 1.NHBL-muži, 14h., hř.J.Hradec)                                                               Branky: Ulm, Kučera a Pancurák                                                                                        Šneci odčinili domácí selhání se Suchdolem a to je pro tým vzhledem k tomu, že nejdůležitější bitvy nás teprve čekají,   velmi pozitivní informace. V samotném utkání byla hra od začátku v režii domácích. My jsme se snažili poctivě bránit. Přesto se ujal vedení tým z jihu Čech. Naše reakce byla správná a            ve sportovním slangu si dovoluji nazvat ,,zdravá".  Zahodili jsme veškerý ostych patřící hostujícím týmům a zkoušeli se prosadit naší typickou hrou plnou pohybu. Škoda, že hodně hřišť v ČR má velmi nerovný povrch, tudíž nemůžeme prodat všechno. Nevadí, že jde o asfalt, ale jak říkám, vadí nerovný asfalt. Myslím, že tím trpí kvalita hry i z globálního hlediska. Nedokážu si představit, nebo resp. dokážu si představit, jak musí na nerovném asfaltu vypadat mužská Extraliga.....  Zpět k zápasu, naše snaha a řešení klíčových šancí nám pomohla k dvoubrankovému náskoku, který se nakonec ukázal jako rozhodující.  Domácí pár vteřin před koncem již pouze kosmeticky upravili na 2-3. Tři body nám určily nadstavbu  s Mladou Boleslaví a Kelty z Berouna, s nimiž odehrajeme dvojzápasy, které určí konečnou podobu  v tabulce pro play off.  Hůře jak šestí už však být nemůžeme a při současném pohledu na tabulku si můžeme vybojovat do play off i domácí prostředí....  Ale jak říkám, všeho s patřičnou pokorou a se zdravým respektem k soupeři !!!                                                                                            Ono - velké oči, plná ústa řečí či popsaný FB ,,bláboly" - nikdy nic nevyhrály!!!  (Šle)

 

 

TJ Snack Dobřany - SK Suchdol   3:5                                              (21.3.sobota, 1.NHBL-muži, 15h., hř.Snack aréna)                                                                         Branky: Kopta2 a Hoffman                                                                      Velká škoda tohoto hloupě prohraného mače, ačkoli to záměr nebyl, byli jsme to my, kteří hráli na krásu a to se jaksi nenosí, soupeř  perfetně a tradičně obětavě bránil. Z pár brejků i potrestal. Sice to od hostujícího týmu k pokoukání moc nebylo, ale účel světil prostředky. Vyhrál chytřejší tým. Přesto v tomto herním pojetí půjdeme dál. Pár věcí se ale určitě budeme snažit odbourat, na druhou stranu ty kladné budeme pečlivě dál rozvíjet a rozhodně jich není málo.  (Šle)

 

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 3-2                                                 (21.3.sobota, extraliga MD, 10h., hř. hala-Plzeň)                                                                                      Derby v extralize mládeže bývají vždy hodně vypjatá, zejména pak v našem regionu.  I tentokrát to bylo hodně vyrovnané, co se týče sportovní stránky. Vliv na to má určitě i kvalita obou kádrů.   O koncepční práci asi netřeba mluvit, tu má každý oddíl nastavenou podle svého. Pozitivem pro náš klub je, že ti nejlepší mladí kluci z okolních týmů, tj. především z Litic, Třemošné či Stříbra, již nepřestupují  pouze do Plzně (na halu), tak jako tomu bylo v minulosti pravidelně zvykem, ale doplňují i náš kádr, a i proto se zvedá kvalita našeho týmu. Tenhle fakt nás těší, neboť jej vnímáme jako ocenění práce všech lidí v našem klubu.  Mamutí Plzni se tak můžeme v sotva šestitisícovém  hrdém městečku Dobřany v mládežnických kategoriích postavit téměř rovnoceně.  Zpět k zápasu, dnes jsme byli lepším týmem po většinu herního času. Dvakrát jsme i vedli, pak jsme se však vlastními chybami o výhru připravili. (Zápas si určitě v týdnu vyhodnotíme). Nemalý vliv na vývoji měla i nakloněná rovina k domácím v podání mužů v pruhovaném dresu. Škoda, soudní možná uznají.....  Pozitivem je určitě fakt, že střeleckou mizerii jsme konečně prolomili, když dvakrát nedal šanci  Hrubému v brance domácích náš Petr Kodýtek. Jsme však stále bez bodu a čeká nás domácí dvojkolo. Věříme, že i tuhle stránku změníme. (Šle)

 

TJ Snack Dobřany - SK Rakovník 9:1                                              (22.3.neděle, MČR ml.žáci, 10h., hř.Snack aréna)                                                                                     Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                                                   Do nedělní chladné Snack arény zavítal soupeř z Rakovníka. První i druhou třetinu se dařilo soupeře přehrávat, ale výborně chytající brankář hostů spoustu našich šancí pochytal. Třetí třetina však nebyla v podání domácích odmakaná naplno, soupeř více napadal a zbytečnou chybou v obraně jsme neudrželi nulu na kontě. Naštěstí i přes několik nepříjemných srážek se zápas obešel bez zranění. Soupeři nelze upřít snahu, v tomto zápase se však podařilo udržet 3body doma.

 

 

 

 

lodivod :-)))  -pch-

 

 

 


 

Šnečí příprava aneb Muži doma, žáci v Praze...
 V sobotu 14.2. odehrál mužský tým domácí turnaj, v němž přivítal regionální rivaly z Litic a Třemošné. Stejně asi jako  ostatní týmy, pak ten náš silně ovlivnila chřipková epidemie, ale akci jsme naplánovali a chtěli ji i uskutečnit! Do bojů tak v domácích barvách nastoupili pouze dva muži, zbytek týmu vyplnili dorostenci a to v poměru 7 mladších, šest starších. Z počátečních obav jak o úrověň, tak i o výsledek se dá říct, že se Šneci s tímto stavem popasovali dobře a turnaj tak pomohl v rámci zápasového vytížení jiným našim kategoriím, což před jarními boji určitě není na škodu.... Našim soupeřům z nedalekého okolí bychom chtěli poděkovat za účast a věříme, že akci podobného ražení třeba zase někdy uspořádáme.    (Šle)                                                                                                                                                                                                                Program turnaje:                                                                                                               Hbc Litice                        -  Tatran Třemošná             4:5                                                        TJ Snack Dobřany       -    Hbc Litice                       2:1 Branky Šneků: Šlehofer V. st. a Kobr        Tatran Třemošná            - TJ Snack Dobřany          3:1 Branka Šneků: Pancurák 

 

Žáci v Praze kralovali !!!                                                               Vynikajícího úspěchu dosáhli naši mladší žáci na turnaji v Praze (14.2.), když neokusili ani jednou hořkost porážky a přiváží do Dobřan další triumf v podobě vítězství v celém turnaji. Kluci pod vedením trenéra Petra Úbla získali pohár, zlaté medaile a individuálí ocenění.   Více už pro klubový web trenér Petr Úbl: Letošní první zápasy si mladší žáci odbyli na turnaji Pražský míček. Na obou hřištích na pražské Palmovce se utkalo celkem 5 týmů - Hradec Králové, Autosklo Pardubice, Rebel Praha, KOVO Praha a Snack Dobřany. Především šlo o sehrání několika přípravných utkání před důležitou jarní částí soutěže, ve které nás čeká ta samá porce zápasů jako na podzim. Základní část odehráli nejlépe tým Hradce Králové, který prohrál pouze jednou, a tým Šneků, který neokusil porážku. Oba tyto týmy postoupili do finálového duelu. Zápas to byl pohledný, napínavý  a velmi vyrovnaný. Za stavu 1:2 pro Hradec se Šnekům nakonec podařilo zápas obrátit a výhru 3:2 již nezmařila ani soupeřova nebezpečná hra bez brankáře v závěru utkání. Kromě vítězného poháru si kluci odnesli i ocenění nejlepší brankář a nejužitečnější hráč. Klukům blahopřejeme, rodičům děkujeme za pomoc (nejen) s dopravou a soupeřům patří díky za pěkné zápasy.      

Na snímku šnečí tým po domácím turnaji 14.2.                                   Zleva stojí: Málek, trenér Matoušek, Kobr, Pancurák, Zelenka, Šlehofer O., Sloup, Páv, Průcha a Čech                                                                                                                  Dole zleva: Dušek, Voler, DJ Šelma, Šlehofer st., Hájek, Babor a Kopta

 

Na dolním snínku žáci po vítězství na Pražském míčku                           Horní řada zleva: Kája, Maty, Sebík, Péťa, Kuba                                                                  Prostřední řada: Magic, Ája, Tom, Kuba, Honza  Ležící: Jirka

 

 

 

 

 

 

Šneci v Č.Budějovicích                                                 Miniturnaj odehráli Šneci na jihu Čech. V prvním utkání podlehli Pedagogu Č.B. 4-5. Ve druhém dokázali po nájezdech porazit výběr domácí metropole 2-1. V tomto kvalitním výběru se představili současní, ale i bývalí úspěšní hokejbalisté. Sluší se dodat, že v normální hrací době se oba týmy rozešly smírně, vše tudíž rozřešily nájezdy, v kterých byli úspěšnější Šneci. Obě utkání nám posloužila jako kvalitní herní doplněk během zimní přípravy. Šanci dostali nejen starší dorostenci, ale na zkušenou vyrazili i jejich mladší vrstevníci. Věříme, že nasbírané zkušenosti nám  pěkně ,,kousek po kousku" zapadnou do  naší pečlivě skládané mozaiky.......  Uvidíme, třeba už v jarních bojích něco prodáme...., každopádně - kdo nic nedělá, nic nezkazí....
Celý turnaj ovládl Pedagog,  který v posledním zápase porazil výběr ČB 3-2.
(Šle)

Na snímku po druhém utkání v ČB:                                                                                 Stojící zleva: Belfín, Málek, Skála, Ulm, Juráň, Kovářík D. st., Pancurák, Hůrka, Šlehofer V.ml., Sloup, Šlehofer O. a Páv                                                                                                                       Dole zleva: Kovářík J., trenér Matoušek, Marek, Hoffman, Šlehofer V. st., Hájek a Dušek

 

Další talent v dobřanské brance                                                               Šneci nikdy neměli nouzi o kvalitní gólmany, nyní září v obou našich dorostech 16-letý mladíček, který již okusil i mužskou kategorii. Jeho skvělé výkony ho katapultovaly do mládežnických reprezentačních výběrů, pracuje na sobě a nadále v našem šnečím táboře rozvíjí velký potenciál a talent, letní posila z Litic - Marek Hájek.                                                                                   Jak ,,kdysi" řekl náš letitý prezident klubu pan Josef Hájek, už jenom to jméno je záruka kvality.... Marka jsme tedy ,,trošku" vyzpovídali. 

Na začátek pikantní otázka, jsi původem fotbalista a ve šnečím táboře jsi rozšířil enklávu odchovanců plzeňské Viktorie (tehdejší Škodovky), proč jsi s fotbalem skončil, jak dlouho hraješ  hokejbal a proč zrovna brankář ?                                                                                            Ve Viktorce byla velká konkurence...(klikni)

 

 


 

1.2.2015                                                                       Šneci na srazech repre ČR                                                                  Přípravné srazy mládežnických reprezentačních výběrů mají za sebou kategorie ČR - U14, 18 a 20.         Ve všech těchto zmíněných výběrech se představili i naši Šneci. Věříme, že kvalitu těchto přípřavných republikových srazů přenesou naši Šneci k nám do našeho šnečího centra.                                            U14: Matoušek, Malotín a Mužík                                                                                               U18:   Hájek, Málek, Páv, Šlehofer O., Sloup a Vísner                                                                         U20:   Šlehofer V., Kopta, Juráň, Kovářík J.,Ulm a Bárta (ss z ČB)

 

 

 

 

 

 

 

Šneci proti repre Masters v Mostu
ČR Masters - TJ Snack Dobřany 7:5
V nových dresech nastoupili dobřanští hokejbalisté k přípravnému utkání v Mostu, kdy naším soupeřem byla reprezentace ČR Masters. Hrálo se 3x15 min plus navíc byla přidána 20minutová nadstavba. Vše v čistém čase.... V prodlouženém utkání se ujali vedení veteráni a ještě ve 22.minutě byl stav 0.1 z pohledu Dobřan. Poté reprezentační výběr skore navyšoval, přičemž Šneci pouze korigovali. Výsledek však tentokrát až tak důležitý nebyl. 65minut čistého času nám ukázalo , kde nás tlačí bota, ale i kde by to mohlo fungovat. Víme, na čem zapracujeme. Obrovskou herní zkoušku mají za sebou mladíci, zejména pak mladší dorostenci, vždyť se proti našemu týmu postavili hráči, kteří přinejmenším tento sport ovládají několik let.... Zápas v zimním období hrubé fáze přípravy svůj účel určitěsplnil. (Šle)
TJ Snack Dobřany - sestava:                                                                                     Marek od 22.min. Hájek                                                                                                      Pokorný, Sloup, Vísner, Kovářík D., Kovářík J., Babor, Šlehofer V.ml., Kobr, Šlehofer O., Hoffman, Skála, Kopta, Šlehofer V.st. a Juráň
                                                                                                                     vedoucí týmu: Vísner Miroslav

 

Šneci proti ČR Masters                                                                                     K přípravnému utkání vyráží v sobotu 17.1. Šneci do Mostu (od 14h.).  Zápas s nově se tvořícím reprezentačním výběrem Masters by měl být pro mladý dobřanský tým doplněný hrstkou starších matadorů velkou školou, neboť v kádru ČR Masters se objeví řada hokejbalistů, kteří toho mají v tomto,,oboru" hodně za sebou. Šnečí mančaft půjde do  zápasu rovnou z hrubé fáze zimní přípravy, ale to rozhodně nic nemění na přístupu a důležitosti tohoto pro naše barvy prestižního utkání. V Mostu budeme zkoušet nové tváře a příležitost dostanou znovu z větší části mladíci.  Na ,,zkušenou" pojedou i někteří kluci z mladšího dorostu. Zápas bereme jako nedílnou součást přípravy. (Šle)


 

 

Přimda 2015 aneb dřina k úspěchům patří......                                      Neuplynul ani měsíc a Šneci se opět objevili v horských podmínkách na Přimdě. Tentokráte jsme však nevyrazili regenerovat po úspěšném podzimu, ale cílem bylo kvalitně odstartovat hrubou fázi zimní přípravy. Celý program  krákodobého kondičního soustředění od čtvrka 8.1. do neděle 11.1. pro hráče MD a SD obstarali současní  trenéři dorostu coby bývalí odchovanci fotbalové mládeže plzeňské Škodovky (současné Viktorie). Ze šnečího tábora vyrazily za náročnými tréninkovými jednotkami takřka všechny kategorie včetně mladších žáčků. Snažili jsme se a dál se i budeme snažit o to, co jsme slíbili před začátkem přípravy. Zkrátka chceme, abychom hráče zaujali, udělali jim přípravu pestrou, zároveň ovšem náročnou.....  Co bylo v plánu na Přimdě, se splnilo, po návratu z kondičního martyria  jsme si ještě střihli modelové utkání v naší Snack aréně. Nyní se již budeme připravovat v našem areálu. (Šle)

Hlavní vedoucí klubu Miroslav Vísner: Klukům, kteří na Přimdu odjeli, patří dík, poněvadž to z většiny odmakali. Počasí sice ideální nebylo, ale na to se náš štáb dobře připravil.                                     Trenér mladšího dorostu Jan Matoušek:Nebyli jsme sice z různých důvodů kompletní, ale ti co jeli, splnili vše do puntíku a to je důležité.                                                                                            Trenér ml.žáčků Petr Úbl: Mladší žáci se zůčastnili celoklubového soustředění s cílem zvýšit fyzickou kondici pro nastávající jarní část soutěží. Nejen drilem, ale i hrou byla trénována atletika, běh, posilování a kluci sehráli i florbalový turnaj. I přes nepřízeň počasí se podařilo polovinu času strávit venku na čerstvém vzduchu a druhou polovinu jsme strávili v tělocvičně. Co se nepovedlo je dodržování hlavní odpočinkové pauzy k regeneraci organismu, kdy velká část žáčků překypovala energií. Přesto věřím, že toto kondiční soustředění dohromady s pravidelnými venkovními (út+čt), ale také plánovanými tréninky v hale, které nás čekají od 18.1.do konce února vždy každou neděli, nás připraví na těžké zápasy druhé poloviny soutěže. zkoušíme též domluvit přípravná utkání.....

 

 

 

Začátek zimní přípravy                                                                            5.1. 2015 v pondělí začíná zimní příprava Šnekům. Sraz v 17.30h. platí pro mužskou kategorii a hráče  mladšího a staršího dorostu.  Podrobnější info, plán přípravy, rozpis trénků, atd. se dozví hráči na tréninku. Tréninky mladších žáků zůstávají nezměněny, tj. úterky a čtvrtky v 16h.(Šle)

Šneci se rozloučili se ,,starým" rokem na Silvestra po svém....., viz snímky                                       Na prvním snímku:                                                                                                                    Zleva stojí: Daniel Hůrka, Ondřej Šlehofer, Jakub Juráň, dominik Dušek, Václav Šlehofer ml. a Štěpán Štětka   Dole zleva přikrčeni: Jan Marek, Václav Šlehofer st., Aleš Veselý a Marek Hájek    

 

 

 

 

 

  

                  

 

15.12. Klubové info 2014                                                                                            Šneci na Přimdě a poté doma zakončili podzim                            Protaženou  celoklubovou ,,Závěrečnou" měli na programu Šneci z Dobřan, čímž zakončili úspěšnou podzimní část sezóny 2014-15.  Na regenerační  posezónní soustředění na Přimdě, které bylo podpořeno  z GRANTOVÉHO DOTAČNÍHO TITULU města Dobřany, vyrazili Šneci  v hojném počtu a rozhodně se nenudili. Výšlapy na zříceninu, sjezdovku či populární kapličku, ale také slibovaný  turnaj ve fotbale bez rozdílu kategorií, dále potom bazén s vířivkou, zkrátka  - bylo toho hodně. Vrcholem této akce byly  hokejbalové zápasy v domácí Snack aréně. Nejdříve si to rozdali rodiče s našimi úspěšnými žáčky, následoval souboj již extraligového mladšího dorostu, proti kterému se postavil speciálně vybraný výběr klubových činovníků, doplněný fotbalisty našeho spřáteleného klubu SK Bukovec. Poslední zápas obstarali starší dorostenci versus ,,staříci" posíleni hostem z Č.Budějovic Milanem Hoffmanem. Ve všech třech utkání se hrál kvalitní hokejbal s jasným záměrem, a sice  - nikdo nechtěl prohrát...... A jak to všechno dopadlo? Zvítězili všichni Šneci a všichni zúčastnění. Poděkování za předvedené výkony včetně Přimdy tudíž patří všem, kteří se této akce zúčastnili. (Šle)                                                                                                            Na snímcích: 2x Přimda a týmy, které nastoupili v sobotu Snack aréně.

 

 

Šneci míří na Přimdu aneb Protažená ,,Závěrečná"                              K regeneraci po náročné sezóně, ale i k načerpání nových sil odjíždí ve čtvrtek 11.12. dobřanský hokejbalový tým na krátkodobé celoklubové soustředění. Zastoupení by měly mít všechny naše kategorie tj., od přípravky až po muže.  Snažíme se držet plánu a Přimda v něm figurovala, vzhledem k úspěchům   na podzim jsme plán nakonec dodrželi.                                                                                            Zkrátka na přimdský čerstvý vzduch vyrážíme za odměnu, neboť všechny kategorie odvedly  v podzimní části solidní sportovní práci. Využijeme širokého spektra sportovního komplexu, vyzkoušíme různé dovednostní soutěže bez rozdílu kategorií, nechceme opomenout ani bazén, prostě bude toho asi dost....  Tmelení už tak velmi dobrého  kolektivu sportovních zapálenců je zde automatismem.                             

Vrcholem celé akce budou  po sobotním návratu z Přimdy  zápasy v naší Snack aréně:                          12h.  Žáci - Rodiče                                                                                                                 14h. Extraligový ml. dorost -VIP Team (speciálně poskládaný tým z osobností a přátel našeho klubu)  16h. Lídr Extraligy SD - Výběr mužů (včetně hokejbalových osobností a mj. vicemistrů světa v Masters - Juráček, Hoffman, Švejda, atd.)                                                                                          Hudební doprovod k hokejbalové sobotě bude řídit poplulární DJ Šelma alias Míra Sikita a o občerstvení se postará tradičně Václav Kydlíček.                                                                                              Celou akci zakončí dospělí Šneci v klubové pivnici Hájek a Hájková. (Šle)

 

 

Šneci v repre ČR U-20                                                                                                              Svůj první sraz (6.12.) má za sebou nově se tvořící reprezentační dvacítka.                                           Ve výběru trenérů Jaroslava Pavlíka a Martina Kurze v kategorii ČR U-20 se na jednodenním soustředění představilo  o tomto víkendu v Mostě hned šest Šneků z Dobřan.  Jmenovitě: Jakub Juráň, Marek Hájek, Lukáš kopta,Ondřej Ulm, Jan Kovářík a Václav Šlehofer. Kluci tak měli možnost si vyzkoušet jiný hokejbalový level, což je pro další práci v klubu jenom pozitivní informace. (Šle)

 

 

V akci také přípravka a opět úspěšně                           (sobota 6.12.- 4.turnaj přípravek v Plzni)
 

Dobřany - Stříbro  3:2
Dobřany - Třemošná  3:1

Turnaj hodnotí vedení přípravky TJ Snack Dobřany:                                                                              Nejmenší Šnečci zakončili letošní rok turnajem v plzeňské hale. Do turnaje se přihlásilo rekordních 7 týmů, nováčkem byl tým Litic, změnou propozic hrál každý tým dvě utkání 3x 10minut. I přesto, že Šnečci jeli do Plzně s pouze pěti hráči do pole, podařilo se vyhrát oba dva zápasy. S tradičním soupeřem ze Stříbra bylo utkání vyrovnané a až v závěru zápasu se podařilo vstřelit vítěznou branku. Zápas proti Třemošné byl ze strany soupeře pomalejší, ale o to více bylo tvrdých nepříjemných střel od poloviny hřiště. Nakonec běhavější Šnečci odskočili o dvě branky a do konce utkání si výsledek pohlídali. Kluci si výhry odmakali, nejlepším hráčem Šnečků na turnaji byl Matyáš Úbl za nastřílené 3 branky a 1 asistenci. Do konce roku čeká kluky soustředění v Přimdě, kde se budou připravovat na následující lednový turnaj v Plzni.

 

 

 

 

 

TJ Snack Dobřany - Hradec Králové   4:2                                                        (29.11. sobota, 13h.Extraliga SD)                                                                                       Branky a asis. Šneků: Šlehofer V. (Kopta a Kovářík D.), Kovářík D. (bez asistence),  Kopta (Šlehofer V.), Kovářík J. (Šlehofer V.)                                                                                        V posledním utkání podzimu čekal Šneky soupeř, který naposledy obral o body Plzeň, navíc v úvodním venkovním kole podzimu v Hradci jsme tehdy v září zvítězili o branku a samotný zápas nás stál hodně sil.  V týdnu jsme se tak na tohoto soupeře náležitě připravovali. Bohužel i náš tým skolila chřipka a oslabeni o pět hráčů zkl. sestavy jsme vyrazili do boje. Kádr doplnili mladší dorostenci a vedli si velice zdatně. Zápas to však jednoduchý nebyl, pokaždé jsme však vedli a to bylo pro vývoj velmi důležité. Hosté dokázali vyrovnat pouze na 1:1, poté jsme odskočili na rozdíl dvou branek, ani to však nestačilo. Hradečtí snížili na 2-3 a po sólu Pazourka si vynutili i nájezd. Vyrovnání nedopustil Marek Hájek v naší brance. Rozhodnutí padlo z hole Jana Kováříka, který si po přebrání načasované přihrávky skvěle pokryl míček a ve sprintu  přes dva hráče soupeře  téměř přes půl hřiště blafákem zavěsil rozhodující branku. Dlužno dodat, že celá akce se udála v naší početní nevýhodě. Podzim tak náš starší dorost bude přezimovat coby vedoucí celek Extraligy, což ovšem zdaleka nic neznamená, ba naopak - čeká nás zimní příprava..... (Šle)                Sestava: Hájek - Juráň, Kovářík D., Görges, Sloup - Kopta, Šlehofer V., Kovářík J., Vísner, Šlehofer O., Babor a Hůrka

Alpiq Kladno - TJ Snack Dobřany   0:1 ss                                                          (30.11. neděle, 12h.odjezd busem v 9.15h., Extraliga-kvalifikace MD)                               Branka: Matoušek (rozh,nájezd)                                                                                           Na Kladno jsme odjížděli s dobrou náladou, neboť minulý víkend jsme se kvalifikovali díky výhře v Berouně do závěrečné fáze jarní části Extraligy. Tento úspěch si v klubu hodně považujeme, po odehrané první polovině soutěže jsme totiž vypadali všelijak.... Tým si pomalu začal sedat a zvykat na vyšší úroveň         v porovnání s žákovskou kategorií a nakonec si kluci sen splnili.  To je jasný signál do další práce pro nás - pro všechny. Zpět ke kladenskému utkání. Takřka navlas stejně jako náš starší dorost i na tento duel jsme díky zraněním, chřipkám, apod. odjeli v oslabené sestavě, o to více si výhry vážíme. Nechtěli jsme to brát úplně ve stylu, je hotovo, hlavně to nějak odehrát....                                                                      To ne, to se v našem šnečím táboře jaksi nenosí.....! S patřičným respektem k soupeři, neboť Kladno považujeme za baštu hokejbalu a s chutí dát do zápasu úplně vše, jsme v tomhle duchu  i nastoupili.      Kluci to skutečně odmakali do poslední vteřinky a v nájezdech vydolovali druhý bodík navíc.             Domácí si totiž  neporadili s naší oporou Markem Hájkem ani jednou ze tří pokusů, přičemž my jsme byli úspěšní dvakrát. Nejprve si benjamínek našeho týmu Jan Matoušek  počínal jako starý mazák a nedal kladenskému brankáři šanci a téměř stejně se zachoval i Miroslav Vísner a stvrdil tak naše vydřené vítězství. Tým kapitána Karla Páva postupuje po zásluze. Špička nám tudíž neuteče!, kluci se tak popasují s těmi nejlepšími, na jaro se poctivě připravíme. Dnes je na místě pochválit celý tým, který na Kladně bojoval pověstným srdíčkem! (Šle)                                                                                         Sestava: Hájek - Páv, Sloup, Hůrka, Čech - Vísner Belfín, Šlehofer O., Sýkora, Štětka, Matoušek

Rozpis tr.jednotek Šneků na týden od pondělí 1.12.                                  Út:  MŽ sraz v 16h., MD+SD sraz v 17.30h.                                                                                 Čt:  MŽ sraz v 16h., MD+SD sraz v 17.30h.
  

 

                                                                                   

 

Šneci v roli hostů a pokaždé vítězní                                 Možná je to prvně v historii klubu, možná ne, každopádně o tomto víkendu zaznamenali Šneci velký sportovní úspěch, neboť všechny naše klubové kategorie zvítězily,                     a co hlavně - všichni Šneci se představili v roli hostujícího mužstva !

Autosklo Pardubice - TJ Snack Dobřany  1:2 ss                                            (22.11. sobota, 14h.Extraliga SD)                                                                                       Branky a asistence Šneků: Šlehofer V. (Juráň), rozh. nájezd-Šlehofer V.                           Těžké utkání nám otevřelo oči. Chtěli jsme odčinit prohru z Plzně a po dobrém výkonu se nám to i             v Pardubicích povedlo. Ujali jsme se vedení po tvrdé střele od modré čáry v přesilovce a stále hráli svoji hru. Byl to rychlý, svižný hokejbal z obou stran, v kterém vynikali oba gólmani. Marek Hájek nás tradičně podržel při domácích šancích a to je pro klid našeho týmu samozřejmě důležité.  Rozhodnutí jsme měli    "na lopatách" v posledních minutách zápasu a dokonce několikrát, ovšem domácí měli  v těchto pasážích štěstí, že se ani jedna naše šance neujala. V úplném závěru po naší taktické chybičce jsme nakonec mohli po prohraném vhazování v našem pásmu inkasovat my, ovšem opět spolehlivý Hájek míček přikryl do své výstroje. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. Z našich ,,vyvolených" - Ulm, Kovářík D. a Šlehofer V. se prosadil posledně jmenovaný, načež všechny domácí pokusy pochytal Marek Hájek. Bonusový bodík tak putuje do Dobřan a vzhledem k tomu, že náš pronásledovatel z Plzně prohrál v Hradci Králové, náš náskok se opět navyšuje, tentokrát na 4body. Nyní doma hostíme v posledním kole podzimu právě Hradec Králové, a jelikož jsme v Hradci vyhráli v září o gól a s vypětím všech sil,  navíc Hradečtí doma obrali o body Plzeň, musíme se na tento tým z východu Čech náležitě nachystat.(Šle)                                    Trenér Jan Matoušek: Věděli jsme, že to lehké v Pardubicích  nebude a to se potvrdilo.  Po serii ne zrovna kvalitních utkání se kluci probrali a tento zápas zvládli. Výhra je pro nás důležitá i z hlediska pohody v kabině, ale také výzvou do další práce.                                                                                        Vedoucí Miroslav Vísner: Šneci zaslouží pochvalu. K zápasu přistoupili zodpovědně a odměnou je nám vítězství, které potvrzuje naší kvalitu v soutěži.

Tygři Mladá Boleslav - TJ Snack Dobřany  2:3 ss
(23.11. neděle, 11h.1.NHBL - ZÁPAD, muži)
Branky a asistence Šneků: Ulm (Kovářík), Ulm (Šlehofer ml. a Kučera), rozh.nájezd Skála          Do Mladé Boleslavi jsme odjížděli s představou, že každý bod má svoji hodnotu.... Na druhou stranu jsme tady od sestupu z Extraligy vždycky dostali ,,pecku".  Nové hřiště s plastem (perfektním) nám však oproti letům minulým zvedlo náladu a mohl se tak hrát hokejbal. Šancí jsme si vytvořili dost na to, abychom mohli pomýšlet na výhru, navíc v brance jsme měli jistotu v podobě Jana Marka a Marka Kośnara v zádech.       V zápase jsme vedli už 2:0, když se dvakrát prosadil Ondřej Ulm, jednou díky své šikovnosti, podruhé po nacvičeném signálu takřka do opuštěné poloviny branky. Domácí se šťastnou trefou vrátili zpět do utkání pouhou vteřinu před koncem druhé části. Ve třetí třetině jsme díky hloupým faulům některých našich hráčů darovali ,,Bolce" několikrát početní výhodu, čehož jednou i využila. Zápas i tady dospěl do nájezdů. Ve šnečích barvách byli úspěšní Skála i Šlehofer st., domácí dva exekutoři si vylámali zuby na Janu Markovi, a tak se třetí serie již nekonala. Druhý bod putuje do Dobřan a Šneci tím prolomují boleslavské porážky z minulosti. Tímto zápasem jsme poskočili o pomyslný stupínek a krůček po krůčku se budeme snažit šplhat dál..... Vážím si zejména přístupu hráčů - mladíků, kteří nastoupili v Mladé Boleslavi   po náročném utkání v sobotní Extralize SD v  Pardubicích. (Šle)                                                                                    Sestava Šneků: Marek(Košňar) - Pokorný, Kovářík D.st., Kovářík D.ml., Juráň - Kovářík J., Šlehofer V.ml., Kučera, Skála, Ulm, Šlehofer V. st.

Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany  1:5
(23.11. neděle, 15h., odjezd bus - sraz ve 12.15h., Extraliga MD - kvalifikace)                       Branky a asistence Šneků: Ulrich(Málek), Páv(Matoušek a Sloup), Šlehofer O.(Vísner), Sloup(Vísner), Štětka(Hůrka)                                                                                               Mladší dorost hrál v tomto utkání o postup do jarní části, která ponese oficiální název Extraliga.          Kluci tento zápas zvládli a vyjma druhé třetiny, která se nám nepovedla, jsme utkání ovládli a připisujeme si vítězství, které nám zaručuje postup mezi jarní elitu. Stínem tohoto zápasu  bylo zranění v oblasti hlavy a následný převoz zraněného Petra Ulricha do motolské nemocnice po nárazu na mantinel. Petr je již           v pořádku a to je pro nás úplně ta nejlepší zpráva, bez ohledu na toto utkání !!!                               Poslední kolo absolvujeme na Kladně a i tento zápas pojedeme odehrát tak, jak jsme v našem šnečím táboře zvyklí. (Šle)                                                                                                            Hlavní trenér Jan Matoušek: Nechtěli jsme nic podcenit, už jen předchozí porážka Č.Budějovic na tomto hřišti byla pro nás dostatečným varováním. Kluci dodržovali to, co dostali za úkol a vyjma druhé třetiny, kdy nás všechny zasáhlo zranění ,,Péti Ulricha", si výhrou splnili cíl, který se nám v jednu chvíli hodně vzdaloval i díky znevýhodnění v počtu sedmi týmů v této skupině...

 

Kert Park Praha -TJ Snack Dobřany 4:9

(sobota 22.11., 10:30, odjezd busem, sraz v 7:45 u Snack arény, MČR-ml.žáci)                         Zápas hodnotí trenér Petr Úbl:                                                                                           Domácí Kert si nemohl přát lepší začátek zápasu. Celou první třetinu byl lepším týmem na hřišti, vycházely mu kombinace i střely na bránu. Naopak Šnečci prvních 12minut zaspali a bylo těžké si připravit jakoukoli šanci či střelu na bránu. Domácí tým tak zaslouženě vyhrál první třetinu 4:0. Probuzením pro Šnečky byl rozhovor během první přestávky a změna v sestavě. Od druhé třetiny se začal hrát úplně odlišný hokejbal. Soupeři najednou nestačily nohy a nedokázal se vymanit z tlaku ve vlastním obranném pásmu. Ani oddechový čas v půli zápasu nepomohl soupeře nastartovat a na konci druhé třetiny se podařilo stáhnout výsledek na 3:4. Do třetí třetiny tak Dobřanští nastupovali s cílem otočit zápas a prakticky po celou třetí třetinu byl soupeř pod tlakem a inkasoval celkem šest branek. Přestože se zápas nakonec podařilo vyhrát vysokým rozdílem 4:9, je potřeba se ze zápasu poučit a příště nedat soupeři zadarmo celou první třetinu, protože podruhé by štěstí na naší straně stát nemuselo. Tímto zápasem se mladší žáci rozloučili s podzimní částí, průběžně si drží 4.místo v tabulce a do jarní části budou nastupovat se zápasem k dobru. Kluci, makejte dál!!!                                                                                                                      Tihle ,,prckové",  s realizačním štábem: Petr Úbl, Luboš Duchek a Vladislav Gawenda nám udělali na podzim vůbec tu největší radost a jsou pro nás tím nejmilejším překvapením.  Václav Šlehofer


Tým víkendu - mladší dorost                                                                    Tým, jenž výhrou v Berouně postupuje mezi elitní týmy v ČR.   V Dobřanech se tak bude na jaře hrát i Extraliga mladšího dorostu.                                                                                                             Zleva stojí: Šlehofer O., Brtník, Hůrka, Vísner ml., Páv, Belfín, Štětka a hlavní vedoucí týmu - Vísner st.                                                                                                                                                         dole zleva:   Hlavní trenér-Matoušek Jan, Sloup, Sýkora, Matoušek ml., Málek a Šlehofer st.           Pod nimi: Hájek Marek

 

 

 

TJ Snack Dobřany -  Hbc Litice      4:1                                                 (16.11. neděle, 14h.1.NHBL - ZÁPAD, muži)                                                                Branky a asistence Šneků: Kopta (Šlehofer st. a Ulm), Ulm (Pokorný a Pancurák),                    Šlehofer st. (Šlehofer ml. a Skála),  Skála (Šlehofer st.)                                                                V neděli odpoledne zavítal do Snack arény rival z Plzně, a sice tým Hbc Litice. Spousta hráčů spolu          v minulosti  oblékala jednotný dres, především pak ten náš - dobřanský, nyní se někteří postavili proti sobě. Ovšem v Dobřanech je dnes již skoro zbrusu nově tvořený tým a dá se říct, že již několik sezón.... Kabinu povzbudil i návrat Jana Marka, který se po protahovaných jednáních ze strany jeho posledního působiště (téměř 3měsíce tréninku bez soutěžních utkání...) vrátil nazpět tam , kde hokejbalově vyrůstal, tedy - mezi Šneky. Silná brankářská dvojice Košňar, Marek by měla být hnacím motorem seniorského týmu Šneků a to jim ještě šlape ,,na paty" mladíček a čerstvý člen širšího výběru ČR U-20, teprve 16-letý Marek Hájek.  Nyní ale již k zápasu. Aktivnější domácí se ujali vedení brankou Kopty a to bylo důležité. Do konce první části svítilo na tabuli už 2-0 pro Šneky, to se trefil Ondřej Ulm, i on dnes předvedl velmi dobrý výkon v dobřanském dresu.  Ve druhé třetině Litice snižují, ovšem domácí kontrují důležitou třetí brankou.            V závěrečné části si Dobřany zápas pohlídaly i díky velmi dobře chytajícímu již zmiňovanému Janu Markovi v brance. V závěru utkání se po vyhraném osobním souboji a následně precizně zahrané kombinaci prosazuje Petr Skála  a Šneci si připisují definitivně 3body. Dnes mladý tým mužů (až na pár ,,dědků") nezklamal, v derby s Liticemi vítězí letos již podruhé. (Šle)

Hbc Plzeň -TJ Snack Dobřany     4:2                                                                    (15.11. sobota, 16h.Extraliga SD)                                                                                    Branky a asistence Šneků: Babor (Görges),  Kopta (Šlehofer V.)                                         Každá serie jednou končí, to je také otřepané klišé.... My jsme již poslední dvě, tři kola nehráli dobře a soupeř nás prostě nachytal a vítěznou šnůru nám tzv. přetrhl. A aby toho nebylo málo, ze zápasu odstoupila jediná ,,devadesátpětka" v našem dresu Daniel Kovářík.                                               Hlavně doma je  Plzeň  kvalitním týmem,  opírající se především  o silný ročník narození 95 (klíčový ročník pro letošní sezónu v SD), dnes tam měla asi osm hráčů s tímto rokem narození, navíc asi čtyři kluky na střídavé starty z okolních týmů.  My jsme v tomto ohledu posíli akorát Adamem Bártou. Na hře to bylo určitě znát, navíc nás zaskočila i dvěma hokejisty  z plzeňské juniorky. Ještě nesmíme zapomenout na chybějící  top hráče Kráčinu, Pauera a Hanuše - hráli za muže v Hradci Králové  a Švarce, jenž je zraněn. Opravdu má letos náš soupoeř z nedaleka opět stejně silný tým jako loni.   My se však na tohle nesmíme dívat, natož pak vymlouvat. Naši kluci z většiny zase válí již nějakou sezónu souběžne v mužské kategorii, , byť jsou ročníkově mladší !   Nyní k samotnému  zápasu, Šneci dostali  jednoduché úkoly a ty jsme bohužel plnili špatně. Navíc jsme nechali jít soupeře i do vedení a to se v Plzni na hale těžko honí. Zkrátka, domácí dnes byli o fous lepší a asi možná i více chtěli, to rozhodlo. Díky nahraným bodíkům jsme sice stále první v tabulce, ale musíme se naučit,  soustředit se jen a pouze sami na sebe, nikoliv na okolní věci......  Jsme mančaft mladších ročníků, takže uvidíme třeba za rok, jak si povedeme my, ale také naši soupeři včetně toho dnešního. (Šle)                                                                                                    Vedoucí týmu Miroslav Vísner: Jeli jsme na derby s chutí si zahrát. Je polovina soutěže a my jsme stále první v tabulce. Musíme makat dál a koukat dopředu, s Plzní budeme hrát na jaře doma ještě odvetu, takže máme možnost nápravy. Nejbližší zápas nás čeká za týden, kdy  jedeme do Pardubic a tam to také jednoduché nebude.

TJ Snack Dobřany -  Hbc Plzeň      1:0                                                                  (16.11. neděle, 11h.Extraliga MD - kvalifikace)                                                           Branka a asistence Šneků: Rubner (Šlehofer O. a Sloup)                                                   Nedělní dopoledne na nás čekalo další derby, tentokrát k nám do našeho ,,stánku" zavítala Plzeň v kategorii mladšího dorostu. Naši Šneci odvedli obrovské penzum práce a svého soka udolali fotbalovým výsledkem 1:0, když se v přesilovce po serii nahrávek střelecky  prosadil Marek Rubner. Šneci dřeli a plnili jasně nastavené úkoly, svého soupeře dostali i několikrát do úzkých, ovšem bez gólového efektu. Výborně chytající mladíček Marek Hájek opět Dobřany podržel a všechny plzeňské kontry s přehledem  pochytal.   Po čistém kontu s Č.Budějovicemi si připisuje ten samý kousek i s  favoritem soutěže z Plzně. Dnes si však zaslouží pochvalu úplně celý tým, neboť díky své vůli a obětavosti je stále o co hrát, především pak o zajímavější jarní část...(Šle).                                                                                                Hlavní trenér Matoušek: Bylo to vydřené, kluci poslechli a plnili stanovené pokyny, za což byli odměněni výhrou nad dosud vedoucí Plzní. Alespoň také náš tým uvěřil tomu, že se dá  hrát a vyhrát samozřejmě také - úplně s každým.

 

TJ Snack Dobřany -  Horní Bříza  6:0                                                                 (14.11. pátek, 17.15h.Extraliga MD - kvalifikace)                                                                Branky Šneků: Sloup 2, Málek, Hůrka, Ulrich a Kaňák                                                      Velmi dobrý výkon podali dnes mladší dorostenečtí Šneci, když svého soupeře téměř k ničemu nepustili a od začátku až do konce byli aktivnějším týmem. Hosté hrozili ojedilými výpady, které       s přehledem pochytal spolehlivý Marek Hájek v dobřanské kleci. Pochvalu však dnes za předvedený výkon zaslouží celý tým. Skvělý zápas odehrál Pavel Sloup. Precizně plnil svěřené úkoly, navíc přidal i třešinku na dortu v podobě dvou ,,banánů". (Šle)

 

Přípravka na akci v Třemošné 17.11.2014

TJ Snack Dobřany - Stříbro B   9 : 1
TJ Snack Dobřany - Plzeň B   4 : 0
TJ Snack Dobřany - Plzeň A   1 : 1

 
Trenér Petr Úbl: Úvodní utkání začali lépe Šnečci, když vstřelili první dvě branky zápasu. Soupeř odpověděl na 2:1 a od té chvíle se gólově dařilo už jen našemu družstvu a do šatny se odcházelo s výsledkem 9:1. Druhý zápas byl o poznání těžší, soupeř byl běhavý a o každý míček jsme museli bojovat. Šnečci však nenechali soupeře skórovat a naopak se radovali z celkem čtyř branek. V posledním zápase se Šnečkům v úvodních minutách nedařilo, po obraném faulu a následném nájezdu dal soupeř první gól zápasu. Obratem ale přišla odpověď a bylo srovnáno. Přes řadu šancí a tlak na bránu se už nepodařilo zápas otočit a výsledkem byla remíza. Všem Šnečkům patří pochvala, dnes táhli všichni za jeden provaz!!!

Šneci o víkendu aneb Na zápasy zve Petr Ulrich                       Zejména v loňské sezóně podával ve šnečích barvách v brance skvělé výkony, které mu vydobyly reprezentační   triko a účast na světovém šampionátu juniorů v Bratislavě, kde mj. odchytal důležité utkání o bronz proti Švýcarsku v kategorii U-16. Češi kýženou medaili získali a ,,Peťan" si ji právem pověsil na krk. Stále aktivní hokejista HC Klatovy hájil naposledy branku Dobřan v utkání Extraligy st. dorostu minulý týden doma proti Mostu a vedl si opět zdatně. Takřka ihned po skončení tohoto utkání naskočil do důležitého zápasu  s Č.Budějovicemi, tentokrát v Extralize mladšího dorostu, kam stále věkem patří.  Jihočechy překvapil v pozici útočníka. Silovým pojetím a rychlostí častokrát potrápil lídra soutěže z jihu Čech. Nás však svým výkonem nepřekvapil, jsme u něj přesně na tyto výkony zvyklí. Věříme, že jeho sportovní čas přebije hokejbal...    Dalo by se tedy říct - hokejbalista obojživelník, nemá totiž problém střídat posty, natož sporty, takových kluků už dnes moc není... (Šle)                                                                 Petr Ulrich: Chtěl bych pozvat všechny fanoušky dobřanského hokejbalu na víkendové zápasy, určitě je z čeho vybírat. Přijďte nás povzbudit, budeme to s klukama potřebovat, za všechny Šneky děkujeme.

Na snímku Petr Ulrich v dresu repre ČR U-16

 

 

 

Zápasy Šneků o víkendu aneb V sobotu doma tři týmy           TJ Snack Dobřany -  Tygři Mladá Boleslav 3:6 (0:0),(1:5),(2:1)                    (8.11. sobota, 16h.1.NHBL - ZÁPAD, muži)                                                                      Branky a nahrávky Šneků: Šlehofer ml.(Šlehofer st., Skála), Kopta (Šlehofer st., Ulm), Ulm (Kovářík J., Kopta)                                                                                                                                Hlavní  utkání v Snack aréně neboli zlatý hřeb soboty obstarali muži. Pod umělým osvětlením se hrál svižný hokejbal. Do Dobřan nepřijeli žádní nazdárci, nýbrž velmi dobře hrající Mladá Boleslav. Domácí Šneci, tradičně s převážnou většinou dorostenců v kádru, kteří měli ranní zápas s Mostem v nohou, neproměnili početní výhodu 5-3, ovšem to samé se povedlo i hostům. První třetina tedy fifty fifty, resp. 0:0.  Druhá část byla pro Šneky z kategorie neskutečných, hosté se dostávají z přesilové hry do vedení, načež domácí tým po ukázkové kombinaci do odkryté části klece účet srovnává. Pak však přichází pro dobřanský tým studená sprcha, nejdříve zamknou hosty na dlouhý čas v jejich obranném pásmu, ovšem bez kýženého efektu. Hosté kontrují gólem a nastartují brankostroj, když po čtvrtém gólu v rámci potlačení kanonády soupeře Šneci vysílají druhého gólmana do branky. Marka Košňara tedy střídá mladší dorostenec Marek Hájek, který v dopoledním utkání vychytal v Extralize MD nulu s  Č.Budějovicemi. Smršť utlumil v této části hry jednou inkasovanou brankou z dorážky hostujícího střelce. Ve třetí třetině si Šneci spoustu věcí vyříkali..., nastolili nové úkoly.... a šlo se na věc. Hned v úvodu  v přesilové hře po dorážce domácí tým snižuje na 2-5. Poté ještě po chybném vystřídání hostů následuje další gólový úder 3-5. V závěrečném náporu ještě Šneci dostávají ,,Bolku" pod tlak, ale při dlouhé hře vabank-bez brankáře inkasují pošesté a je definitivně vymalováno.  Co je platné, že trefujeme břevna, tyče a dokonce několikrát....., právě produktivita totiž vázla, a pak ta  nepochopitelně zpackaná druhá třetina, to vše se podepsalo na scénaři tohoto utkání. Dlužno dodat, že hosté si počínali jako velmi dobře fungující tým. (Šle)

 

TJ Snack Dobřany -  Pento Most 3:2 (3:0), (0:1), (0:1)                                          (8.11. sobota, 10h.Extraliga SD)                                                                                 Branka: Kobr 2 a Michel                                                                                                                               První  předzápas obstarali naši starší dorostenci. V souboji s Mostem splnili roli favorita a zvítězili. Utkání začalo přesně dle představ, ovšem jak dobře začalo, tak mohlo i špatně dopadnout. Soupeř z Mostu s námi odehrál vyrovnanou partii a ve třetí části nás i v některých pasážích přehrával. Šnekům to opět od druhé poloviny utkání nešlo. Změna byla patrná oproti souboji s Ústím n.L. alespoň v nasazení. Zkrátka, když se nedaří, je zapotřebí  o výsledek utkání pořádně zabojovat. To jsme tentokrát z většiny splnili. Mostecký celek Ondřeje Šnajdra zaslouží obdiv, neboť v nízkém počtu odehrál nebojácný zápas.(Šle)
Hlavní vedoucí týmu Miroslav Vísner: Nedaří se nám herně, přesto vyhráváme. Asi nejede všechno vždycky skloubit, mám na mysli krásu a výsledek. Proto musíme pro  vítězství každý ze sebe vyždímat maximum.

 

TJ Snack Dobřany -  SK Pedagog  České Budějovice   1:0ss                        (8.11. sobota, 13h.Extraliga MD - kvalifikace)                                                               Branka: Málek                                                                                                                Mladší dorost odehrál ten druhý-neméně důležitý, ale rovněž pěkně napínavý předzápas mužům. Do Snack arény totiž zavítal lídr soutěže - České Budějovice. Naši kluci byli po celé utkání lepším týmem, minimálně aktivnějším. Hosty držel ve hře výborný gólman Čapek.  Na straně domácích byla v brance také zeď , navíc oprášená starty mezi muži a staršími dorostenci. A tak jakýkoli hostující útočný výpad Marek Hájek pochytal. Naši střelci si vypracovali šancí daleko víc, ale brankový účet jsme zkrátka neotevřeli. Zejména Štěpán Štětka v dobrých střeleckých parketách selhal. I v nájezdech oba gólmani převyšovali střelce, z velkého počtu ,,nájezdníků"  se prosadili hosté z jihu Čech jednou, za domácí tým byl dvakrát úspěšný Ondřej Málek, tudíž si 2body  připisují Šneci a vzhledem k vývoji i  zaslouženě. (Šle)                                                                                          Hlavní trenér Jan Matoušek: Kluci to dnes opravdu odmakali. Věřili jsme si a chtěli jsme vyhrát. Jenže ani soupeř v pozici lídra k nám určitě nepřijel  prohrát. Škoda, že jsme šance neproměňovali, neboť jsme v poli byli lepším týmem. I druhý bodík má svoji hodnotu a Šneci si ho zasloužili. Za dnešní výkon si náš tým zaslouží pochvalu - bez rozdílu.                               

 

Pedagog České Budějovice - TJ Snack Dobřany 2:1ss (0:1), (1:0), (0:0)

(8.11. sobota, 10h, odjezd busem, sraz v 6.45h u Snack arény, MČR-ml.žáci)                                    

 

TJ Snack Dobřany - TJ KOVO Praha 14:0 (7:0), (3:0), (4:0)

(9.11. neděle, 10h, sraz domácích hráčů v 9h, MČR-ml.žáci)                                                             Zápasy ml.žáčků hodnotí trenér Petr Úbl:Ze sobotního výjezdu do Českých Budějovic si mladší žáci přivezli důležitý bod. Od začátku zápasu se Šnečci prali s mokrým asfaltovým povrchem hřiště. Soupeř hrozil nebezpečnou kombinací, přesto první branka padla do sítě domácího Pedagogu. Šneci ale dlouho vedení neudrželi a z dorážky před bránou inkasovali srovnávací branku. Přes několik velkých šancí obou družstev do konce třetí třetiny nepadla žádná další branka, a tak zápas rozhodovaly samostatné nájezdy. Štestí stálo tentokrát více na straně domácích.                                                                                                                                                                 V nedělním zápase zavítal do Snack arény soupeř z Prahy. Šnečci byli hladoví po vítězství a již od prvních sekund jich bylo plné hřiště. I když především ti menší nedokázali soupeře přehrávat , přesto jej pořádně potrápili. Zaslouženě tak domácí porazili tým Kova a k sobotnímu bodu přidali další tři.
Víkendové zápasy nám ukázali slabiny našeho týmu a na těch je potřeba zapracovat. Někteří hráči neodmakali oba zápasy na sto procent, bude třeba více trénovat určité herní situace a nevyhneme se ani atletice. Do konce podzimní části zbývají ještě dva zápasy a kluci se nesmí uspokojit, to by nebyla ta správná cesta.

 

 

 

 

Zápasy Šneků o víkendu aneb V malém derby kralovali Šnečci    Tatran Třemošná - TJ Snack Dobřany  3:2 ss                                                  (2.11. neděle, 16h.1.NHBL - ZÁPAD, muži)                                                        Branky: Skála a Görges                                                                                                  Začátek nám nevyšel a dokonce hrubě. Škoda, nastolené noty před zápasem byly porušeny.        Soupeř využil naší hlouposti a trestal. Brzy jsme prohrávali 0-2 a to se špatně otáčí, navíc v roli hosta....  Domácí měli spoustu šancí skóre navýšit, avšak naše nesmyslně skleslé hlavy nepotrestali dalšími gólovými údery. Po přestávce zafungovaly korektury v sestavě Šneků a najednou nás bylo plné hřiště. V této části jsme se přitáhli na rozdíl jedné branky. Ve třetí třetině jsme byli stále aktivnějším týmem a 15s. před koncem se nám povedlo i vyrovnat. V nájezdech si připisují domácí bodík navíc. My však vzhledem k začátku, kdy jsme byli  nepochopitelně zralí na ručník, bod tzv. bereme. (Šle)

TJ Snack Dobřany  - Elba Ústí nad Labem 3:2                                                (1.11. sobota, 15h., Extraliga SD)                                                                                    Branky: Babor, Šlehofer V., Michel                                                                                     Sice opanujeme průběžnou extraligovou tabulku, ale někdy to zase až taková výhoda není..... Ovšem když už, tak už.... Minimálně by to mělo  všechny kluky - Šneky motivovat a být neustále   ve střehu. Kdo tyto věci nepochopí, těžko někdy něco dokáže a to platí nejen pro nás.....                 Do zápasu jsme nasadili znovu i tři mladší dorostence Vísnera, Belfína a O.Šlehofera. Všichni tři svůj úkol zvládli především svým poctivým přístupem. Šnečí tým začal velmi dobře a brzy se i dostal do vedení, poté jsme i skóre navyšovali. Všechno fungovalo dle představ. Postupem času však elán začal nepochopitelně upadat a soupeř toho zákonitě využil.  Elbu nastarovala branka na 1-3, když jsme podcenili nahodilou šanci hostí v našem pásmu a byli jsme za to právem ztrestáni. Navíc domácí začali dělat věci, které určitě nebyly v plánu, a i proto hostům narostla křídla. Nakonec jsme se o výsledek strachovali až do samého závěru, kdy tým podržel opět brankář Marek Hájek. Recept by byl...,  a sice  přenést si některé atributy  z tréninků, kde to často bývá na ostří nože!!! Především  pak snahu, vůli a obětavost, poté by se mohl dostavit i úspěch, včetně herního projevu (konkrétní věci ale zůstanou v kabině....).   Bohužel hlavně tohle v sobotu chybělo. (Šle)                 Hlavní klubový vedoucí Miroslav Vísner přidává svůj pohled: Přísnější měřítko snesli výborný Hájek v brance, dále pak Kopta, Šlehofer V., Görges, Babor a bojovník Průcha. To ale na silnější týmy stačit nebude. Zápas je už za námi a my se musíme připravit na další.   

Hbc Prachatice - TJ Snack Dobřany 1:9                                                          (2.11. neděle, 10h., kvalif. Extraligy MD)                                                            Branky: Vísner 2, Belfín, Šlehofer O., Málek, Čech, Matoušek, Páv a Sloup                  Zápas na Šumavě Šneci zvládli a vysokým vítězstvím si připisují 3body do tabulky. Střelecky se prosadili i kluci, kteří  neskórují často a to je pro pohodu v týmu také důležité.                          Tahle soutěž se ale bude lámat v jiných zápasech a náš tým se na ně musí náležitě nachystat. Hned v příštím utkání nás čeká v domácí Snack aréně lídr soutěže, tým Pedagog České Budějovice a to je pro nás těžký úkol. Věříme však, že nebude neřešitelný. Trénujeme  pravidelně a někteří dokonce i čtyřikrát v týdnu, takže uvidíme, co bude dál...                                                                       Hlavní trenér Jan Matoušek: V této kategorii jsme zatím spokojeni. Bez ohledu na výsledky si můžeme pochvalovat celkový přístup většiny kádru. Nyní nás čekají velmi těžké zápasy a my se budeme snažit v nich uspět.

 

TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň   6:0                                                       (2.11. neděle, 10h.,  MČR-ml.žáci, sraz domácích hráčů v 9h.)                                Předně zde zmiňuji, že po dohodě vedení klubu Tj Snack Dobřany s trenérem mladších žáků střelce branek uvádět záměrně nebudeme a nejinak tomu bude i v jiných žákovských kategoriích.                                                                                                   Nyní již hodnotí utkání Petr Úbl: Nedělní derby zápas mistrovství ČR mladších žáků začal nepříliš povzbudivě. Snack aréna byla na úvodní buly zahalena mlhou a za mantinely převažovali fanoušci Plzně. Z toho si však kluci hlavu nedělali a již od začátku se hrála vyrovnaná hra družstev se shodným počtem bodů v tabulce. Úvodní branku se podařilo po důrazném tlaku na bránu vstřelit našim hráčům, druhý gól přišel hned v zápětí při nahození na branku zpoza modré čáry. Díky odskoku o dvě branky jsme do konce utkání již kontrolovali hru a hlídali si výpady soupeře. Pochvalu zasluhuje nováček v našem týmu Sebastián Malát a stejně tak dlouhodobá opora v brance Matěj Malotín. Po nedělním vítězství Šneci zaslouženě poposkočili na čtvrté místo tabulky.  Děkujeme všem rodičům, kteří se podíleli na organizaci víkendových zápasů, a kteří přišli fandit do Snack arény!

Hrála také naše přípravka a vedla si opět na výbornou                      Náročný víkend mají za sebou naši nejmenší Šnečci, kteří v kategorii přípravek sehráli sobotní turnaj v Dobřanech za účasti týmů Stříbra, Plzně a Třemošné a znovu na domácí půdě nastoupili v nedělním zápasu mladších žáků proti rivalům z Plzně (viz článek výše).
 
Dobřany - Plzeň A       4 : 2
Dobřany - Třemošná    3 : 1                                                                                                    Dobřany - Buldoci A    2 : 2

Trenér Petr Úbl:                                                                                                                   
V prvním zápase se utkali dva výsledkově nejlepší celky sobotního turnaje, naši Šnečci proti Buldokům A. Zápas byl celou hrací dobu velmi vyrovnaný a tomu odpovídá i konečný výsledek 2:2. Hned následující utkání proti Plzni A se nám dařilo lépe využívat šance a herní projev se výrazně zlepšil. Ale i tak si soupeř připravil několik nebezpečných akcí a dvě z nich proměnil. Poslední utkání našich Šnečků se neslo v podobném duchu, soupeř byl vyrovnaný, ale nedokázal proměnit své šance. Pochvalu zasluhuje celý tým včetně gólmana Míši Neumaiera, který v průběhu turnaje zneškodnil všech 5 nájezdů. Nejlepším hráčem Šneků byl Aleš Duchek. Všichni účastníci si turnaj užili a jsme rádi, že konkurence je vyrovnaná, o čemž svědčí 4 remízy z celkových 9-ti zápasů turnaje.

Šneci vítězně
TJ Snack Dobřany - Olymp Jin.Hradec 4:1
(ne 26.10., 14h., Snack aréna,1.NÁRODNÍ HOKEJB.LIGA, sk. Západ)
                                   Branky Šneků: Šlehofer V. ml. 2, Michel a Skála                                                                   

 
O nedělním odpoledni odehráli Šneci svůj již osmý zápas v ,,Národce" mužů. V opatrném začátku měli domácí navrch a ze spousty šancí nakonec přece jen branku vytěžili. Druhý pojišťovací gól do sítě hostů padl z přesilové hry, avšak rozhodnutí zdaleka neznamenal, neboť hosté po skrumáži před brankou výtečného Košńara snižují na rozdíl jediné branky. Závěrečné drama domácí ustáli a navíc do opuštěné klece hostí skóre navyšují. Chtěli jsme odčinit výpadek v třetí třetině v K.Varech a to se povedlo. Nyní nás čeká výjezd do Třemošné a tam to jednoduché určitě nebude, ostatně jako vždy. (Šle)

Zápasy Šneků o víkendu aneb ml.žáci jedou..... 

SK Jihlava - TJ Snack Dobřany 2:3                                                                     (18.10. sobota, 14h., Extraliga SD)                                                                                  Branky Šneků: Kovářík J.2 a Babor

Hbc Rakovník - TJ Snack Dobřany  0:10                                                           (18.10. sobota, 10h., odjezd busem, sraz v 7.15h. u Snack arény, MČR-ml.žáci)

Alpiq Kladno - TJ Snack Dobřany  3:5                                                              (18.10. sobota, 15h.,  MČR-ml.žáci)

CSKA K.Vary - TJ Snack Dobřany  12:5                                                             (19.10. neděle, 11h., 1.NHBL - ZÁPAD, muži)                                                       Branky Šneků: Skála, Kovářík J., Šlehofer ml., Šlehofer st. a Juráň

CSKA K.Vary- TJ Snack Dobřany   1:12                                                               (19.10. neděle, 15h., odjezd busem, sraz v 12.15h. u Snack arény, MČR-ml.žáci)

Hodnocení:                                                                                            Starší dorost si v Jihlavě musel utkání vydřít. Těžký terén, resp. povrch maže kvality týmů, a tak rozhoduje chuť a srdíčko.  Sice jsme celý zápas vedli, ale přece jen se domácí v závěru nadechli k náporu, z kterého však kýžený gól nevytěžili. Urvaná, ale cenná výhra pro celý tým, hlavně pak pro vytipované mladší kluky (ml.dorostence), které jsme vzali na tento zápas s sebou.....

Muži resp. st.dorost doplněn o 4muže vyrazil do K.Varů. Po dvou třetinách byl stav 3:3, ve třetí části dali domácí dva slepené góly, od té chvíle se náš tým rozsypal jako domeček z karet...........


Nejlepším týmem Šneků se o víkendu stali mladší žáci !!!           Po sobotním vítězství staršího dorostu držel pověstný šnečí prapor tým trenéra Petra Úbla, který si připsal o víkendu hned tři výhry!                                                    Trenér Petr Úbl hodnotí: Podařilo se nám přivézt vítězství z Rakovníka, Kladna a Karlových Varů a kluci tak prožili skvělý sportovní víkend.
Zápas s Rakovníkem začal ze strany domácích velmi z ostra, naštěstí se vše obešlo bez vážnějších zranění. Již od začátku jsme kombinacemi opanovali hru a především bratři Brtníkovi, Kája Čech a Honza Matoušek se zasloužili o jednoznačné vítězství našeho celku.
Do Kladna jsme přejížděli již oslabeni o část důležitých hráčů. Přivítal nás neagresivní a svižnější hokejbal. Přestože měli kluci v nohách již jeden zápas, nastoupili naplno a během prvních dvou třetin se hrálo gólově vyrovnané utkání. Ke zvratu došlo až na konci druhé a začátku třetí třetiny, kdy sérií tří branek, z toho jedné nečekaně po úniku přímo z trestné lavice, jsme odskočili na skóre 2:5 a soupeř již stačil pouze korigovat výsledek na konečných 3:5. Tento zápas byl nejlepší z celé víkendové trilogie.
Nedělní duel v Karlových Varech jednoznačně ovládli Šneci a především díky Honzovi Matouškovi a Tomášovi Duchkovi jsme završili víkend třetím vítězstvím.                 Na vstřelených 27 versus obdržené 4 branky má lví podíl opora v brance, Matěj Malotín, který zachytal výborně.
Všem klukům patří díky za odmakaný víkend a i přes zdánlivě pěkné výsledky musíme zapracovat na chybách, kterých nebylo málo!
  

Foto z úspěšného víkendu ml.žáků:

Horní řada:
vedoucí týmu -Luboš Duchek, Honza Frajdl, Tomáš Duchek, Martin Urban, David Vaníček, Honza Matoušek, trenér-Petr Úbl
Dolní řada:
Matyáš Ůbl, Vašek Bartovanec, Michal Neumayer, Kuba Gawenda, Aleš Duchek
Ležící:
Matěj Malotín

 

Zápasy Šneků o víkendu                                                  Hbc Vsetín - TJ Snack Dobřany  1:4                                                                    (11.10. sobota, 14h., odjezd autobusem v 6.15h. ze Snack arény, Extraliga SD)                 Branky: Šlehofer V., Kovářík J., Dušek a Görges

TJ Snack Dobřany - Alpiq Kladno   2:3 ss                                                         (12.10. neděle, 11h., hř.Snack aréna, Extraliga MD, kvalifikace)                                             Branky: Veselý a Belfín

TJ Snack Dobřany - Hbc Nové Strašecí  1:2                                     (12.10. neděle, 14h., hř.Snack aréna, 1.NHBL-muži)                                                Branky: Šlehofer ml.

TJ Snack Dobřany - SK Kelti 2008       8:3                                                        (12.10. neděle, 17h., hř.Snack aréna, MČR - ml.žáci)


Starší dorost předvedl ve Vsetíne velmi dobrou partii, domácí měli spoustu šancí dostat se do vedení, ovšem v brance stála pevná zeď jménem Marek Hájek. Hrál se tvrdý  hokejbal plný osobních soubojů. Z našich brejků jsme se dokázali prvně střelecky prosadit a to bylo pro vývoj důležité. Vsetínští vyrovnali na začátku třetí části, Šneci však nepřestali hrát a to se odrazilo na výsledku. Třemi rychlými góly po sobě rozhodli o osudu zápasu. Pokud budou hrát domácí v tomto složení, nebude to zde mít jednoduché žádný mančaft.
Mladší dorost prohrál po nájezdech s Kladnem. Pohledné, tvrdé a fyzicky náročné utkání bylo k vidění o nedělním dopoledni v naší Snack aréně. Hosté z Kladna se ujali vedení při naší početní výhodě, navíc přidali ještě jednu branku a opět v té samé situaci. Naši kluci byli zbytečně nervózní a soupeři tyto branky doslova darovali. Velká škoda, že Šneci nenastoupili kompletní, ale na to se vymlouvat nedá. Stínem utkání bylo zranění našich dvou hráčů po srážce s faulujícím hráčem Kladna. Zápas jsme tak dohrávali v 9 lidech a díky neutuchající snaze něco s výsledkem udělat, byl náš tým odměněn. Dva góly jsme do branky doslova dotlačili a vynutili si tak nájezdy. V této divednosti druhý bod uzmulo Kladno. Šneci za srdnatý výkon zasluhuijí obrovskou pochvalu, ačkoliv se prohrálo!!!
Mužům se zápas nepovedl po všech stránkách. Nevycházelo  vůbec nic. Byl to klasický zápas bl.ec!!! Určitě se projevila sobotní dlouhá cesta většiny kádru do Vsetína. Skutečně na tomhle zápasu není co hodnotit, a tak si Šneci po Hostivaři připisují druhou domácí porážku.
V závěrečném nedělním menu vystoupili mladší žáci  pod vedením Petr Úbla v souboji s Kelty z Berouna
. Petr Úbl hhodnotí:K dispozici jsme měli kompletní tým  proti jednomu z lídrů tabulky, Keltům z Berouna. První třetinu jsme začali lépe, když se nám podařilo vstřelit dvě rychlé branky a dostat se do vedení 2:0. Soupeř však zlepšil hru, srovnal skóre a vrátil se zpět do zápasu. Hra pak až do konce druhé třetiny za stavu 4:3 vypadala velmi vyrovnaně, Kelti nám několikrát zavařili před bránou a vyrovnání měli na dosah. Do třetí třetiny jsme nastupovali odhodláni zvítězit a to se nám podařilo, když jsme využili několika příležitostí a navýšili stav o 4 góly a Kelty i během dvou oslabení nepustili k výraznému tlaku.   (Šle)

 

Zápasy Šneků o víkendu aneb Samá výhra                        TJ Snack Dobřany - SK Kelti 2008   5:1                                          (5.10. neděle, 15h., hř.Snack aréna, 1.NHBL - muži)                                      Branky: Skála 2, Šlehofer V.ml., Pokorný a Pancurák                                                      Ve šnečí brance jsme představili novou posilu. Hokejbalový matador, vicemistr světa v kategorii Masters, bývalý dlouholetý a extraligový  ,,medailista"  tehdejší Severky Ústí nad Labem Jiří ,,Hašan" Hašek by nám měl pomoci zejména v době, kdy v kase máme jen jednu oporu Marka Kośňara. Vedení TJ Snack Dobřany tak logicky reaguje na situaci, kdy  stále čekáme na vstřícnější jednání současného mateřského oddílu  Jana Marka (náš odchovanec), který tzv. stojí (zápasově) téměř 2 měsíce......                                       K zápasu: V samotném utkání jsme chtěli po minulé porážce s Hostivaří zvítězit. Hraješ doma, skvělé publikum v zádech, hráči odhodlaní a nažhavení, tak proč ne? Od začátku byly v našem šnečím táboře tyhle atributy vidět. Hosté však nejsou žádný vyjukaný nováček. Tým z Berouna moc dobře věděl co s míčkem. Veškeré jejich akce či výpady spolehlivě pokryl již zmiňovaný gólman Hašek. Domácí tým až na určité pasáže zápasu fungoval dle přesně stanovených not a zaslouženě zvítězil. Kouč domácích Jan Matoušek si po domácích výhrách MD, SD a mužů připisuje třetí víkendovou výhru......., levné to mít určitě nebude!!! (Šle)

 

TJ Snack Dobřany - SK Letohrad   6:0                                                              (4.10. sobota, 15h., hř.Snack aréna, Extraliga SD)                                         Branky: Kovářík J. 3, Šlehofer V., Bárta a Kopta                                                  Zápas byl dlouho výsledkově vyrovnaný, hosté se snažili držet se Šneky krok. Ojedinělé útočné výpady pochytal opět výborný Hájek v domácí brance. Vedoucí gól nám dodal ještě větší chuť do hry a stále jsme se snažili držet vysoké tempo. Brankou 4sekundy před koncem druhé části hry jsme získali důležitý dvougólový náskok. Uspokojení s výsledkem? Ale kdeže, ještě jsme zvýšili aktivititu a odměnou nám byly další branky v soupeřově síti.  (Šle)

TJ Snack Dobřany - SK Kelti 2008   8:0                                          (5.10. neděle, 12h., hř.Snack aréna, Extraliga MD, kvalifikace)                           Branky: Belfín 3, Šlehofer O. 2, Vísner 2, Hůrka                                                  Od začátku zápasu se Šneci do svého soupeře zakousli a hned z úvodního náporu se ujali vedení. Do konce první části jsme ještě přidali druhý gól. Soupeř z Berouna však zbraně nesložil a zkoušel z brejků udeřit. V brance jsme však opět měli výborného Marka Hájka, který ani tentokrát neinkasoval a po sobotním výborném výkonu přidal další nulu i mezi mladšími dorostenci. Tým, za neutuchající aktivitu a snahu stále hrát i za rozhodnutého stavu, zaslouží pochvalu.   (Šle)

 

 

Přípravka na tunaji ve Stříbře
TJ Snack Dobřany - Hbc Plzeň A 5:0
TJ Snack Dobřany -
Hbc Plzeň B 5:0                                                   Úspěšný víkend mají za sebou i naši nejmenší Šnečci, kteří se zůčastnili v této sezóně prvního turnaje přípravek ve Stříbře. Vysokými výhrami naprosto deklasovali oba výběry plzeňských mečounů a výbornou hrou nepustili soupeře k jakékoli větší šanci. Téměř všichni si vstřelili gól včetně benjamínka týmu Ondry Sloupa. Výborně zachytal i Míša Neumaier, který zneškodnil dva samostatné nájezdy a v obou zápasech vychytal nulu. Všem hráčům patří pochvala za dobře odehrané zápasy a zůčastněným rodičům poděkování za výpomoc.
(Petr Úbl)

26.9.2014 pátek                                                                                                               Klubové Info: Zápasy Šneků o víkendu

TJ Snack Dobřany - Hbc Hostivař  2-3
(28.9.neděle, 16h.,hř.Snack aréna, 1.NHBL-Západ, muži)
Ve čtvrtém kole podlehli Šneci doma pražské Hostivaři, když nezvládli úvodní třetinu utkání, hosté ji opanovali výsledkem 3-0 z jejich pohledu. Od druhé části naskočil domácí tým jako vyměněný a hosty dostal několikrát do úzkých. Výsledkem veškeré naší snahy bylo ,,jen"snížení stavu na rozdíl jediné branky. Mohli bychom napsat x výmluv, třeba na rozhodčí...., ale proč? Spíš si najdeme chyby u sebe.... Nedali jsme góly a na ty se přece hraje. Soupeř zahrál chytře závěr zápasu, kdy jsme ještě měli možnost početní výhody, ale nezadařilo se. Přestože jsme byli od druhé části lepším týmem, tři body putují do Prahy, na umělecký dojem se jaksi nehraje. Chtěl bych pochválit celý domácí tým, že z nepříznivého vývoje (0-3) dokázal udělat ,,Zápas" ! 
(Šle)
                                                                                                Branky: Bárta O. a Ulm

 

Alpiq Kladno - TJ Snack Dobřany 4:5 ss
(27.9. sobota,15h., hř.Kladno, Extraliga SD)                                                                            Kladně obrovskou zarputilost a touhu hrát o výhru až do konce. Nesložili jsme se ani po dvoubrankovém náskoku domácích a ani po brance na 4-3 necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou. V power play jsme dokázali srovnat účet i v oslabení a v nájezdech Šneci dílo dokonali. Bravo hoši, tohle byla skvělá jízda a i zde na Kladně vydřená výhra.
(Šle)
Branky: Ulm 2, Kovářík D., Kovářík J. a Šlehofer V.

Hor.Bříza - TJ Snack Dobřany    1:4
(27.9. sobota, 9.30h., hř.Třemošná, Extraliga MD - kvalifikace)                                                     Třemošná nás zaskočila velmi dobrým výkonem. My jsme se ze začátku utkání hledali a probrali až po vedoucím gólu domácích, který nás naštěstí nastartoval. Třemošnou, resp. H.Břízu dlouho držel ve hře výtečný brankář Popp, ovšem i my máme v brance kvalitu v podobě Marka Hájka. Čili souboj brankářů rozhodli střelci a my jsme byli úspěšní hned čtyřikrát..... Byla to výhra z kategorie vydřených. Celý tým za výkon od druhé části zaslouží pochvalu. Vynikli Marek Hájek a především útočné duo Michal Belfín a Štěpán Štětka. Skvěle do hry zapadla obranná dvojice Tomáš Mužík a Petr Erhart.
(Šle)
Branky: Belfín 2, Vísner a Šlehofer O.

TJ Snack Dobřany - Elba Ústí n.L. 10:1
(27.9. sobota, 12h., hř.Snack aréna, MČR - mladší žáci)                                                                  V téměř kompletní sestavě nastoupil tým mladších žáků v sobotní odvětě proti Elbě Ústí nad Labem. Skoro celý zápas jsme drželi soupeře pod tlakem a nepouštěli ho do větších šancí. Z toho vyplynulo i celkové skóre zápasu.
(Petr Úbl)

Hbc Plzeň - TJ Snack Dobřany 4:0
(28.9.neděle, 11h., hř.hala-Plzeň, Extraliga MD - kvalifikace)                                                           Domácí tým byl všude o krok napřed a celý zápas byl lepším týmem. My jsme nedokázali potvrdit sobotní utkání v Třemošné, které nás stálo hodně sil. Možná i to byl faktor, který nahrával Plzni, ta v sobotu nehrála. Od většího navýšení skóre nás zachránil opět výborný Marek Hájek v brance. V poli snesli přísnější měřítko výborně a nebojácně hrající ,,brankář v útoku" Petr Ulrich a v obraně Miroslav Vísner. Škoda, že jsme téměř neohrozili branku domácích, neboť lepší soupeř nás takřka k ničemu nepustil. V týdnu potrénujeme a připravíme se na další duely.
(Šle)

TJ Snack Dobřany - Tygři Mladá Boleslav 1:6
(28.9. neděle 13h., hř.Snack aréna, MČR - mladší žáci)
                                                                   Do nedělního duelu jsme nastupovali značně oslabeni, tým byl tvořen z většiny z hráčů přípravky. Přesto si kluci dokázali vytvořit několik pěkných akcí a nebýt tří šťastných branek soupeře, finální výsledek zápasu by vypadal lépe. Každopádně je vidět, že i ti nejmenší se dokáží prosadit proti věkově starším klukům soupeře. Všem hráčům patří pochvala za dobře odehrané víkendové zápasy. (Petr Úbl)

Nabitý zápasový víkend aneb Všichni Šneci venku....    sobota   20.09.16:30   TJ KOVO Praha     -    TJ SNACK Dobřany  3:5    (Extraliga SD)              Branky: Kovářík D., Šlehofer V., Kobr, Ulm a Görges                                                                            V Praze Na Palmovce byli lepší Šneci a od začátku svého soupeře herně převyšovali. Domácí byli nebezpeční a důraznější v našem obranném pásmu v předbrankovém prostoru. Odtud nám hrozilo nebezpečí a také z toho padly i branky domácích ,,Kováků". Naši kluci si ale plnili úkoly a zápas měli pod kontrolou.
 

neděle   21.09. 11h.          SK Pedg Č.B.     -    TJ SNACK Dobřany  2:1     (kv.Extraligy MD)       Branky: Hůrka                                                                                                                          V Českých Budějovicích čekal mladší dorostence TJ Snack Dobřany těžký zápas. Hrála se vyrovnaná bitva, ve které rozhodla třetí část, v níž zejména v první polovině meli domácí místy až drtivý tlak, přičemž z něj vytěžili i dvě klíčové trefy. Šneci v závěru zápas brankou Hůrky zdramatizovali, ale na víc to bohužel nestačilo.
 

neděle    21.09.15h.  SK Suchdol nad Luž.     -   TJ SNACK Dobřany  4:1   (1.NHBL-Západ,muži) Branky: Michel                                                                                                                                                  Muži vyrazili do dalekého Suchdolu a i tentokrát poblíž rakouských hranic neuspěli. Domácí nás přehráli tradičními zbraněmi - mj.silou, důrazem, obětavostí a výbornými diváky. Škoda, že právě jimi se nechal sudí v závěru ovlivnit a nejdřívé neuznal do naší sítě vstřelenou branku rukou a navíc s hráčem domácích v našem brankovišti, poté však verdikt změnil a definitivně odvrátil drama v závěru, neboť to byl gól na 4-1. Po dvou předchozích výhrách si tak opět sedneme na pr..l a začneme poctivě již od tréninku.... (Šle)                                                                                                                                             

neděle    21.09.12h.              Elba ústí n.L.     -    TJ SNACK Dobřany  4:3ss   (MČR MŽ )                   Branky: T.Duchek, Vaníček a Bartovanec                                                                                                              Mladší žáky hodnotí trenér Petr Úbl: Věkovým složením podobné týmy hrály celý zápas vyrovnanou partii. Zatímco domácí postupně během první a začátku druhé třetiny vstřelili 2 góly, Šnečci odpověděli v půlce zápasu dvěma slepenými brankami dvojice Tomáš Duchek a David Vaníček a vrátili se tak do hry. Další branku soupeře jsme opět včas oplatili gólem Vaška Bartovance a dohráli zápas za stavu 3:3. V nájezdech přálo štěstí více domácím a tak si Šnečci z Ústí přivezli pouze bod. Skvěle zachytala opora týmu v brance Matěj Malotín.                                  

 

Zápasy Šneků o víkendu 

Hbc Plzeň Litice     - TJ Snack Dobřany    1-3  (ne 14.9. 15h., 1.NHBL-muži) Branky: Šlehofer ml.(Šlehofer st.), Skála (Šlehofer st., Kovářík D. ml.), Skála (Šlehofer st.)             V neděli odpoledne víkendová tour Šneků pokračovala druhým regionálním derby, tentokrát nás vyzvaly Litice. Na kluzišti ve Štruncových sadech jsme to ubojovali a ačkoliv to bylo v některých herních situacích o zdraví, vezeme do Dobřan druhou letošní výhru. Byla to taková taktická bitva, v níž se hrálo na maličkosti. Nikdo nechtěl udělat chybu, a tak rozhodly přesilové hry. V poli byli o fous nebezpečnější domácí, zejména lajna s našimi bývalými spoluhráči  S.Kastnerem a P.Kůrkou nám několikrát zle zatopila, ale šnečí tým opět držel výborný Marek Košňar, no a když se střelecky prosadil šnečí bomber Petr Skála, nebylo co řešit. Znovu je třeba pochválit celý náš mančaft, neboť tento zápas byl o chytrosti a disciplíně a to jsme zvládli. (Šle)                                                                                                            Zápas hodnotí jeden z trenérů Michal Pokorný: Chtěli jsme tu něco uhrát a to se povedlo. Loni jsme tu prohráli a zanechali tady asi špatný dojem, dnes jsme se soustředili na hru a to se nám vyplatilo. Máme dobrý rozjezd a to je dobře, jen v tom pokračovat.                                                                           Sestava Šneků: Košňar (Hájek) - Juráň, Kopta, Kovářík D. ml., Bárta O. - Kobr, Michel, Pokorný, Skála, Šlehofer st., Šlehofer ml., Kovářík J., Babor a Pancurák

                                              

Hradec Králové       - TJ Snack Dobřany  1-2   (so 13.9., Extraliga SD) Branky: Kopta(Šlehofer V.), Michel (Kopta, Šlehofer V.)                                                                 V Hradci Králové se moc nevyhrává, kluci ale makali a i přes nepříznivý vývoj utkání, kdy se domácí ujali vedení 1-0, jsme zápas otočili. Ačkoliv jsme v závěru měli štěstí, když Hradec neproměnil přesilovou výhodu 6 na 3. V otázce celkového herního pojetí jsme však byli lepším a aktivnějším týmem, domácí jen vyčkávali a podnikali nebezpečné výpady. Sečteno, podtrženo - za celkový projev jsme si výhru zasloužili a kluci za odvedenou práci zaslouží pochvalu. Tým opět podržel Marek Hájek v brance, k tomu se přidaly tradiční opory a  poctivým výkonem se nabalil i celý mančaft. V závěru zapfungoval týmový výkon.(Šle)      Komentář přidává i hráč Jakub Juráń: Trošku mi trvalo, než jsem zapadl do zápasu, v týdnu jsem toho kvůli horečkám moc nenatrénoval, ale od půlky 1.třetiny jsem se probral. Na nerovném asfaltu jsme museli hrát jiným stylem, než jsme zvyklí. Navíc domácí hráli vyloženě na brejky, ale dnes jim to nevyšlo jako loni, kdy jsme tu smolně prohráli. Jsme rádi, že odsud vezeme výhru, protože to nebyl jednoduchý zápas. Sestava Šneků: Hájek - Juráň, Babor, Kovářík D. , Dušek - Šlehofer V., Kopta, Michel, Kovářík J., Görges, Kobr, Průcha a Vísner

TJ Snack Dobřany  - Hbc Prachatice  10-0  (ne 14.9. 11h., Extraliga MD) Branky: Málek 3, Šlehofer O. 3, Vísner, Páv, Matoušek a Sýkora                                                Asistence: Vísner 4, Matoušek 2, Erhart 2,Sýkora 2, Málek 2 a Šlehofer O.                                           O nedělním  deštivém dopoledni zahájili sezónu i naši mladší dorostenci a po bezbrankové remíze v úvodní třetině, si od druhé části v Snack aréně otevřeli Šneci střelnici. Celková vysoká výhra by nás měla povzbudit do dalších bojů. Netřeba mít ,,nosánky" nahoře, toho se budeme určitě držet a nadále poctivě pracovat.(Šle)                                                                                                                     Trenér Jan Matoušek: Hrál se klasický zápas na úvod sezóny, když někteří kluci byli na začátku zbytečně nervózní. Od druhé části jsme hru zpřesnili a prvně prostřelili i do té doby výborného gólmana hostí, od té chvíle to z našich kluků spadlo a začali jsme hrát hokejbal dle našich not. Zkoušeli jsme i různé herní varianty. Pořád je to však první zápas. Pochválit musím celý tým, protože kluci uposlechli naše pokyny a hrálo se až do konce.                                                                                                            Sestava Šneků: Hájek - Vísner, Erhart, Páv, Belfín, Ulrich - Málek, Sýkora, Šlehofer O., Hůrka, Mužík T., Matoušek a Čech

 

Hbc Hostivař   - TJ Snack Dobřany    4-2      (ne 14.9. 15.30h., MČR MŽ)             Trenér Petr Úbl: Ujali jsme se sice vedení, domácí skóre ale srovnali. Hra byla v první části vyrovnaná, my jsme dobře týmově kombinovali, domácí vynikali individuálními úniky. Zbrzdila nás zranění dvou klíčových hráčů, toho Hostivař využila a utekla nám na rozdíl 3 branek. Ve třetí části jsme zápasový výsledek alespoň zkorigovali na rozdíl dvou gólů. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem Šnečkům za srdnatý výkon na půdě těžkého soupeře z Prahy. Vyzdvihuji výkon kapitána Jana Matouška, který ihned po skončení utkání Extraligy mladšího dorostu v Dobřanech odjel s naším týmem mladších žálů a táhl je v boji svým výborným výkonem v těžkém utkání. Věřím, že půjdeme správně nastolenou poctivou cestou dál a kluci budou mít i ze hry radost, zakončuje hodnocení mladších žáků pro klubový web trenér Petr Úbl.

Foto pořízeno 13.9. po zápase Extraligy SD v Hradci Králové.
Zleva stojí: trenér J.Matoušek, J,Juráň, P.Görges, V.Šlehofer ml., D.Dušek, J.Kobr, D.Babor, L.Kopta a vedoucí týmu M.Vísner
Dole zleva: M.Vísner ml., J.Kovářík, V.Průcha, F.Michel, V.Šlehofer st., D.Kovářík
Ležící: M.Hájek

 

Na snímku v bílých dresech mladší dorostenci po výhře 14.9. s Prachaticemi.                         Zleva stojí: O.Málek, M.Vísner, P.Erhart, O.Šlehofer, M.Belfín, D.Čech a hl.vedoucí M.Vísner                 dole zleva: trenér J.Matoušek, K.Páv, F..Sýkora, T.Mužík, V.Šlehofer, P.Ulrich, D.Hůrka                       sedící: M.Hájek

5.9.2014 - Pozvánka na víkend

TJ Snack Dobřany Autosklo Pardubice        (6.9. so 15h.,Extraliga SD)

TJ Snack Dobřany Tatran Třemošná             (7.9. ne  14h.,  1.NHBL – ZÁPAD,  muži)

O víkendu nám startuje nová hokejbalová sezóna. Do Snack arény přijedou nejprve v sobotu Pardubice, když poměří síly s naším starším dorostem a v neděli pak nastoupí náš mužský tým v derby s rivalem z nedaleké Třemošné.                                                                                                        Dorostenci z větší části splnili přípravu dle stanoveného plánu a dá se tedy říct, že poctivě potrénovali. K tomu bylo k mání několik turnajů, v kterých nastupovali doplněni o pár mužů, ale pouze proti seniorským výběrům.  V sobotu nás čeká těžký soupeř. Pardubický hokejbal je založený hodně na pohybu a celkovém agresivním pojetí. Náš tým má podobnou vizi, a tak se dá očekávat kvalitní sportovní podívaná. V začátku sezóny dostanou šanci určitě ti, kteří se po celé léto poctivě připravovali a výkony ukáží, jakým směrem i v otázce složení kádru půjdeme....  V kádru registrujeme změny. Odešel brankář Sedláček, který chce působit v jiném týmu a opustit náš tým míní i jedna z našich opor Ondřej Ulm. Ohledně působení těchto dvou hráčů v jiném klubu je třeba říct, že nás doposud   nikdo nekontaktoval.....  Lze snad k tomu ještě dodat, že otázku přestupů či hostování řeší prioritně kluby mezi sebou.....  Naopak do šnečího dorostu přichází na přestup z plzeňských Litic brankář Marek Hájek a od toho si hodně slibujeme, své kvality prokázal na již zmiňovaných mužských turnajích. Jedná se o velmi mladého hráče, který věkem může ještě působit i v kategorii mladšího dorostu. Svoji šanci mezi staršími dorostenci dostanou z mladší kategorie  i jiní hráči, za všechny další novinka v našem kádru juniorský reprezentant ČR U-16 - Ondra Málek, který k nám přichází rovněž na přestup z plzeňských Litic. Jinak jádro týmu zůstává prakticky totožné z minulé sezóny. Většina těchto talentovaných hráčů bude opět dostávat velkou příležitost mezi muži v ,,Národce“.    Tento tým, pěstovaný z většiny od mladších žáčků, v sobě skrývá obrovský herní potenciál, úkol je jasný pro všechny, a sice sladit mančaft do správné noty.                                                                                        Muži - zde platí takřka podobné věci z let minulých, neboť složení kádru je z převážné části o mládí. Ti budou opět obaleni pár zkušenými matadory a čas ukáže... Možná se nějaké změny vyskytnou, neboť bychom chtěli, aby hráli mladí ještě ve větší míře. Trénují, plní si klubová pravidla, tak proč ne.  Navíc zájem o návrat projevili i naši bývalí hráči, o některé zájem máme (o některé ne), ale doposud nebyla úspěšná jednání s jejich mateřským klubem.  Jan Marek a Josef Frajdl za nás tak odehráli pouze turnaj v Novém Strašecí a zatím s námi pouze trénují.  (Šle)

 

 

 

30.8. 2014 sobota                                                                                                          Souboj měst aneb Den hokejbalu v Dobřanech                Dne 30.8. v sobotu se v naší Snack aréně uskutečnila hokejbalová akce s názvem Souboj měst, která byla podpořena z GRANTOVÉHO DOTAČNÍHO TITULU MĚSTA DOBŘANY.                                                     Do Dobřan zavítaly týmy ze Stříbra, Prachatic, Č.Budějovic a Nového Strašecí. Na hřiště postupně vyběhly v domácích dresech kategorie přípravek, mladšího a staršího dorostu. V souboji nejmenších se popasovali naši Šnečci proti dvěma výběrům ze Stříbra. ,,Obě města" si to rozdala i v kategorii mladšího dorostu a v odpoledních hodinách se představili i domácí starší dorostenci, když v turnajovém klání postupně vyzvali již výše zmíněné celky z Prachatic, Č.Budějovic a Nového Strašecí. Vítězem tohoto turnaje, který skončil až  o večerních hodinách se stali hráči z Prachatic (2.NHBL - muži), za nimi na druhém místě skončili hokejbalisté Pedagogu České Budějovice(2.NHBl-muži), třetí příčka patří domácím Šnekům (Extraliga st.dorostu) a čtvrté místo obsadili hráči z Nového Strašecí (1.NHBL-muži). Celá akce se nesla v duchu bojů fair play a hokejbalistům posloužila jako kvalitní herní příprava na nadcházející sezónu. Nelze opomenout fakt, že všem zúčastněným týmům, kteří vážili dalekou cestu do Dobřan, patří dík, neboť podpořili sportovní akci cílenou především dětem a  hokejbalové mládeži v Dobřanech. (Šle)                                

Foto: Ml. dorost TJ Snack Dobřany a Buldoci Stříbro, dolní snímek: St.dorost TJ Snack Dobřany 

                                                           

 

 

29.8. 2014 pátek                                                                                                           Souboj měst aneb Den hokejbalu v Dobřanech                Dne 30.8. v sobotu se konečně představí na větší akci i domácí hokejbalisté v naší Snack aréně. Postupně se během hokejbalové soboty představí přípravka, mladší žáci, mladší dorost a starší dorost. Soupeři našich Šneků v jednotlivých kategoriích budou týmy: HC Buldoci Stříbro, SK Pedagog České Budějovice, Hbc nové Strašecí a Hbc Prachatice Higlanders. Akce s názvem Souboj měst startuje v 10h. a  konec je naplánován na 19h. Zveme všechny hojbalové ,,fajnšmejkry", aby přišli povzbudit nejen domácí hráče, ale také zhlédnout kvalitní hokejbalové bitvy. Hudba a občerstvení je zajištěna. Celá akce je podpořena z GRANTOVÉHO DOTAČNÍHO TITULU MĚSTA DOBŘANY. (Šle)                                                             

Program hokejbalového dne:

     10.h.           TJ Snack Dobřany – Buldoci Stříbro A,B    (přípravka a ml.žáci)

     12h.             TJ Snack Dobřany – Buldoci Stříbro           (mladší dorost)  

    14h.       Nové Strašecí            –    České Budějovice

 14.50h.  TJ Snack Dobřany(SD)   –    Prachatice

 15.40h.   Nové Strašecí                 –   Prachatice

 16.30h.  TJ Snack Dobřany(SD)   –   České Budějovice

 17.20h.  Prachatice                        –   České Budějovice

 18.10h.   TJ Snack Dobřany(SD)      –   Nové Strašecí

 

 

 

Středa 27.8., hř.Snack aréna - začátek 19.30h.
Přátelský zápas
Snack Dobřany - Kelti Nižbor 8:0 (1:0),(3:),(4:0)
Příprava mužů na 1.NHBL
Výsledek může vyznít drtivým skóre ve prospěch Šneků, žádné závěry však z něj dělat nebudeme. Jedná se stále jen o přátelský zápas, tudíž nelze nic přeceňovat. Vyzkoušeli jsme nové tváře, dále pak některé změny na určitých postech. Opět byli v permanenci především naši úspěšní dorostenci, čili utkání určitě splnilo svůj záměr. Minulý týden jsme vystoupili s naším mladším dorostem v Berouně proti Keltům v přátelském duelu dorostů (9:1 výhra Šneků), nyní k nám na oplátku do Dobřan zavítali kluci z Berouna, tentokrát v kategorii mužů, a za to jim patří dík. Sehráli jsme tak další dva kvalitní přípravné zápasy před sezónou. Nyní nás čeká takřka poslední herní prověrka, která se datuje na tuhle sobotu...... Od rána až do večera vystoupí pěkně po sobě - přípravka - MD - SD...... 
(Šle)

 

                                         

 

18.8.2014 pondělí                                                                                                       Turnaj v Novém Strašecí
Šneci pokračovali v letních turnajích a na prestižní akci v Novém Strašecí obsadili šesté místo z osmi týmů, když v zkl. skupině porazili domácí tým 1-0, Letohrad 2-0 a díky porážce s reprezentací ČR v poměru 0-4 zakončili skupinu na druhém místě.
Ve vyřazovacích bojích nestačili na pražské Kovo 0-2 a tentokráte i na Letohrad 0-5. Konečné umístění však v této fázi přípravy není až tak důležité....
(Šle)


 

4.8. 2014 pondělí                                                                                                                                   Šneci v Přelouči třetí
Zkl. skupinu na turnaji 2.8. v sobotu v Přelouči prošli Šneci tradičně hladce, když porazili Kladno 3-1 a dva domácí výběry 5-2 a 6-0. V semifinále nás čekal těžký tým s hráči z Hradce Králové (pozdější vítěz turnaje) a to už se hrála těžká bitva. HK se dostal do vedení 2-0, my na konci při power play snížujeme na 1-2 a ve hře bez brankáře pokračujeme. Podruhé už štěstíčko nemáme a do prázdné ,,kasy" soupeř výhru pečetí.
V souboji o 3.místo jsme porazili opět soupeře ze skupiny Kladno, tentokrát však pouze o gól 2-1.
Naše vystoupení na východě Čech bylo určitě lepší než v Prachaticích, v týmu byla opět většina mladíků včetně Dana Hůrky (r.č.2000) a posily z Pardubic Josefa Česáka, který se v našich barvách prezentoval velmi dobrým výkonem. Ceny jsme získali také za individuální výkony, konkrétně za nejlepšího střelce a nejužitečnějšího hráče v turnaji, ale jména zde uvádět nebudu, protože jsme hráli jako tým !!!

Závěrem: Poznali jsme zase jiné soupeře, s kterými se v sezóně třeba nepotkáme..., trošičku mne zamrzely některé věci týkající se sobotního odjezdu na turnaj...., přesto bronzová příčka určitě není k zahození, neboť jsme za sebou nechali pět mančaftů a slušný dojem z vystoupení, nic ale nepřeceňujeme a jdeme dál přípravou. (Šle)

Snímek z   Přelouče                                                                                                                                     Zleva stojí: Kovářík D., Michel, Šlehofer, Kovářík J., Šlehofer ml. a trenér ,,A" Vísner                                V podřepu zleva: Česák, Hůrka,Vísner ml. a Dušek                                                                      Ležící gólman: Hájek    Chybí - A.Sedláček (nutný předčasný odjezd z turnaje)

 

1.8. Pátek 2014
Šneci do Přelouče aneb Další herní příprava
Dobřanský tým mužů (z většiny dorost) vyráží na další turnaj, tentokrát na východ Čech, který se odehraje v sobotu 2.8. v Přelouči.  Osm týmů poskládaných převážně z tamního okolí, plus my a mančaft z Kladna. Právě s Kladnem začínáme a dál se jede klasika tj., každý s každým ve dvou skupinách po čtyřech týmech. První a druhý tým postoupí do semifinále a třetí a čtvrtý bude hrát o konečné umístění.
Šneci tak mají možnost okusit hokejbal na opačné straně ČR.
(Šle)

 

 

Šneci v Prachaticích pátí (26.7. sobota), vítězem Kelti z Nižboru
Na turnaji v Prachaticích obsadili Šneci konečné páté místo, ačkoliv v zkl. skupině A skončili první. Nejdříve porazili nováčka 1.NHBL Kelty z Nižboru 2-1, poté remizovali s domácí prachatickou rezervu 1-1, utkání však ve svůj prospěch rozhodli v nájezdech. Systém turnaje byl k nám krutý, avšak pro všechny týmy jasně daný.
Ve čvrtfinále jsme nestačili na domácí Á tým po
sílený o několik extraligových hráčů (Kovo, Kert, Kladno), za všechny M. Kruček.
V souboji o 5. místo s týmem HC Čejkovice, což je tradiční účastník tzv. tenisákové ligy v Č.Budějovicích, rozhodovaly pouze nájezdy a v nich vsítil vítěznou branku náš Dominik Dušek - alias Družstevník (Rey).

P.S. Škoda, neboť výhra ve skupině nám spíš ublížila a zároveň přisoudila velmi těžkého soupeře, který náš tým poskládaný převážně opět z mladíků přehrál ve vyřazovacím utkání
rozdílem  ,,parník - pramice". Ve finále se utkaly týmy nám dobře známé, a sice Kelti Nižbor s domácími Prachaticemi s výsledkem 1-0 pro Kelty, ti tak obhájili loňské prvenství.
((Šle)

 

 

 

26.7. 2014 sobota
Turnaj - Prachatice
Šneci absolvují o víkendu první herní zkoušku na tradičním turnaji na jihu Čech, tentokráte v Prachaticích. Kádr Dobřan odjede na mužský turnaj v tradičně poskládané sestavě, kde budou opět převažovat naši úspěšní dorostenci. Šnečí tým bude doplněn i o nové hráče, které bychom chtěli vyzkoušet nyní v přípravě, neboť s nimi počítáme do nové sezóny. Jména zde uvádět nebudeme, neboť konkurence a jiní... nespí.... Turnaje se včetně Šneků a domácích Prachatic (2.NHBL-Jih) zúčastní ještě např. nováček 1. NHBL Kelti Nižbor, výběr ČR U-20, Slza Třebíč a dále
z většiny týmy z jihu Čech. Ve startovním poli tak bude soupeřit ve třech skupinách po třech týmech celkem devět mančaftů.
Určitě je tedy o co hrát..., ostatně tak, jak je nám to v Dobřanech po celé sezóny vlastní !!!
(Šle)

 
Sezóna klepe na dveře aneb Vyhlídky Šneků...                           Vezměme to od mužské kategorie. Nějaké změny chystáme, ale pořád bude naší prioritou, zabudovávat mladé hráče, tak jako tomu bylo poslední tři sezóny po sestupu z Extraligy. Sázka na kluky, kteří jednoduše řečeno chtějí !, by se mohla vyplatit..  A naši soupeři v druhé nejvyšší soutěži v ČR?  Ano,  ,,Národka" má svá specifika, ale také tradiční týmy a ty vesměs zůstaly, pouze suverén z Kova povýšil do Extraligy a odstoupila kladenská rezerva, nováčkem budou Kelti z Nižboru u Berouna.  Deset týmů v klasické dlouhodobé soutěži s nadstavbou a play off.  Uvidíme, minimálně to bude další rok zkušeností pro naše talentované mladíky.                                   Extraliga st. dorostu nabídne týmů 11, když Poličku střídá Letohrad (nejspíš jen změna názvu) a přibyde Most. Klíčový ročník hráčů narozených v roce 1995 zůstává stejný jako v loňské sezóně a ten bohužel máme zastoupený málo, lépe řečeno vůbec. Nicméně naši mladší kluci budou opět o rok starší..., takže zajíce sečteme až po honu....  Talentovaných kluků, kteří zde z většiny působí od mladších žáčků, tady máme spoustu.  Jen to prodat... Navíc se k nám hlásí a přichází další noví a nadějní kluci z nedalekého okolí, což v klubu vnímáme jako odměnu za odvedenou práci. Stále však dílčí....  Trošku kritiky do našich řad neuškodí, a propo letos jsme zklamali ve dvou bodech. V prvním případě použiji výraz  disciplína, na té stoprocentně zapracujeme a ten druhý bod si nechám pro sebe....   Zkrátka, pro nás platí, že cesta za úspěchem vede jen přes poctivý a pravidelný trénink, od toho se chceme odrážet. To však mezi námi Šneky není nic nového...                                                  A teď jedna klubová bomba!!! Na scénu prvně v historii klubu vystoupí i druhý dorost !!!                     Mladší dorostenci budou hájit barvy Šneků v nejvyšší republikové soutěži nesoucí název Extraliga -kvalifikace , skupina Západ. Tato loňská novinka na úkor klasické dlouhodobé Extraligy doznala nepatrných změn. Každopádně pro naše loňské velmi úspěšné starší žáky to bude  v další republikové soutěži premiéra jako hrom ! Tři šnečí týmy v dlouhodobé republikové soutěži, z toho dva dorosty -  to tu skutečně ještě nebylo !!!  V této skupině změříme síly s Kladnem, Prachaticemi, Č.Budějovicemi, Kelty z Nižboru, Horní Břízou a Plzní.  Je to pro náš klub příjemná novinka, ale zároveň další práce, které se však po těch ,,LETECH" koncepčního a systematického procesu s mládeží rozhodně nebojíme, ba naopak !!!                                                                    Nejmladší zastoupení, čili přípravka+ml.žáci na svoji skupinu a soupeře ještě čekají. Složení a týmy určí regionální svaz - Západ, tam naši nejmenší spadají. Přípravkáři již trénují úterky a čtvrtky, ostatní Šneci mají hromadný sraz stanovený na 23.7. ve středu v 18h. v Snack aréně k zahájení letní přípravy na nové boje v nadcházející sezóně.  Dobřanské hokejbalové publikum se má určitě na co těšit. Nová sezóna nabídne pestrý výběr zápasů a do malého, hrdého a stále extraligového města z jihu Plzeňska budou opět jezdit města z celé ČR. Snack aréna se tak bude především od září znovu a znovu otřásat v základech...... (Šle)
 

Hokejista či hokejka aneb Věčné a častokrát zbytečně zamlouvané téma
Často slýcháváme na hokejbalových kolbištích slovo hokejista. Oni tam mají toho a támtoho a pozor, on hraje hokej.... Ano, spousta hokejistů hokejbal hraje, z většiny případů však jen jako doplňkový sport.      V každém  hokejbalovém týmu, tj. ve velkých i  malých klubech hokejistu najdeme, ať už aktivního či zkrachovalého, vrcholového či výkonnostního.                                                                                 I národní hokejbalové týmy všech věkových kategorií na celém světě tyhle kluky využívají.  I my zde v Dobřanech pár takových hráčů máme a nijak se tím netajíme, proč taky?   Ono totiž není hokejista jako hokejista a vytipovat správného tak, aby Vám celoročně pracující a fungující kabinu nerozbil či nerozbíjel, chce opravdový kumšt. Zkrátka, takový  hráč by měl být přínosem a ne vždy tomu tak je.......  My to zde vidíme jednoduše, rozdíl mezi hokejisty (vrcholovými) a hokejbalisty je hlavně v počtu tréninkových jednotek, dále v počtu odehraných zápasů, těžkých nevyjímaje, atd.  Například hokejový ,,junior" absolvuje i deset tréninků týdně ....., k tomu dva zápasy.  A to se jaksi s hokejbalem nedá srovnat..... Každá práce v hokejbalovém klubu má svoje klady a zápory, nám je jedno, kdo proti Šnekům nastoupí, není nám ale zas až tak jedno, kdo za Šneky nastoupí!!! Prostě,  my si to jedeme  po svém,  vše se stejně ukáže na hřišti a tam vždy platí, že vyhraje jen jeden a ten jeden je přeci  tým -  hokejbalový !!!  A navíc, na hokejbalovém hřišti se hraje hokejbal, nikoli lední hokej na bruslích....  Jednoduše řečeno, prostě si myslíme, že ne všichni kluci, kteří nyní hrají vrcholově mládežnický  lední hokej, ho budou hrát vrcholově i mezi muži a třeba si někdy vzpomenou na hokejbal....  a dobrou partu.
 
                                                                                                                                                                Závěrem:  
Takový náhled na hokejistu či hokejisty máme třeba tady u nás.
Tento článek neslouží jako kritika někoho či něčeho, nýbrž jako malý náhled našeho klubu na téma, oni tam mají hokejistu či hokejisty!!!
(Šle)

 

Sezóna 2014 -15

TJ Snack Dobřany

 

 

Šneci stříbrní na Západě ! aneb Opět ,,vícnežmistři"
CSKA Karlovy Vary - TJ Snack Dobřany 5:1 Serie 3-2
(5.Finále, 1.NHBL-Západ, středa 3.6., Karlovy Vary ,18h.)
Prohra v rozhodujícím utkání je zasloužená. V pátém zápase byli lepší domácí. My jsme si před samotným ,,špílem" jasně nastavili noty, podle kterých se mělo hrát. Bohužel jsme udělali pár hloupých chyb, za které nás domácí potrestali. Hned na úvod dvě, přičemž jedno zaváhání vzadu nás stálo vedoucí gól domácích, pod
ruhé zbytečný faul, který domácí trestají druhým gólem. V tomto případě si musíme přiznat chyby v našem táboře a to my také umíme, to nás totiž posune dál. Domácí kvalitní tým si pak vývoj utkání hlídal a skóre pomaličku navyšoval. Snažili jsme se všemožně reagovat. Jiskřičku naděje jsme vykřesali bombou tradičního dělostřelce Petra Skály, ale to bylo již na 1-4 z našeho pohledu. Karlovarští takřka hned zasazují pátý úder a nejlepší brankář nejen této soutěže Jan Marek ponechává své místo další naší brankářské naději z naší mládežnické líhně a letos suverénně nejlepšímu brankáři extraligy mladšího ale i staršího dorostu Marku Hájkovi. Domácí si už oslavy nenechali ujít, vyhráli zaslouženě.
Závěrem: Dnes v pátém zápase nám nebylo souzeno, soupeř byl lepší a my mu tímto k výhře gratulujeme. Možná, že jsme se i toho posledního krůčku zalekli, přece jen jsme hodně mladý tým! Někteří kluci mydlí tuto soutěž třetím - čtvrtým rokem, čili od svých 15let, takže to mají všechno takříkajíc před sebou! I to určitě hrálo velkou roli. Nicméně serii rozhodl 4.zápas v neděli v Dobřanech, když za našeho vedení 2:0 po 1.třetině a naší jasné převaze se ze začátku druhé části hry při naší útočné buly skácel k zemi hráč hostí Průša(pokolikáté už ?????) a vysimuloval si trest 5min.+ok pro našeho klíčového hráče. Karlovy Vary přesilovku a svoji nespravedlivou výhodu využily hned 3krát a my jsme se již nevzpamatovali. Selhali i rozhodčí, kteří tento teatrální kousek tzv. zbaštili. V tomto momentě se lámal chleba a my všicni cítili obrovskou křivdu, přičemž vím, že ani my Šneci to nehrajeme v bílých rukavičkách... Tady ale nastal zlom v celé serii. I takhle se holt dají vyhrávat zápasy a to je smutný fakt !
My však touhle cestou určitě nepůjdeme!
Náš úkol je jasný, neusnout na vařínech, nebýt na hrušce(proč taky?), nezpychnout a dál jít s patřičnou pokorou naší nastolenou koncepční cestou.
Poděkování náleží sponzorům, městu Dobřany a v neposlední řadě našim fanouškům.
Kluci - Šneci, Vám všem za celou sezónu rovněž děkuji, od těch nejmenších ,,pindů", přes trenéry, až po ty nejstarší pardály, všichni jsme si zacinkali kovy, ale to nás nesmí uchlácholit, spíše nabudit k cestě dál.
Byl to pro nás všechny parádní zážitek, lépe řečeno zážitky a opravdová sezóna snů!
Možná, že i díky tomu, že hrajeme či děláme amatérský sport,
pak je vše ještě umocněné !!!
Už nyní se těším na další sezóny. Začínáme ,,pozvolna" hned příští týden.....

Václav Šlehofer
                                                                                                                     

Na spodním snímku finalisté 1.NHBL-Západ 2014-15:                                            Zleva stojí - Petr ,,Peťan" Ulrich, Dominik ,,Babič" Babor, Ondra ,,Uli" Ulm, Pája Görges, Jarda Zajíc, Kubíček Juráň, Lukyna Kopta, Péťa Chvojka, Venca Šlehy ml., Džarda Kobr, Milan ,,HoFFy" Hoffman, Radek ,,Kýbl" Khuebach a Petis ,,Skalík - Bůh" Skála Pod nimi zleva: Tomáš Mužík Řepa, Vena Bombito Průcha, starej Šlehy,Tomáš Kůča-Kučís, Honza ,,černej" Kovář, Malej Kodý, Domík Dušek, Dan ,,Dádula" Kovář, obrovskej Kodý Ležící: nejlepší gólmani v soutěžích: Mára Hájek a Hanz Marek vedle gólmanů(chybí třetí gólman Marek Košňar) a univerzál - Lukáš ,,Kani" Kaňák

 

TJ Snack Dobřany - CSKA K.Vary 4:7 (serie 2-2)
(4.finále, 1.NHBL-Z, 31.5. neděle)
Bohužel to nevyšlo, ačkoliv jsme ovládli 1.třetinu a vyhráli v ní 2-0. Jenže třetina není zápas a kvalitní soupeř utkání otočil. Jedna věc však zamrzela, že na vývoji zápasu, resp. na jejím obratu, neměl vliv pouze sportovní výkon..... Věříme, že tento moment nerozhodl celou finalovou serii..., byla by to na tokovéhle úrovni velká škoda. Po dvou třetinách byl tedy stav 2-3 z pohledů Šneků. S naším týmem nespravedlnost hodně otřásla a hosté toho využili. Třetí část K.Vary ze začátku úplně opanovaly, když v rozmezí pár minut vstřelily čtyři branky. My jsme ještě v závěru výsledek korigovali, ale to v play off nic neznamená. Na zápasy je to nerozhodně, to nikdo nezmění a středa v Karlových Varech tudíž určí vítěze ,,Národky".
(Šle)

 

Poklad na stříbrném - hokejbalovém jezeře !!!
TJ Snack Dobřany, ml. dorost - Vicemistr ČR 2014-15 !!!

Hodnocení 2.finále extraligy mladšího dorostu:
TJ Snack Dobřany - Svítkov Stars Pardubice 1:3

V sobotu 30.5. se hrál úplně jiný zápas než před týdnem v Pardubicích. Šneci vytěžili z mohutného náporu i vedoucí gól. Bohužel z naší aktivní hry jsme vstřelili právě pouze tento jediný. Po dvou našich hloupých chybách necháváme soupeře otočit zápas a zároveň i rozhodnout celé finále. Je to škoda, ale svět se nezboří. Dnes byli naši kluci lepší, soupeř chytřejší, v tom byl podstatný rozdíl. Je třeba však uznat i kvalitu našeho soupeře. Zajímavostí také bylo, že se ve finále potkaly týmy ze třetí a čtvrté příčky po zkl.části, které nechaly pod sebou zdánlivě lépe umístěnné Plzeň a Hradec králové. Pro nás je to na každý pád sezóna snů, poněvadž po bojích v kvalifikaci a po vydřeném postupu na podzim, dále pak dřina a zase dřina v zkl. skupině ze začátku jara, kdy nás pokosila téměř všechny chřipková epidemie a dvě porážky na úvod, asi by si na nás nikdo jen tak nevsadil. Jenže to by jsme nebyli Šneci.... Kluci se dokázali zvednout, semknout a vyhrabat se znovu ze samého dna a porážet silnější týmy, hlavně díky našim dobřanským zbraním.....
Jsme malé, ale hrdé extraligové město, máme daleko skromnější podmínky ze všech možných pohledů, nemáme halu (zatím...), rozpočtem jsme také někde jinde, nežli třeba soupeř z hlavního města regionu, i proto si takového úspěchu v podobě stříbrných medailí ceníme!
Čili s kolegou Matouškem jsme určitě na svůj tým a jistě i na celý klub, náležitě hrdí a klukům za celou sezónu tímto i po zásluze děkujeme.
Do dobřanské mládežnické ,,novodobé" pokladnice tak přibyla další medaile a to je jistě cenná záležitost. Zlato jsme urvali ve starších žácích (2012) a mladším dorostu (2013), stříbra se nám začínají množit, poněvadž jsme byli oceněni tímto kovem již třikrát - dvakrát v mladších žácích (letos a v roce 2010) a nyní i v mladším dorostu a i bronzové kovy si naši kluci již pověsili na krk a to hned dvakrát, ve starších žácích v roce 2011, no a letos si ho vybojovali naši starší dorostenci. Zejména ta letošní sezóna byla pro naši mládež parádní, neboť kluci předčili kvalitní soupeře z daleko větších měst, než jsou zhruba pětitisícové Dobřany. Medailové byly všechny naše letos přihlášené kategorie!!!
To je úspěch, z kterého bychom chtěli v budoucnu náležitě profitovat.
(Šle)

Na spodním snímku Vicemistr ČR, TJ Snack Dobřany - mladší dorost 2014-15                     Náš mladší dorost letos v dubnu po výhře v Českých Budějovicích, to jsme ještě nevěděli, že s touhle lodí doplujeme až do finále!!!                                                                                        Na snímku - Zleva: Maty st., Belfas, Ondrýs, Hůrkyč, Čechurda, Zelí, Karlos, Ruby, Mušlák a Malinsky Dole: Peťan, Sloupík, Petis, starej Šlehy, Řepa a Kani Pod nimi: Mára Hájek Chybí: Brko, Erhy, Čechýnko, Slámič, Maty ml. a duo Vízy st. a ml. - Teď jsme snad již komplet.

 

Vážení sportovní přátelé,
o tomto víkendu se na našem hokejbalovém hřišti uskuteční vyvrcholení celé naší hokejbalové sezóny. Naši muži postoupili do finále druhé nejvyšší soutěže v ČR 1. NHbL-Z a po úvodních duelech na hřišti soupeře z Karlových Varů je stav celé série nerozhodný 1-1 na zápasy (hraje se na 3 vítězná utkání). Muži sehrají své zápasy v sobotu 30.5. 2015 od 18:00 hod a v neděli 31.5.2015 od 10:00 hod. Neméně skvělých výkonů dosáhli rovněž naši mladší dorostenci, kteří absolvují v sobotu 30.5.2015 od 14:00 hod. svůj druhý finálový zápas extraligy MD proti týmu z Pardubic. Naši borci sice úvodní duel na hřišti soupeře prohráli, ale v domácím prostředí jsou připraveni podat maximum, aby vše odčinili a vynutili si tak ještě nedělní rozhodující finále, které by začínalo od 14:00 hod. O první přestávce sobotního duelu dorostu (cca ve 14:25 hod.) je rovněž přichystáno slavnostní dekorování našich starších dorostenců, kteří by z rukou prezidenta extraligy p. Donauschachtla, starosty Dobřan p. Martina Sobotky a předsedy TJ Dobřany p. Luďka Reitšpiese měli převzít bronzové medaile a pohár za 3. místo v extralize SD a rovněž Prezidentský pohár za první místo v dlouhodobé části této nejvyšší soutěže v ČR. Souběžně s nimi převezmou naši mladší žáci stříbrné medaile a pohár vícemistrů ČR za druhé místo na MČR MŽ.
V případě rozhodnutí obou finálových sérií je rovněž přichystáno dekorování mladších dorostenců i mužů bezprostředně po rozhodujícím zápase.
Máme se tedy na co těšit.
Dovolte mi tedy, abych Vás na celý hokejbalový víkend touto cestou pozval, aby jste spolu s námi přišli oslavit úspěchy našich borců a byli při vyvrcholení pravděpodobně nejúspěšnější sezóny dobřanského hokejbalu.
S úctou
Petr Chvojka - předseda oddílu hokejbalu, TJ Snack Dobřany

 

Šneci opět do finále                                                                   TJ Snack DobřanyPardubice-Svítkov
(30.5.sobota, extraliga MD, 14h., hř. Snack aréna, 2.finále)

TJ Snack DobřanyCSKA K.Vary
(30.5.sobota,1.NHBL, 18h., hř. Snack aréna, 3.finále)

 

TJ Snack Dobřany – Pardubice-Svítkov
(31.5.neděle, extraliga MD, 14h., hř. Snack aréna, případné 3.finále)

TJ Snack Dobřany – CSKA K.Vary
(31.5.neděle, 1.NHBL, 10.30h., hř. Snack aréna, 4.finále)

 

 

 

Tři odehraná finále za námi                                                                 Hodnocení mužů:
Karlovy Vary - TJ Snack Dobřany 9:0 a 3:4ss (1-1serie)                       (Finále 1.NHBL č.1 a č.2, so a ne 23.-24.5., dvakrát v 11h. v K.Varech)
V sobotu byl rozdíl markantní, asi jako když závodí pramice s parníkem.... Byl to i z naší strany zápas ,,blbec".
Na neděli jsme se tudíž náležitě nachystali a zkusili být týmu CSKA důstojnějším soupeřem, hraje se přeci finále druhé nejvyšší soutěže v ČR. V samotném utkání jsme pořád dotahovali. Po dvou třetinách to bylo dokonce 1-3 z pohledu Šneků.
Bojovnost, nasazení a neutuchající touha něco s výsledkem udělat, se nám nakonec vyplatila. Ano, měli jsme i štěstí, ale také jsme i my mohli v prodloužení rozhodnout z úniku Jana Kováříka . Domácí tým z KV je opravdu silný protivník a je třeba jeho kvalitu respektovat, oproti kádru ze zkl. části jsou Varští v play off velmi kvalitním mančaftem a právem i favoritem této serie.
Jenže náš mladý tým sbírá zkušenosti každým zápasem a věřím, že v tomhle složení nastoupíme z většiny i na podzim, což je pro nás směrodatné ! Jedna jasná porážka a jedna šťastná ale vydřená výhra. Stav serie je nerozhodný a jedno je jisté, teď se bude hrát dvakrát v Dobřanech......
(Šle)
                                                              

Hodnocení MD:
Pardubice Svítkov - TJ Snack Dobřany 5:0                                    (finále extraligy MD č.1, sobota 23.5. 2015, 12h., Pardubice-Svítkov)
Nepovedlo se téměř nic a to díky velmi dobře hrajícím domácím. My se budeme snažit, co to půjde tak, abychom byli Svítkovu důstojným soupeřem. Na zápasy je to 1-0 a serie se stěhuje k nám. Hraje se o titul a to bude pro nás hnací motor!
(Šle)

 

Víkend, jenž vchází do dějin klubu !

Nejpovedenější víkend (15.-17.5.) má za sebou náš klub. Snad jen starší dorost neuspěl, no neuspěl. I v této kategori si kluci pověsí na krk bronzové medaile, možná jsme měli navíc, ale i bronzová placka má svůj význam a dokonce velký !!!  Být třetím týmem v ČR, je pro naše město další ohromný mládežnický úspěch!!!                                                                                                                                  A bylo ještě ,,líp" .    Mladší dorost po výhře v Hradci Králové postupuje do finále extraligy, kde nás čekají Pardubice, resp. Svítkov.                                                                                                       Mladší žáci skončili na republice druzí a byli odměněni stříbrnými medailemi, což je určitě velká paráda. Čili Dobřany dokonce druzí v ČR v další mládežnické kategorii!!!                                                             No a muži předvedli dva odmakané zápasy a vyrovnali stav serie semifinále ,, Národky" s Hostivaří na 2-2. Rozhodne se v Praze tuto středu. Jedním slovem paráda ! (Šle)

Muži, 1.NHBL                                                                                               Hbc Hostivař - TJ Snack Dobřany  3:5 serie 2-3
Branky: Kovářík (Kopta), Kopta, Šlehofer V.ml.(Skála), D.Kovářík ml. (Šlehofer V.ml.),                   Kodýtek(Šlehofer V.ml.)                                                                                                          Výhra v pořadí již třetí za sebou rozhodla o tom, že i další kategorie Šneků půjde letos do finále. Na kluzkém terénu jsme byli tentokrát lepším týmem my a naše výhra se dá hodnotit jako zasloužená. Vyjma pasáže, kdy domácí srovnali skóre z 0-2 na 2-2. V této fázi jsme měli chvilkový výpadek, kdy Pražané neproměnili navíc loženku. Ve třetí části jsme po vyhrané buly udeřili potřetí a následné i dalším gólem. Domácí snižují v  přesilovce a hrnou se do poslední zteče. Veškeré ataky pokryje Jan Marek s výborně fungujícím mančaftem, následně do odkryté klece zápas a výsledek pečetíme. Tým okolo Jana Marka, pár zkušených hráčů a talentovaných mladíků jde do finále, kde nás čekají Karlovy Vary. Začínáme ve Varech v sobotu i v neděli shodně v 11hodin. (Šle)

 

Muži, 1.NHBL                                                                                               TJ Snack Dobřany - Hbc Hostivař  3:1 serie 2-2
Branky: Šlehofer V.(Kodýtek), Kodýtek(Skála) a Skála (Šlehofer a Kodýtek)
Důležitá výhra s pražskou Hostivaří nás nechala ve hře a čeká nás rozuzlení v Praze. Dnes jsme byli aktivnější a pohyblivější od počátku až do konce utkání. Předvedli jsme i pohledné kombinace a častokrát dostali soupeře do úzkých. To, že nám hrají převážně starší dorostenci v tomto týmu, to už je otřepaná fráze, ale my jsme se opět snažili zakomponovt i mladší doros
tence, neboť jsme přesvědčeni, že to je pro náš klub cesta dál.... Včera a dnes nastoupili v mužských barvách úspěšní kluci z MD, které čeká o následujícím víkendu finále extraligy, jmenovitě: Ulrich, Mužík T., Šlehofer O., Málek a všichni se náležitě činili.... Zpět k serii - Nic není hotové a uspokojení není na místě, hrajeme s favoritem celé soutěže, čili chceme se nadále prezentovat s patřičným respektem a náležitou pokorou. Potom, nechť vyhraje lepší tým. (Šle)

 

extraliga MD - 2.semifinále
Hradec Králové - TJ Snack Dobřany 0:4   serie 0-2
Branky: Šlehofer O. 2, Málek a Kodýtek
Parádní práci předvedli mladší dorostenci na východě Čech, když proměnili mečbol a po dvou letech tak bude v Dobřanech k vidění finále dorostenecké kategorie. Při tomto sportovním svátku vyzveme Pardubice. Pardubice odsunuly z finálového klání Plzeň, když zvítězily rovněž ve dvou zápasech. Určitě nás čeká čeká další skvělá sportovní podívaná, na kterou jsme si již v posled
ních 7-8letech zde v naší Snack aréně v Dobřanech takřka zvykli. Za dnešní výkon lze vyzdvihnout celý mančaft, kterému vévodil tradičně vynikající Marek Hájek v brance. Zde se odráží výtečná práce Jana Marka, jenž se vrátil mezi Šneky z Plzně na přestup a coby výborný gólman, si Marka Hájka vzal pod patronát ! Pochválit však musíme celý náš tým, neboť kluci splnili do puntíku přesně to, co se stanovilo před utkáním. Bravo hoši ! Jediná kaňkou zůstává zranění našeho kapitána Karla Páva, pro kterého sezona nejspíš skončila. Karlovi přejeme brzké uzdravení. Čili, naší snahou zůstává zapracovávat mladé kluky dál. Pořád je však zapotřebí, zůstat nohama na zemi a nelétat v oblacích. Toho se v našem táboře držíme !!! (Šle)

 

Extraliga SD - 3.semifinále                                                                                                        Elba Ústí n.L.- TJ Snack Dobřany 6:2 serie 3:0
Ne vše se povede a nám se tenhle zápas nepovedl. Paradoxně jsme se prvně v serii ujali vedení, ale to bylo z naší strany vše. Ano, domácí poskládali na play off skvělý tým a je třeba vždy uznat kvalitu soupeře, ale přesto si myslím, že ne všem z nás to tzv. sedlo. Z družstva trenéra Jana Fedáka mne zaujal hráč Patzelt, který skutečně po celou serii předváděl výtečné výkony. Našim klukům přesto s kolegou Matouškem děkujeme za celou sezónu a myslím, že bronzovou památku na krku si tento ročníkově mladý tým uvědomí třeba někdy za čas.... Možná i to, že to mohlo dopadnout i lépe, ale je to sport a v něm nejde nic plánovat a vyhrávat chce každý. V loni jsme brali s tímhle ročníkem brambory..., letos si kluci zacinkají bronzem, čili další úspěch pro náš klub a pro naše malé, ale hrdé město Dobřany. Jen věříme s kolegou Matouškem, že tahle loď popluje dál - bez ohledu na tituly či medaile, neboť tihle kluci jsou dorostenci ještě i příští rok a většina z nich i příští roky dva !!! Navíc se nám pod nimi tvoří i další parta, kupříkladu ta úspěšná z letošního ,,mladšáku" .... (Šle)

 

VÍCEMISTŘI ČR v kategorii mladších žáků - TJ SNACK Dobřany
Výborná práce trenéra Petra Úbla nám přináší do klubové pokladnice další mimořádný úspěch v podobě stříbrného kovu z mistrovství ČR!!!
Je to další parádní úspěch pro naše město Dobřany. Skvělá podívaná se odehrála i ve finále proti Kertu Praha a ačkoliv výsledek vypadá hodně nerovnoměrně, pak si myslím, že kluci budou mít určitě životní zážitek. Do hry se totiž během finále dostali úplně všichni a i to je důležitý fakt. Škoda, zranění našeho klíčového hráče Sebastiána Maláta, který byl zároveň vyhlášen i naším nejlepším hráčem. Ale bohužel i takové věci ke sportu patří.
(Šle)
Předseda klubu Petr Chvojka: Naši Šnečci dnes opět navázali na skvělé výkony na MČR MŽ, když v semifinále vyzráli na favorizovaný Letohrad 2:1 po samostatných stříleních. Ve finále nestačili na KERT PARK Praha (0:4), ale stříbrné medaile jsou obrovským úspěchem naší práce s mládeží.

 

 

 

Hodnocení víkendu 
TJ Snack Dobřany – Hradec Králové 5:2
(9.5.sobota, extraliga MD, 11h., hř. Snack aréna, 1.semifinále)

TJ Snack Dobřany – Elba Ústí nad Labem 2:3 ss
(9.5.sobota, extraliga SD, 13.30h., hř. Snack aréna, 1.semifinále)

TJ Snack Dobřany – Elba Ústí nad Labem 2:3 ss
(10.5.neděle, extraliga SD, 11h., hř. Snack aréna, 2.semifinále)

Venkovní zápasy Šneků:
Hbc Hostivař-TJ Snack Dobřany 4:3
(9.5.sobota, 1.NHBL-muži, 1.semifinále)

Hbc Hostivař-TJ Snack Dobřany 5:1
(10.5.neděle, 1.NHBL-muži, 2.semifinále)

Kovo Praha -TJ Snack Dobřany 0:5
(10.5.neděle, mis.ČR,sk.Střed, ml.žáci)

Rebel Praha 8 -TJ Snack Dobřany 1:8
(10.5.neděle, mis.ČR,sk.Střed, ml.žáci)

Trenér Petr Úbl: První zápas proti Kovu začali Šnečci opatrně a trápili se hlavně v zakončení. Dlouhou dobu jsme vedli pouze o jedinou branku a soupeř urputně bránil výsledek, zlom přišel až na konci druhé třetiny.

Druhý zápas proti Rebelům byl o poznání vyrovnanější. Přestože konečný výsledek je jednoznačný, zápas byl až do začátku druhé třetiny bezbrankový se šancemi na obou stranách. Úvodní gól vstřelili domácí při ponechané výhodě. Šnečci však během několika vteřin otočili výsledek na 1:2 a do konce druhé třetiny dokonce navýšili rozdíl o další branku. Rebelové byli nuceni otevřít hru a více riskovat. Díky tomu byla třetí třetina již v režii Šneků, přesto se soupeř nevzdával naděje a do půlky posledního dějství se snažil hru zvrátit.

Závěrem je třeba pochválit nejen naše Šnečky, ale i hráče obou soupeřů. Všichni odvedli v posledním kole soutěže výborné výkony.

 

 

Zápasy Šneků o víkendu:
TJ Snack Dobřany – Kelti Beroun 7:2     stav serie 3:0
(2.5.sobota, 1.NHBL-muži, 11h., hř. Snack aréna, 3.čtvrfinále)
                                                   Branky: Pancurák, Pokorný, Kučera 2, Ulm, Kodýtek a Kovářík J.                                                          Sobotní domácí výhra nad Berounem nás posunula do semifinále. Třetí v serii, sedmá s Kelty v sezóně.    Je třeba však zmínit i soupeře. Kelti odehráli velmi dobře zejména druhé play off utkání, kdy si musíme sportovně přiznat, že nás v určitých pasážích přehrávali a dokonali skvělý obrat z dvoubrankové ztáty. Naším vyrovnáním v power play a následnými úspěšnými nájezdy jsme celou serii převalili na naší stranu. Tam vidím klíčový moment čvrtfinále. Sobotní 3.zápas v serii se již odehrál zcela v režii Šneků a domácí vítězství se dá považovat za zasloužené. Individuální výkony zde vyzdvihovat netřeba, neboť serii si uhrál celý mančaft!!! Jednoho hráče bychom však zmínit měli, a sice - je dobře, že jsme nazpět získali Jana Marka.  Je to hráč, který po svém ,,komplikovaném návratu" z Plzně dostal speciální pokyny a zatím je zcela naplňuje a my zde pěvně věříme, že to takhle půjde i dál!!!  Přece jen je to náš odchovanec a dobřanský kluk ......    Dalším důležitým aspektem je Honzova výtečná tréninková morálka a navíc  našim talentovaným mladíkům ze zamčené ,,kasy" dodává potřebný klid v zápasech. Prostě ve svém věku přichází i lidská stránka a mladým spoluhráčům jde příkladem.  Jsou tu však i další zkušení, čili parta okolo Petra Skály, dále matadora z jižních Čech Milana Hoffmana a šikovných mladíků si sezónu prodlužuje !  Snad jsme letos, ale i třeba do budoucna neřekli poslední slovo...  Postup do semifinále je prostě pro nás úspěch !  Ovšem pozor, není na místě se vznášet v oblacích. Nyní nás čeká další soupeř a ten  bude chtít jistě také vyhrát..... (Šle)

Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 0:9
(2.5.sobota, extraliga SD, 17h., Palmovka,3.čtvrtfinále)
                                                            Branky:  Kobr 2, Šlehofer V. 2, Kaňák L., Ulm, Kovářík J., Suchý a Bouček                                             Sobotní výhra byla z kategorie jednoznačných. Byli jsme po všech stránkách lepším týmem, což mne i zaskočilo, neboť domácí jsem považoval za velmi nepříjemného protivníka. Nicméně byla to jen jedna výhra a ta zdaleka neznamenala nic. Přesto si za výkon v sobotu kluci pochvalu zasloužili. Ovšem tuhle specifickou kategorii nelze přechvalovat.... (Šle)

Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 0:2
(3.5.neděle, extraliga SD, 17h.,Palmovka, 4.čtvrtfinále)
                                                               Branky: Šlehofer V. a Kaňák L.                                                                                                 Neděle už byla z jiného soudku. Honza Kovářík-trenér Kova namotivoval tým k úplně jinému výkonu a dlužno dodat, že zápas byl zcela vyrovnaný - se šancemi na obou stranách. Museli jsme tak přepnout na rychlější otáčky, nežli tomu bylo v sobotu, ale je to play off a navíc nad domácími visela povinnost vyhrát. První branku jsme vsítili bombou z přesilovky my a to se nakonec ukázalo jako klíčové. K tomu všemu zachytal parádně Ondřej Kuchař. Gólman, jenž v mladších žácích vychytal Šnekům titul vicemistra ČR, když tehdy po celou sezónu podával výtečné výkony !!! V závěru jsme ještě výsledek pečetili do odkryté klece. Medaile je jistá, neboť jsme byli ,,KRÁLI"  po zkl. části. Záměrně zmiňuji slůvko byli, poněvadž nyní se hraje jiná soutěž a i semifinále bude začínat se skórem 0-0. My půjdem svoji cestou dál a samozřejmě s patřičnou pokorou. Nikdo se neporazí sám, to jsme viděli v prvním zápase doma s pražským Kovem..... (Šle)

Hradec Králové - TJ Snack Dobřany 2:1ss
(3.5.neděle, extraliga MD, 10h., 14.kolo, hř. H:Králové)
                                                                Branka: Petr Ulrich                                                                                                                Doplední zápas v Hradci se odehrál v duchu fair play. Naši kluci potvrdili svoje výtečné výkony a s domácím favoritem si v ničem nezadali. Hradec se ujal vedení, ale my jsme vyrovnali s opět velmi dobře hrajícím obojživelníkem - Petrem Ulrichem (v loňské sezóně ještě gólman, navíc dokonce i v českých barvách na MS do 16let). Poté měly oba týmy šance k tomu, aby zápas rozhodly ve svůj prospěch, jenže úřadovali oba gólmani. Náš tradičně výtečný čapák Marek Hájek několikrát domácí vychytal a ukázal, že patří mezi špičku této soutěže, ale také kategorie výš a nejen tu ! Zápas tak dospěl do nájezdů a v těch byli tentokrát šťastnější domácí.  My jsme byli úspěšní jen jednou (Šlehofer O.), načež domácí udeřili dvakrát. Vezeme do Dobřan bod a celý tým nejen za jaro zasluhuje obrovskou pochvalu, neboť se nám vyplatila poctivá a trpělivá prácička, kterou jsme s většinou hráčů kádru nastartovali na žákovských ,,republikách" !!!          Play off - Top čtyřka = dobrá práce!  Znamená to pro nás  semifinále a pro Šneky další mládežnický úspěch, na který budeme chtít v budoucnu bezpochyby navázat !  Zpět do reality a ústy na zem, nyní nás čeká v sobotu doma opět kvalitní Hradec Králové a to je pro náš klub další výzva.... (Šle) 

TJ Snack Dobřany - Kert Park Praha 2:3
(3.5.neděle, mis.ČR,sk.Střed, ml.žáci, 14h., hř. Snack aréna)
                                                       Utkání se smolným koncem odehráli naši kluci, když o branku podlehli pražskému Kertu. více už trenér Petr Úbl: Napínavé utkání sehráli Šneci proti posílenému Kertu. Již první třetina napověděla, že to nebude jednoduché utkání, když většina této třetiny byla odehrána v obranném pásmu domácích. Do té druhé jsme nastupovali stále s bezbrankovým stavem. Přes vstřelenou branku soupeře jsme ale srovnali krok, avšak příliš mnoha fauly a následnými oslabeními jsme dali Kertu možnost střelecké převahy. Při korigující brance na 1:2 jsme navíc obdrželi osobní trest za opětovné vstřelení míčku do branky. Závěrečná třetina pak přinesla další branku Kertu a Šnekům nezbyla než hra bez brankáře, kterou sice sehráli na výbornou, ale stav korigovali pouze jedenkrát a to na remízu nestačilo. První dvě třetiny nebyly odehrány z naší strany dobře a Kert toho dokázal využít, za tu třetí si Šneci zaslouží pochvalu.

 

 

Výhra v Č.Budějovicích
Pedagog České Budějovice - TJ Snack Dobřany 0:2
(30.4. čtvrtek, 17.30h.extraliga ml.dorostu)
Branky: Ulrich a Rubner
Dúležitá výhra našich kluků nás opět posunula v tabulce. Kluci na jihu Čech odmakali další zápas a svým poctivým přístupem si výhru vydřeli. Domácí chtěli také vyhrát, takže rozhodně bylo oč hrát. Navíc z povzdálí nás jistě sledují soupeři.... Tudíž, určitě to jednoduché utkání nebylo, zvláště pak na nerovném terénu . Hřiště však platí pro oba týmy stejně a my jsme se s touto pro nás nevýhodou vypořádat dokázali. V neděli úspěšnou základní část zakončíme v Hradci Králové. Našemu týmu kompletně patří dík za opětovné nasazení a tradičně neutuchající snahu. Marek Hájek si připsal další čisté konto..... Nadále pracujeme s pokorou a zkoušíme čeřít vodu ze zadních pozic.
(Šle)

 

 

 

Šneci  v důležitých bitvách.....

Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany 3:4
(26.4.neděle, 1.NHBL-muži, 15h., hř. M.Beroun, 2.čtvrfinále)
                                                               Branky: Skála 2, Kovářík J. a Hoffman z nájezdu
Zápas se odehrál ve větším tempu než v sobotu. Vyrovnaný duel jsme přetlačili na svoji stranu dvoubrankovým vedením. Bohužel nás uspokojilo natolik, že jsme nepochopitelně ubrali a domácím nabídli po několika hloupých chybách šanci na ovlivnění výsledku. Kelty nakopl první gól a od té chvíle hráli jen oni. Vyrovnali a jejich snaha vyústila i ve vedení (3-2). To zas pro změnu probudilo nás a vyhraná buly Milanem Hoffmanem v našem power play a následná dělovka Petra Skály znamenala vyrovnání cca 80 vteřin před koncem. V prodloužení se šance přelévaly na obou stranách, přičemž ,,loženky" jsme měli my. Zůstaly však nevyužity. Myslím, že play off pro diváka - jak má být, což stvrdily i nájezdy. Už první od nás, proměněný zkušeným Milanem Hoffmanem, se ukázal jako vítězný. Lukáš Kaňák svůj záměr neuskutečnil, Petr Skála již ano, čímž bylo hotovo. Domácí si vylámali zuby ve čtyřech pokusech na Honzovi Markovi, to ale není žádná novinka. Náš určený čtvrtý a pátý střelec, jet již nemuseli, zůstali tak napsaní jen na papíře. Druhá výhra však neznamená postup, toho jsme si vědomi. Pouze bereme fakt, že serie pokračuje v Dobřanech.
(Šle)

TJ Snack Dobřany – Kovo Praha 6:0                                                                                                   (26.4.neděle, extraliga SD, 10.30h., 2.čtvrtfinále)                                                                                  ,, Nosánky" nahoře nás v sobotu obraly o výhru. Spolu s tím bylo i spojené podcenění soupeře. To je bez debat. Poté se to všechno načetlo a důsledkem bylo zasloužené vítězství pražského Kova, které svoji nastolenou taktiku poctivě plnilo po celé utkání.
Do nedělního utkání jsme tak byli nuceni udělat změny, poněvadž takhle se play off nehraje. První, neprvní - to nikoho nezajímá. Někteří naši kluci tak před druhým zápasem dostali pořádnou ,,ťafku" i tím, že je zaskočily mladší a co hlavně snaživější ,,ročníky". Snaha a bojovnost byla odměněna naší výhrou. Začíná se od nuly a my si musíme sednout na zadek, neboť kvalitní a velmi dobře organizované Kovo trenérem Honzou Kovaříkem určitě prohrát nechce, kdo by chtěl?
(Šle)
Trenér Matoušek: Dnes jsme odehráli zápas dle našich představ. Soupeř hrál stejným stylem jako v sobotu, ale tentokrát mu to nevyšlo. Samozřejmě výhru přikládáme i korekturám v sestavě.

Kelti Beroun - TJ Snack Dobřany 1:3
(25.4.sobota, 1.NHBL-muži, 15h., hř. M.Beroun, 1.čtvrfinále)
                                                              Výhra Šneků se dá hodnotit jako zasloužená. První třetina skončila smírem, když se týmy spíše oťukávaly. Od druhé části jsme se ujali vedení, a ačkoliv domácí skóre srovnali, šli jsme znovu do vedení. Odskok ve třetí třetině na rozdíl dvou branek se ukázal jako klíčový. Dnešní naše výhra neznamená v play off takřka nic, vyjma dílčího úspěchu. Takže netřeba žádné závěry. Zítra je také den a hlavně, v serii musíte být úspěšní třikrát........... (Šle)

TJ Snack Dobřany – Kovo Praha 2:3
(25.4.sobota, extraliga SD, 9.30h., 1.čtvrtfinále)
                                                                          Trenér Jan Matoušek: Podcenili jsme začátek, čehož soupeř využil a udeřil i gólově. Dostal se dokonce do dvoubrankového vedení a svůj náskok si pečlivě hlídal. Pražané hráli to, co potřebovali a soustředili se především na defenzívu, naše hrubice ztrestali. My jsme se bohužel vždy přitáhli pouze na rozdíl jediné branky. V naší útočné snaze Kovo hodně podržel brankář. Zítra bychom s tímto stylem neuspěli, musíme něco změnit a nebude toho málo....

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 1:0
(25.4.sobota, extraliga MD, 12.h.)
                                                                                            Trenér Jan Matoušek:
Hrálo se ve vysokém tempu. Myslím, že jsme měli herně navíc.
Vytěžili jsme však z mírné převahy a z vytvořených šancí pouze jeden gól. Výhra nad dosavadním lídrem soutěže nám dodává elán do zbývajících dvou duelů základní části.

 

Žáci na výbornou                                                                                            TJ Snack Dobřany – Pedagog Č.Budějovice 6:0                                                     (25.4.sobota, MČR ml.žáci, sk.Střed, 15.h., 23.kolo)                                                                           Naši žáci usilující o postupovou šestku doma potvrdili výborné výkony a soupeři z jihu Čech nadělili půltucet branek. Stále je však dost kol do konce dlouhodobé části a Šnečci jsou zatím na páté postupové pozici. Bude to však ještě určitě boj, neboť nás čekají soupeři z okolních míst tabulky a ti jistě přemýšlejí stejně.... (Šle)