Sezóna 2010-11

TJ Snack Dobřany - starší žáci

3.místo ve finále Mistrovství ČR - Praha Palmovka

 

aneb Bronzoví kluci - Šneci

 

o 3.místo: Opava - Snack Dobřany 3-4 prodl.

 

Repre U14 a U16
Proběhla nominace na kempy repre U16 a U14. Kemp pro kategorii U16 je prvním kempem v letošním roce a nominaci si zasloužili tito hráči: Vovsík, Šlehy, Tomáš, Hynek, Dan, Ferko a Jury. Dan se prvního kempu neúčastní, protože trenéři repre jeho kvality znají již z kempů U14, a tudíž není nutná jeho účast na prvním "seznamovacím" kempu. V kategorii U14 je situace trochu jiná. Hráči Suchajda, Kovina a Tony si svými výkony zasloužili svoji účast na již třetím kempu letošní sezony. Znamená to, že prošli sítem úvodních kempů. Z celkového počtu asi stodvaceti vybraných hráčů se tito borci dostali mezi současných třicet hráčů. Tony je v šestici vybraných golmánků. Nyní je čeká dvoudenní kemp, který rozhodne o jejich případné nominaci do mezistátních utkání. Mezistátní utkání v minulosti zatím absolvoval pouze jediný náš hráč, Dan Bouček, který v loňské sezoně, ještě jako U14 absolvoval úspěšně utkání se Slovenskem (více zde:http://www.most2010.cz/cz/utkani_detail/122939/ )
 
 
 

Tréninky jsou v plném proudu

Naplno se rozběhla tréninková příprava mužů i žáků na jarní část soutěže. Je potěšující, že se tréninků zúčastňuje velký počet hráčů. Do začátku soutěží je potřeba nabrat dostatek fyzičky, takže zatím je to více o běhání, nežli o hře. Naštěstí hráči jsou rozumní a snaží se do sebe vstřebat maximum.     
Doufáme, že se tato práce zúročí v závěrečných bojích soutěží.
                                       

TOPlist

 

 

Expedice Caracol de la Siesta 2010 - závěrečné hodnocení velitele akce
 
Předvánoční akce žákovského hokejbalového oddílu TJ Snack Dobřany splnila svůj účel po všech stránkách.
Na Přimdu jsme vyrazili až na některé marody téměř v kompletní sestavě. Sestava zúčastněných borců čítala celkem 28 jmen.
Všichni členové výpravy makali stejně jako v sezoně, tedy na 100 procent. Jak jste již četli v předchozích článcích, které na tyto stránky pravidelně vysílal Václav Vorlíček, soutěžilo se v různých sportovních disciplínách . Zejména horolezectví dalo všem skutečně zabrat ! Výhled z přimdské 8tisícovky ale za to stál ! V bazénu vyčnívali zejména zkušení plavci a výborní skokani z 8 metrové věže Dominik Samek a Matýsek Šebek ! Ve florbalovém turnaji se v ostré konkurenci 7 týmů prosadil a 1. příčku vydřel  tým ve složení Matty ml., Štětec, Jarýs st. a Šlehy st., sluší se dodat, že tihle kluci potvrdili roli jasného favorita ! Osobně bych si na tento ,,poctivě,, vylosovaný tým vždycky vsadil ! Nejvíce však zaujala nově zrekonstruovaná bobová dráha ,,Pod kapličkou,,. Rekonstrukce této dráhy, která byla dokončena 22.12.2010 stála několik milionů Euro ! No a my měli tu čest jí slavnostně otevřít ! Závody v nejmodernějších bobech, které sháněl přes několik firem   Jarýs st. asi půl roku, byly velmi vyčerpávající . Fotograf Jan Saudek a kameraman Václav Vorlíček vše zaevidovali ! Dlužno dodat, že finančně nákladné supermoderní boby skončily v depu na dobřanské hale, kde poslouží v mimosoutěžním období k jiným účelům...!
Celkově se dá říct, že jsme odjížděli s dobrým pocitem a o to nám přece jde !!!
 
Závěrem bych Vám všem chtěl poděkovat za celou sezonu a popřát Vám krásné vánoční svátky a po všech stránkách úspěšný rok 2011 !!!
 
Jako bonus si můžete pustit krátké video z produkce Vorlíček - Macourek - Saudek:
Fotografie v lepším rozlišení naleznete pak zde:

(zapsal Šlehy - velitel expedice)

 

Expedice Caracol de la siesta 2010 - den třetí - odjezdový
 
Včerejší odpoledne proběhlo v poklidu. Všichni členové expedice se zúčastnili mistrovství světa ve florbale. Celkem bylo sedm týmů. Není třeba popisovat, kdo se umístil na prvním místě. Vyzdvihněme ale tým poslední ve složení Libor, Klausík, Jury a Kuba. Tento tým podal skvělý výkon a jenom nehorázná smůla způsobila, že prohrál všechna utkání.

 

Po vyhlášení vítězů jsme si dali lehkou svačinku a vyrazili do bazénu. Bazén byl vyhrazen pouze pro nás. Vyhlásili jsme soutěž „o zlatou potápku“. Někteří členové fantastisticky excelovali a vydrželi pod vodou i čtvrt hodiny. Dlužno dodat, že tyto skvělé výkony byly způsobeny pravděpodobně snahou docílit záchrany od přítomné plavčice. Počet členů expedice během návštěvy bazénu kolísal mezi patnácti a pětadvaceti. Naštěstí v závěrečném počítání nikdo nechyběl.

Dnes čeká naší expedici opětovné dobytí Annapurny. Doufejme, že tým vedoucích dokončí v pořádku expedici. Již ranní porada připomínala spíše vizitu ve špitále.

Ještě bych rád dodal, že máme s sebou skvělou kapacitu v oboru amputace končetin. Pavel Gorges má patentovanou metodu, kdy zapomocí elektrikářské lepenky a heřmánku dokáže zachránit i paži uříznutou motorovou pilou.Včera bohužel musel opustit řady expedice člen Vašek Šlehofer mladší, který utrpěl omrzliny třetího stupně na palci u nohy a palec mu byl včera ve fakultní nemocnici amputován. Naštěstí Vašek je jako ještěrka a palec mu doroste zpět. Přejeme brzké uzdravení.

(zapsal EL - poradce velitele pro otázky hlubinného potápění)

 

Expedice Caracol de la siesta 2010 - den druhý - Annapurna
 
 Dnes po snídani jsme se rozhodli zdolat druhou nejvyšší horu světa Annapurnu. Počasí nám sice nepřálo a kladlo nám do cety mnoho překážek, nicméně můžeme s hrdostí oznámit, že cílová skupina ve složení Domino, Tony, Berry a Maty dnes v 11.26 světového času dosáhla vrcholu. Zde je cílová fotografie: 

Ihned po dobití vrcholu jsme se za pomoci speciálních sestupových prostředků dostali ve zdraví zpět do základního tábora.

Na této fotografii můžete vidět všechny členy expedice, a prosím zkontrolujte, zda nějaký nechybí. Pozor, absence člena expedice na fotografii může znamenat jeho přítomnost v blízkém zařízení pro zotavování se.

(zapsal El - poradce velitele pro dobývání osmitisícovek)

TOPlist

Pilsen Cup

Po úspěšném prvním ročníku hokejbalového turnaje Pilsen Cup je tu ročník číslo dva. Tentokráte ale turnaj čeká značná změna v obsazení účastníků. Místo českých i zahraničních klubů se v hale na Košutce střetnou reprezentační výběry. Turnaj budete moci sledovat hned několika způsoby. Pokud nebudete moci přijít přímo do haly, budou pro vás připraveny on-line přenosy na www.onlajny.cz. Zápasy České reprezentace v sobotu a v neděli bude přenášet sportovní kanál České televize ČT4 Sport.

 

 Formát turnaje

  • Systém turnaje:každý tým se utká s každým, o vítězi rozhodne konečná tabulka
  • Hrací čas:3 x 15 minut čistého času

 

Účastníci

Česká republika

Úřadující mistři světa jsou největším favoritem turnaje. V Plzni je čeká kromě trojice utkání také jedna tréninková jednotka, aby si hráči ještě před turnajem vyzkoušeli různé herní kombinace.

Česká republika U20

Česká dvacítka má před sebou úplně první sraz a zápasy v přípravě na světový šampionát, který bude v roce 2012 hostit Písek. Na lavičce českých mladíků působí stále jako hlavní kouč Jiří Mašík, kterému bude jako asistent pomáhat Martin Kovářík.

Slovensko

Slováci by měli být po českém výběru dalšími favority. Slovensko na posledním šampionátu v Plzni bralo bronzové medaile, ale na MS v Bratislavě by určitě slovenští borci rádi využili domácí prostředí k zisku zlata. Prestižní souboj s Čechy čeká na Slovensko v neděli v pravé poledne a poslední zápas turnaje nemůže mít lepší obsazení.

Švýcarsko

Švýcarská reprezentace může být milým překvapením. Nikdy nevíte, co od hráčů ze země Helvétského kříže čekat. Švýcaři mají hodně nevyrovnané výkony, dokáží překvapit, ovšem ale také zcela propadnout. Na šampionátu v Plzni obsadili až 11. příčku , jak tomu bude na Pilsen Cupu?

Rozpis turnaje

Pátek 28. ledna 2011

 

17:00

Česká republika - Česká republika U20

 

Online přenos

20:00

Slovensko - Švýcarsko

 

Online přenos

Sobota 29. ledna 2011

 

12:00

Česká republika - Švýcarsko

 

Online přenos

17:00

Česká republika U20 - Slovensko

 

Online přenos

Neděle 30. Ledna 2011

 

09:30

Česká republika U20 - Švýcarsko

 

Online přenos

12:00

Česká republika - Slovensko

 

Online přenos

Vstupné na celý den je 40 Kč.

TOPlist

TOPlist

Adam Roušal zazářil na mezinárodním turnaji Pilsen Cup

Tento víkend se konal již druhý ročník plzeškého Pilsen Cupu. Letos organizátoři povýšili tento turnaj na mezinárodní klání čtyř reprezentací. V nominaci reprezentace České republiky nechyběl Dobřanský hráč Adam Roušal.

Adam nastupoval pravidelně ve třetí formaci spolu s Kypetem a Kejřem. Tato lajna rozhodně nebyla udržovací a několikrát předvedla, že s ní musí Slovenský tým počítat i směrem dopředu. V první polovině utkání komplikovaly pobyt Adamovy lajny časté hry v přesilovce, či v oslabení, do kterých byla prioritně nasazována lajna Petra Nováka. Od druhé půle zápasu točil trenér repre Drahomír Kadlec všechny lajny včetně pesilovek a oslabení. Snad proto se i třetí lajna dostávala častěji do akce a mohla se předvést. Adam několikrát předvedl, že je superychlík. Když k rychlosti přidal i svoji techniku a ekvilibristicky vyjel z rohu a ohrozil slovenského brankáře, dočkal se nadšeného potlesku diváků. Byla to zřejmě nejpohlednější samostatná akce zápasu. Škoda že neskončila gólem. Chuť si Adam spravil při následné přesilovce, kdy korunoval svůj výkon gólem na 4:1 a definitivně tak zlomil myšlenky Slováků na obrat v zápase.

Adame díky za skvělý výkon.

TOPlist

Nové Strašecí - Snack Dobřany - 1:5

Shrnutí zápasu „A“ týmu v Novém Strašecí připravil trenér Vašek Šlehofer:

Sobotní zápas v Novém Strašecí nám měl ukázat rozdíl mezi soutěžemi a také jak se oba týmy připravují v zimní přestávce na finální jarní část. Domácí tým z Nového Strašecí patří tradičně ke špičce 1.ČNHBL a my, jak všichni dobře víme, budeme hrát na jaře o záchranu v extralize. Nechtěli jsme proto odjet 70km na výlet, ale především domácím ukázat, že i když jsme momentálně v extralize poslední, nehodláme prodat kůži lacino.

Od začátku jsme diktovali tempo hry a domácím jsme toho moc nedovolili ! V brance podali standardní výkon oba naši brankáři, obrana hrála také spolehlivě a útočníci v silně poslepované sestavě odvedli to, co měli. Střelecky se blýskl z pozice útočného obránce Petr Skála. Pozitivum lze na tomto zápase najít také v tom, že jsme nebyli zdaleka kompletní ať už z jakýchkoli důvodů! Vzhledem k tomu, že se nacházíme v přípravném období v tzv. předzávodní části, odehráli jsme zápas po domluvě se soupeřem netradičně 4x 15min čistého času! Vyzkoušeli jsme si tudíž některé herní varianty a zároveň jsme tak i prohloubili fázi nabírání fyzické kondice, jelikož jsme na rozdíl od soupeře hráli na 3 nekompletní pětky. Sluší se dodat, že nevíme zda domácím chyběly nějaké opory a co hlavně bych chtěl říct, že přátelský zápas nelze srovnávat s mistrovským! Ono když se hraje o body......! 

Každopádně chci touto cestou domácím poděkovat za tuto příležitost (jmenovitě Davidu Rysovi). Že v Novém Strašecí vládne hokejbalová euforie, není pochyb! I my jsme ji kdysi prožívali tady v Dobřanech, když jsme postupovali o patro výše! Důkazem budiž velmi slušná návštěva na tomto zápase! (a že byla zima, brr...).

Závěrem bych chtěl našim fanouškům vzkázat, že v klubu nespíme a makáme, jak jsme si předsevzali! Ve středu 9.2. 2011 hrajeme v Plzni ve Štruncových sadech s dalším účastníkem ČNHBL s Liticemi od 18.30 hodin přátelský zápas číslo 2.

Za Snack skórovali: Skála 4x, Pancurák 1x

Sestava utkání:

Brankáři: Lokajíček, Marek.

Obrana: Kovářík, Skála, Pálenský,Kadaně Ji.

Útok: Větrovec, Majer J., Matas, Zrna, Šlehofer, Procházka, Pancurák, Voves, Roušal.

 

 

Zápas s Liticemi:

TJ Plzeň – Litice vs. TJ Snack Dobřany  4:5

 

Branky Dobřan: Pancurák, Skála, Větrovec, Šlehofer, Valenta

 

Do utkání jsme šli s cílem vyzkoušet si různé varianty sestavy, dokonce jsme nechali do kádru Litic zařadit i Adama Roušala, u kterého zatím nevíme, zda vůbec za Dobřany do jarních bojů nastoupí či nikoliv. Na druhou stranu jako adept na reprezentační dres jistě uvítal možnost zahrát si proti silnějšímu týmu a naši obránci měli více možností být ve střehu. Za Litice rovněž nastoupil David Červenka, který by se možná mohl rovněž objevit do budoucna v našem dresu, a Standa Kastner, jenž je na střídavý start i v našem oddílu.  Zápas měl spoustu typických známek přípravného utkání a rozhodně nám ukázal ještě mnoho chyb a nešvarů, na které se v končící přípravě ještě musíme zaměřit. Bohužel musím konstatovat, že nám rovněž hodně naznačil, kdo se v jarních bojích v dobřanském dresu objeví a kdo nikoliv.

 

Sestava Dobřan:    Marek (od 23. min. Lokajíček), Kadaně, Pálenský, Kozák, Štulc, Skála, Valenta, Zrna, Procházka, Větrovec, Majer P., Šlehofer, Majer J., Kušička, Pancurák, Voves

Turnaj Jihlava 2011

Naši Starší žáci se zůžastnili turnaje v Jihlavě. Pokud se chcete dozvědět, jak tato mimořádně úspěšná akce proběhla, pročtěte si články níže.

Zastavení první - balíme, odjíždíme

V pátek, ve dvanáct hodin, jsme nandali vše těžké do auta a přesunuli jsme se na nádraží. Po krátkém čekání dráhy nezklamaly a ohlásili zpoždění. To nám na náladě neubralo a všichni jsme vyčkali příjezdu vlaku. Nalodění (navlačení) proběhlo spořádaně. Všichni členové výpravy se vešli do volných coupé. Krátké čekání přineslo první ovoce v podobě sázky mezi Bohoušem a Ferkem. Pokud Dobřany tunaj vyhrají, Bohouš sundá svůj chlapácký knír a Ferko půjde dohola. Máme se tedy na co těšit :-)

 

 

Zastavení druhé - příjezd do Jihlavy a ubytování

Po příjezdu do Jihlavy se celá výprava přesunula pěšky do ubytovny. Nebyl to problém, neboť cesta trvala pouhopouhých deset minut. Doprovodné vozidlo cestou mírně zbloudilo, takže pěší byli v ubytovně dřívě, než Libor s Pájou a Bohoušem vozmo. Vyložili jsme vše potřebné a ubytovali jsme se ve velmi útulné ubytovně. Po rozdělení pokojů jsme se přesunuli do nedaleké restaurace, kde se nám povedlo zabrat salonek. Tím jsme se krásně odpojili od zbytku zakouřené restaurace a v klídku zkonzumovali jednotně objednaný smažák. Abychom vytrávili, rozhodli jsme se navštívit nedaleké hokejbalové hřište. Nalézt ho nebyl problém, neboť někteří členové výpravy krom hokejbalu běhají orientační běh (jinak si to nedovedu vysvětlit :-). Na hřišti jme obdivovali pořádek a útulnost a přemýšleli, zda bude zítra přívětivé stejně jako dnes večer. Měsíc jej osvětloval mezi mraky, které se divoce honily po obloze a vytvářeli tak až dojemně napjatou atmosféru. Když jsme se pokochali a ujistili se navzájem, že zítra určitě neprohrajeme, odebrali jsme se zpět na základnu,  totiž ubytovnu Vila. Večerka byla stanovena na 10.30 hodin, budíček na osmou. Předpokládáme, že po snídani se hned vypravíme na hřiště a spát půjdeme plni očekávání.

Vzkaz pro maminky: všichni členové výpravy jsou v pořádku a nejeví žádné známky onemocnění.

 

Zastavení třetí - hrajeme, hrajeme, a zase hrajeme...

Ráno začalo velmi dobře. Sluníčko na nás vyjuklo hned po probuzení. To se se včerejší zamračenou oblohou nedalo srovnat. Navařili jsme asi patnáct litrů čaje a připravili snídani. Mladíci vstávali v osm. Všichni se zdáli OK, a tak jsme nelenili a po snídani všichni hráči pěšmo zamířili směr hřiště. A zde se děly věci. První soupeř byl z kategorie příjemných. Na rozehřátí jsme dali Mladou boleslav v poměru 4:1. Následovala hodinka volna, kterou jsme vyplnili doplňováním vitamínů a tekutin. Čekali nás Pardubice a očekával se boj. A Pardubice nezklamaly. Kousaly zdatně, ale Dan v bráně předváděl zákroky, z kterých čišela jistota. Nedovolil Pardubkám nic. Naopak směrem dopředu se povedl jeden kousek a tak jsme vyhráli 1:0. Po delší hodinové přestávce nás jsme se střetli s místním jihlavským klubem. Bohužel předchozí výhry zanechali v našich hlavách pocit, že se nám nemůže nic stát a podcenění soupeře se brzy ukázalo jako rozhodující. Protože k naší nedostatečné hře se přimotalo i trocha smůly, prohráli jsme 2:1. To by nebyla taková tragedie. Bohužel horší pro trenéry bylo zjištění, že po sérii výher v lize a zde na turnaji jsme poněkud zapomněli prohrávat se vztyčenou hlavou. Snad pomohlo naléhavé volání trenéra po ukázněnosti na hřišti i mimo něj, snad sami hráči cítili, že předchozí zápas nebyl z jejich strany stoprocentní, v dalším zápase s dosud neporařenou Opavou hráli jako vyměnění. Všichni plnili úkoly dané trenérem a na hře to bylo sakramentsky znát. Přestože měřili síly s hráči o dvě hlavy většími, přehrávali je od prvních minut a brzo byli odměněni gólem. Od druhé třetiny soupeř zpřesnil hru a naznačil, že nehodlá odevzdat kůži lacino. Dan v bráně však byl jako skála. Ve třetí třetině jsme byli většinou pod tlakem, nicméně po perfektně zahrané buly a střele z první zvýšil Kovina na 2:0. Soupeř ještě tři minuty před koncem z brejku snížil na 2:1, ale vítězství jsme si již pohlídali.

Po tomto vyčerpávajícím zápase dopravil pendlbus všechny na ubytovnu a všichni si dopřáli zaslouženou sprchu. Vydanou energii hodláme doplnit vydatnou večeří, kterou máme objednanou na 19:30.

Čtyři odehrané zápasy se odrazily na dravotním stavu některých hráčů. Pája utržil modřinu na krku, ale vypadá to, že to není nic vážného. Hynek si zvrknul nohu, ale hraje a běhá. Tomášovi píchá v koleně a jeho start zítra je nejistý.

Výpravu dnes morálně podpořil příjez Staníka a Ríši a bylo to znát. Standa se rozhodl zůstat s výpravou až do konce. Jsme rádi, každá posila dobrá. Ještě dnes by se měla výprava rozrůst o rodinu Vovsíkovu. Jenda přijede s oběma rodiči a posílí rozjetý kolektiv v závěrečných bojích. Čeká nás semifinále a pak buď souboj o třetí místo, nebo finále.

Držte nám palce. Všechny vzkazy na podporu budou klukům předány.

PS: na přiložených fotografiích můžete vidě nejen naš hráče v akci, ale i důkaz, že nám o něco vyrostli. Ještě před dvěma roky byl problém dohnat je do sprch. Dnes je nemůžeme dostat ven ze sprchy a arzenál jejich krášlicích prostředků si nezadá s módními salony na rušné pařížské třídě. No jo, no. Rostou nám...

 

 

Zastavení čtvrté - poslední kroky k výtězství

V neděli jsme si přispali. Potřebovali jsme to všichni, kluci i dospěláci. Vstali jsme až v 8:30. Navařili jsme novou várnici čaje, namazali chleby a posnídali. Po přesunu na hřiště jsme mohli sledovat, kterak se vyvýjí boj postupové místo, našeho příštího soupeře. Trochu překvapivě čtvrtým postupujícím byla Bolka. Utkání s Boleslaví se vyvýjelo podle našich představ a v páté minutě jsme vedli již 3:0. Nehonili jsme se za body a dali příležitost ku sportování mladším členům výpravy. Protože se snažili ze všech sil, skončilo utkání 4:2 v náš prospěch. Smolným hrdinou byl brankář Tony, který inkasoval gól v poslední vteřině zápasu. Už se radoval vyjetý daleko mezi kruhy, když soupeř lobem na poslední chvíli skóroval. Nevidí se to často, ale přijali jsme gól s nadhledem vzhledem k výtězství. Naším soupeřem pro finále se stal tým Pardubic. Brzo jsme vedli 1:0 a měli jsme utkání pevně v rukách. Dan vyřešil všechny zapeklité situace před naší bránou. Kluci se snažili dodržovat pokyny trenéra Vaška Šlehofera a to se vyplatilo. Důkladně motal hlavu soupeřům Jenda Voves a obrana vedená nejlepším obráncem turnaje Hynkem Divíškem obětavě odolávala všem pardubickým nájezdníkům. V průběhu utkání jsme zvýšili na 2:0 nádhernou samostatnou akcí Jendy Vovsíka a před koncem zlomili odpor Pardubic gólem na 3:0. Stali jsme se tak vítězi tohoto velmi kvalitně obsazeného turnaje.

Hoši ihned po vyhlášení ještě v dresech naskákali do vlaku směrem k domovu. Všichni jsou v pořádku a do Dobřan dorazí přibližně v 20:30 hodin.

 

Zastavení páté - příjezd domů a oslava ve Snacku

Do Dobřan přijela celá banda až ve 22.16. Trochu zahaprovalo spojení. Přivítání bylo vřelé a po předání batohů se skupina přestěhovala kam jinam, než do Snacku. Zde proběhlo přivítání a poděkování samotným Presidentem hokejbalového oddílu Josefem Hájkem, který hráčům poděkoval i jménem města Dobřany.

 

 

Trenér Vašek Šlehofer zhodnotil jihlavský turnaj starších žáků

Nabídku v podobě odehrání turnaje v Jihlavě jsme v klubu dlouho zvažovali a došli jsme spolu s kolegy k závěru, že by to mohla být dobrá příprava na jarní část sezony. Ačkoliv trénujeme 3krát týdně, přece jen zápas ukáže nejvíc a platí tudíž staré otřepané pravidlo, že žádný byť sebelepší trénink Vám (nám) zápas nenahradí!  Musím konstatovat, že si nesmírně vážím toho, že jsme se v klubovém vedení shodli na celkovém finančním zajištěním akce! Soudím, že v dnešní době, kdy se platí téměř za všechno, je to slušný počin klubu a rozhodně se nejednalo o malý peníz! Ono je to jednoduché, když se pracuje a dobře se pracuje, pak se takovéhle věci domlouvají snáz ! Přesto Martine, Petře , Pepo, a Vlasto dík !  Nicméně do Jihlavy jsme tudíž odjeli se závazkem, ale z toho jsem měl úplně ty nejmenší obavy, protože tihle kluci moc dobře vědí za koho hrají, kdo a kam je vede(rodiče a kluboví trenéři) a koho reprezentují ! Soupeři se na nás nachystali a každý chtěl samozřejmě získat náš skalp. V konkurenci měst Opavy, Pardubic, Mladé Boleslavi a domácí již zmiňované Jihlavy jsme tento velmi kvalitně obsazený turnaj dotáhli do vítězného konce!  Vyjma prohraného zápasu s domácí Jihlavou (to se může stát) jsme zbylé týmy porazili, přičemž Mladou Boleslav a Pardubice dokonce dvakrát!  Vyzkoušeli  jsme i některé mladší kluky a i to byl náš záměr. Celkově hodnotím akci jako velmi úspěšnou a věřím, že kluci získané zkušenosti prodají nejen na jaře.... !

 Všem dospělým, kteří se na akci spolupodíleli patří můj dík !!!  Zvláštní poděkování ode mě pak patří řidiči doprovodného busu a našemu týmovému kuchaři v jedné osobě, jak ho znám, tak určitě nebude chtít být jmenován, takže dík !!!

 Hurá do mistrovské sezony ! Na páteční trénink a na tuhle skvělou partu se těší Vašek Šlehy

 

Dovětek webmastera:

Z fotografie můžete vytušit, jak to bylo s vítězstvím žáků v Jihlavě. Ano, nyní to již můžeme přiznat, trenér na střídačce byla vosková figurína. Ve skutečnosti hrál ve čtvrtém útoku pod jménem Viatcheslav Schlehysov. Soupeřům se tímto omlouváme, ceny nevracíme.

TOPlist

Mladší žáci porazili Horní Břízu 8:0

Druhá polovina letošního ročníku hokejbalových soutěží začala. Mladší žáci v dohrávce utkání s Horní Břízou nezaváhali a po zodpovědném výkonu vyprovodili početně silnějšího soupeře 8:0. Utkání se vyvíjelo od prvních minut ve prospěch Šneků, již v první minutě utkání skóroval Tomáš "Řepa" Mužík. Brankář Tonda Oplt s klidem likvidoval ojedinělé šance soupeře a skóre postupně narůstalo. Utkání mělo několik zajímavých okamžiků. Prvním byla branka věčného smolaře Ondry Šlehofera, který konečně skóroval. Druhým krásným okamžikem byl samostatný nájezd Dominika Samka, který dával na 7:0. Celý tým pracoval jako jeden muž a to byl hlavní důvod úspěchu. Kluci se snažili všichni, Kuba, Brtníček, Řepa, Jenda, Kani, Štětec, Domino, Tony, Oťas, Vojtís. Poděkování patří také všem starším žákům, kteří přišli a pomohli se vším okolo a také Říďasovi a Staníkovi.

 

 

bule nám šly

TOPlist

Konec Elby?

Hokejbalová extraliga v Ústí nad Labem po sezoně nejspíš skončí. Slavná Elba na účast mezi elitou nebude mít peníze. "Je to náš poslední rok v nejvyšší soutěži," přiznal Jan Štěpánek, ústecký útočník, který je třetí nejproduktivnější hráč celé extraligy

Končí v Ústí skončí extraliga?
Došly peníze. Je to jistota. Na sezonu potřebujeme 400 tisíc korun, to už je prakticky nemožné je sehnat. V době, kdy hokej s fotbalem potřebují tolik milionů.

Až se odhlásíte z extraligy, budete hrát jinou soutěž?
Počkáme, kdo z hráčů tady zbude. Kluci, kterým je 26-27 let, najdou uplatnění jinde. My ostatní se přihlásíme do nějaké oblastní soutěže nebo do druhé ligy. S Litvínovem, s Děčínem. To se utáhnout dá. Vrcholový hokejbal tady na dlouhá léta umře. Než se najde někdo, kdy sežene půl milionu a partu chlapů, kteří by byli ochotni třikrát v týdnu trénovat a soboty, neděle odjezdit zápasy po celé republice.
To je kus umění.

O to větší motivaci něco dokázat asi máte letos.
Přesně tak. Letos jsme si řekli, že pro to uděláme všechno. Trénujeme venku v minus pěti stupních, když není hala. Ale všichni jsou na tom stejně. V sobotu jedeme do Jindřichova Hradce na osmifinále Českého poháru, tam bude velká prověrka před extraligou.

Podzim v extralize vám vyšel, skončili jste na třetím místě.
Řekli jsme si, že do toho dáme úplně všechno. Na podzim to vycházelo, šlapalo to, poslouchali jsme trenérovu taktiku. Soupeři s námi už ani moc nepočítali, proto ty zápasy s námi trochu podceňovali. Teď předpokládám, že na jaře to bude úplně naopak. Že se na nás každý připraví víc.

Jaký máte cíl?
Chtěli bychom za každou cenu proniknout do semifinále a získat medaili. Ať už z ligy nebo z poháru. Považoval bych to za ohromný zázrak a úspěch, strašně moc bychom to chtěli. Poslední titul jsme tady slavili v roce 2006, přesně když hokejové Ústí postoupilo do extraligy. Od té doby to jde z kopce, město dalo peníze do hokeje. A s námi to šlo od deseti k pěti.

Máte šanci vyhrát kanadské bodování extraligy. Zatím jste třetí.
Bylo by to nádherný, ale je to samozřejmě nesmysl. Dva nejlepší hráči Pacovský s Novákem z Hradce si to asi rozdají mezi sebou. Mně bude 35, jsem platný, když nějaký gól a přihrávku dám, ale tomuhle rozhodně nevěřím.

Váš bratr Martin, hokejový mistr světa roku 2000, už skončil kariéru. Co vy?
Budu chtít hrát, co nejdéle to půjde. Když se jdu podívat na nějaké okresní soutěže, taková liga se dá hrát ještě v 45 letech. Ale je pravda, že mi momentálně dorůstají děti, takže se budu chtít věnovat hlavně jim. Moje sportovní aktivity půjdou stranou.

Co děláte, když nehrajete hokejbal? Ten vás asi neuživí.
To nikoho. Vyrábím lidské náhrady - nohy, ruce, na protetice. Je to perfektní práce, hlavně na ranní. Mám odpoledne i víkendy volné, stihnu každý trénink i zápas. Hokejbal není ani o přivýdělku. Spíš o tom, že když chcete pořádného plejera z Kladna, z Prahy, z Kralup či z Děčína, musíte těm klukům to dojíždění zaplatit. Dát jim tady ubytování a večeři. To jsou ty peníze, které potřebujete. Když je nemáte, zbudou vám dorostenci.

Jakého úspěchu si ceníte nejvíc?
Rozhodně titulů mistra republiky z let 2004 a 2006. To bylo kouzelný. Že jsme vyhráli Pohár mistrů, je hezké, ale já chtěl hlavně domácí titul. Mám dvě stříbra z MS, na tom, kde jsem měl největší formu, jsme skončili pátí. A když jsem měl životní formu, tak mě tam nevzali vůbec. Dodnes nevím proč.

Co budete dělat po kariéře? Trénovat?
Rád bych, ale momentálně je kontinuita trochu složitější. Náš klub, který hraje v podnájmu na cizím hřišti, si bude muset stanovit nějaké priority a strategii, jak to celé dál povedeme.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/v-usti-hrajeme-posledni-hokejbalovou-sezonu-v-extralize-priznal-utocnik-1ln-/sporty.asp?c=A110216_172236_sporty_ten

 

HBT Vlašim - TJ Snack Dobřany   4:1 

K prvnímu jarnímu zápasu vyrazili naši borci do Vlašimi. Podle tabulkových předpokladů mělo jít o jednoznačnou záležitost a tedy o „hru kočky s myší“. Jak zde bylo v předcházejících článcích však uvedeno, došlo během zimní přestávky k doplnění kádru a na hře Dobřan se to bohudík projevilo. Naši borci se v zápase prezentovali velice slušným výkonem a nebýt drobného herního výpadku, kdy „chtěli hrát“ a vymýšleli si zbytečně složité herní varianty a přechody do útočného pásma, mohlo být na konci zápasu rozhodně veseleji. Dále jsem nebyl spokojen rovněž s obrannou fází a trochu mi zklamaly výkony hlavně starších hráčů, o kterých se bohužel nadalo říci, že byli oporami. Celkově však předvedený výkon naznačil docela slušný posun od podzimu a i to, že je na čem stavět. Skvěle se prezentovali noví hráči, kteří se postarali o jediný gól Dobřan, rovněž bych vyzdvihl výkon bratří Majerů.
 
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:0. Branky a nahrávky: 11. Nýdl (Dušek), 21. Horák (Dušek, Střeska), 22. Sosnovec (Burda), 34. Střeska - 29. Procházka (Liška). Střely: 29:16, vyloučení: 4:8, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:1                                                                                                     
                                                                                                                (Chvojčís)
 
 

TJ Snack Dobřany - Elba Franklin Ústí nad Labem     1:0 
 
Nedělnímu utkání předcházela významná návštěva v naší kabině, kdy hráče navštívil starosta Dobřan Marek Sýkora. Nebudeme zde zveřejňovat, co v šatně proběhlo, ale vypadá to tak, že s námi  Marek bude muset jezdit i na venkovní zápasy J. Mužstvo působilo celý zápas velice kompaktně a po strašně dlouhé době jsem zde opět mohl zaregistrovat „dobřanské srdíčko“, které vyhrávalo zápasy před několika lety. Soupeř byl tentokrát ještě kvalitnějším a prezentoval se velice rychlým a pohledným hokejbalem. Naši borci však jako jeden muž bránili po většinu zápasu v oslabení hubené vedení 1-0, skákali do střel a konečné vítězství 1-0 doslova vydřeli. Jestli bych měl vyzdvihnout něčí výkon, tak to bude rozhodně brankář Honza Marek, který byl nepřekonatelný. Pochvalu však zaslouží za bojovný a kolektivní výkon určitě všichni. Oproti sobotnímu zápasu fungovala rovněž obranná fáze hry, a protože rozhodčí velice rádi vylučovali hlavně naše borce, předvedli jsme i bezchybnou hru v oslabení. Tento zápas byl pro tým určitě velikou vzpruhou a pokud se dál budeme prezentovat takovým výkonem, můžeme rovněž očekávat i nějaké další bodíky.
 
 
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:0. Branka a nahrávky: 13. Geltner (Dorňák, Šlehofer). Střely: 9:41, vyloučení: 13:10, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.
                                                                                                              (Chvojčís)
 
 
Velká opora nedělního utkání - Jan Marek
 
 
 
 
Rozcvička
 
 
 
Nová posila. Po skvěle zahraném utkání musel konec Jaroslav Geltner sledovat na tribuně.
 
 
 
O vstupenky se tentokrát starali kluci Šneci
 
 
 
Před utkáním se zastavil v šatně starosta města Dobřany pan Marek Sýkora.
 
 

Starší žáci poráží CSKA Karlovy Vary 13:2

V dalším kole soutěže západočeské oblasti narazil tým starších žáků na soupeře z Karlových Varů. Soupeř přijel v nevalném počtu a bylo to znát již po několika minutách utkání. Nestíhal kombinační hře našeho týmu a brzo prohrával rozdílem tří branek. Dan v brance neměl téměř žádnou práci a v podstatě jenom rozehrával míče vyhozené naším soupeřem. Přesto, že jsme nehráli na plný plyn, skóre utěšeně narůstalo. Přibližně v polovině utkání vystřídal Dana druhý brankář Tonda. Dan se ještě týž den zúčastnil soustředění reprezentace U16 (spolu s Jendou Vovsem a Venou Šlehoferem). Za stavu 6:0 jsme již přestali myslet na zadní vrátka a útočili v pěti. Každý si chtěl dát gól. Z ojedinělého brejku soupeř náhodně skóroval. Vstřelená branka Vary trochu probudila z letargie a tak musel Tony řešit několik zapeklitých situací a jeden samostatný nájezd. Odpověděli jsme dalším přídělem branek v síti nešťastného varského brankáře. Duo 82 a 44 se vykytovalo v zápisu o utkání tolikrát, že bylo nad síly zapisovačů všechny body spočítat. V závěru utkání soupeř vsítil ještě jednu branku a po naší rychlé odpovědi se skóre divoké střelnice zastavilo na číslech 13:2.  Je třeba vyzdvihnout lajnu mladších žáků, která dokázala soupeři zle zatápět.

                                                                                                                            (EL)

 

(snímky "bača" a "Rýša")

 

 

Mladíci Liška s Roušalem zažili rozdílné starty

 

Oba patří mezi talenty českého hokejbalu, oba prošli mládežnickými reprezentacemi a oba jsou spjati s týmy ze západních Čech. Adam Roušal a Jaroslav Liška těsně před startem jarní části extraligové sezóny měnili dresy, zkušenější Roušal zamířil do Plzně, naopak na podzim nepříliš často nastupující Liška v sobotu naskočil za Dobřany.

Je už tradicí, že talentovaný forvard Roušal na jaře putuje z Dobřan na hostování do Plzně, kde v play-off bojuje o nejvyšší příčky. Nejinak tomu je letos a sám jednadvacetiletý útočník k tomu říká: „Od začátku sezóny vše směřuje k mistrovství světa a pro mne je důležité nastupovat v týmu, který bude hrát co nejdéle a má šanci bojovat o titul. Díky tomu budu na očích reprezentačních trenérů.“

Zato plzeňský odchovanec Liška, který dosud v extralize nikdy neoblékl dres jiného klubu a zažil jen střídavý start v prvoligové Třemošné, měl jinou motivaci: „V Plzni bych na jaře moc prostoru nedostal, a tak jsem rád využil příležitosti jít do týmu, kde si dostatečně zahraju.“

S přesunem však místomyšlenek na play-off přišla obava z možného sestupu. „Všichni víme, že hrozba je reálná, ale mne to ve hře neomezuje. Naopak si myslím, že se může stát, že nás soupeř podcení a mi toho využijeme. Je určitě v našich silách tříbodovou ztrátu na Karvinou smazat,“ reaguje Liška.

V sobotním duelu ve Vlašimi nastupoval v útoku s dvojicí Procházka, Šlauf a souhru si pochvaloval: „Dostali jsme hodně prostoru, protože se točily vyrovnaně všechny formace. Přestože jsme se trochu hledali, hrálo se mi na centru dobře a bylo důležité, že nás vzadu podrželi zkušení obránci. Zasloužili jsme se o naši jedinou branku,“ hodnotí dvacetiletý forvard a zastavuje se nad celým pro Dobřany neúspěšným duelem: „Nepodali jsme špatný výkon, ale na rozdíl od soupeře jsme měli příliš vyloučených, udělali jsme více chyb a nedokázali proměnit šance.“

O nedělní radost z jednogólové výhry nad Ústím Lišku připravily pracovní povinnosti. „Hostování jsme vyřizovali na poslední chvíli a já už si nedokázal v práci vše zařídit tak, abych měl i v neděli volno,“ zní v hokejbalu, neprofesionálním sportu, časté vysvětlení zápasových absencí.

Reprezentant Roušal měl od začátku jedinou příležitost na podařený úvod ve staronovém působišti a v sobotu večer mohl být spokojený. S Plzní přivezl tři body ze hřiště Pardubic a sám se do statistik zapsal dvěma kanadskými body. „Nejdřív jsem asistoval u gólu Ondry Kejře, který je mým tradičním spoluhráčem, a poté mi výborně nahrál Jirka Kavalír a já už jen trefil odkrytou branku,“ popisuje Roušal dvě situace, díky kterým hráči s mečounem na hrudi získali v Pardubicích uklidňující náskok a s přehledem došli k vítězství 4:1.

Před dvěma lety Plzeňané skončili v semifinále, loni obsadili druhé místo a letos by při stoupající tendenci měl přijít útok na titul. Jsou takové ambice oprávněné? „Na třetí pokus už to musí vyjít, chtěl bych konečně vyhrát,“ říká automaticky Roušal, ale hned směrem k play off opatrně dodává: „Tabulka je vyrovnaná a bude záležet na konečném pořadí, zda budeme začínat doma či venku a s kým se střetneme.“

Právě ve vyřazovacích bojích se cesty obou mladíků mohou opět spojit. Liškovo hostování v Dobřanech končí na začátku dubna. Poté mohou oba obléci jeden dres.

Zdroj: sport/idnes.cz

 

Utkání Pardubice – Snack očima hrajícího trenéra Vaška Šlehofera

S dostatečným časovým odstupem a doufám, že i s chladnou hlavou se pokusím zhodnotit subjektivním názorem zápas v Pardubicích. Domácí na nás vlétli jako sršni a od 1. minuty nám jasně dali najevo, že oni jsou tím hlavním favoritem zápasu. My jsme pouze bránili a do útočného pásma jsme se v podstatě až na pár výjimek nedostali. 1. třetinu jsme přesto zremizovali poměrem 1-1, díky bratrům Majerům. Jeden gól dal, druhý mu na něj nahrál. 2. třetina byla snad ještě horší než ta první, proto jí zde ani nehodlám popisovat, natož hodnotit! Přesto jsme v ní obdrželi pouze 1 gól. Hlavní zásluhu na tom měl opět vynikající Honza Marek, neboť na tabuli už mohlo svítit úplně jiné skóre a pro nás hóóódně nepříznivé!  Jen si přejme, aby Honza  už konečně pochopil, že hra Šneků s ním stojí a padá,  ostatně - tak  tomu  vždycky!  Momentálně je to tahoun týmu a dle mého názoru suverénně (opět)  nejlepší brankář v extralize, proto i já tímto napovídám repre trenérům .......(prý řeší brankařský post na Slovensko), i když jsem si vědom, že z Dobřan je to do nároďáku daleko.. !  Ale to jsem odbočil....   Třetí třetinu jsme se trošičku probudili, ale domácí byli opravdu lepší, navíc jsme faulovali při hře ve 4 proti 5! Ačkoliv se jednalo o hodně teatrální pád domácího hráče, faul to byl na hraně pravidel, a tudíž to bylo pouze na posouzení rozhodčích.... !  Nicméně domácí přesilovku 5-3 využili a výsledek 3-1 si pohlídali. My jsme ještě Honzou Majerem nastřelili tyč, ale to byl pouhý 2. a zároveň náš poslední hezký moment v zápasu! V závěrečné power-play to byla v našem podání pouhá křeč.  V sobotu v Pardubicích jsme si opravdu bodovat nezasloužili! Přísné měřítko snesli pouze Jarda Geltner, Honza Majer a již zmiňovaný Honza Marek! Doufám, že všichni na tenhle zápas co nejrychleji zapomeneme a na následný víkend naladíme tu správnou atmosféru, která k tomuto sportu nezbytně patří.....!  Vytvořit jednolitou partu, to by měla být snaha nás všech.....!!! Myslím, že tohle bude mít trenér Petr Chvojka na srdci, chování v průběhu zápasu na střídačce některých z nás ho hodně zklamalo....! Já ovšem tvrdím, že je třeba mít hlavu nahoře, a proto - Šneci nic nebalí !!!

 

(Foto bylo zapůjčeno z oficiálního webu týmu Pardubic. Děkujeme.)

 

TOPlist

Fotografie ze zápasu mladších i starších žáků v Třemošné - 5.3.2011

Fotografie poskytl pan Richard Hamet. Za poskytnutí děkujeme.

 

 

 

Mladší žáci:

 

Starší žáci:

 

 

HBC Hradec Králové 1988 - TJ Snack Dobřany 12:2

Celý týden před výjezdem do východních Čech se nesl ve znamení velkého nezájmu ze strany hráčů jak už o tréninky, tak i o účast samotnou při těchto zápasech. Tabulkové předpoklady a teoretická šance na úspěch byly minimální, a tak jsme vyrazili do Hradce Králové pouze s jedenácti hráči do pole. Strategie byla jasná, bohužel ze strany hráčů nesplněná, a tak jsme v páté minutě museli vystřídat brankáře Honzu Marka za stavu 3-0 pro domácí. A to mohlo být i podstatně hůře, protože Honza i tak vychytal další 4 velikánské šance. Nezbývalo než začít šetřit síly a soustředit se na nedělní duel s tabulkově přijatelnějším soupeřem. Skóre ve prospěch soupeře hrozivě narůstalo, což v našem případě stejně už žádnou roli nehraje a my jsme už začínaly vymýšlet plány na neděli.

 

HBC Hradec Králové 1988 - TJ Snack Dobřany 12:2
Třetiny: 5:1, 4:1, 3:0. Branky a nahrávky: 1. Kubeš (Bílý), 2. Tesař (Novák, Bacovský), 5. Tesař (Bacovský), 8. Petr (Bílý, Kubeš), 15. Kubeš (Filip, Petr), 21. Bacovský (Novák, Mašík), 24. Bílý (Kamaryt), 25. Chmel (Ruda), 26. Chmel (Ruda), 37. Kubeš (Filip), 38. Novák (Bacovský), 43. Bacovský (Novák , Chmel M.) - 13. Šlehofer (Kovařík, Voves), 17. Větrovec (Kadaně). Střely: 37:22, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 4:1, oslabení: 1:0.

TOPlist

 

SK OEZ Tesla Letohrad - TJ Snack Dobřany 0:3

V sobotu nás ještě kvůli pracovním povinnostem opustili Prochy a Cepy, a tak jsme narychlo povolali Honzu Štulce, kterému právě vypršel dvouzápasový trest a Míru Plačka, jenž hokejku nedržel v ruce bezmála rok. V takových situacích se však skoro vždy mužstvo semkne a začne předvádět věci skoro nevídané. Hráči plnili naprosto všechno, co jsme si před zápasem vytýčili a díky brance Aleše Vovse v oslabení jsme dokonce šli do zaslouženého vedení. Protože jsme v našem úsilí a taktické kázni byli důslední a neodradili nás ani nesmyslná vyloučení a neuznání dvou dalších branek ze strany domácích rozhodčích, dočkali jsme se po zásluze vítězství a tím jsme stále v těsném kontaktu v boji o záchranu. Tímto bych chtěl poděkovat tomu torzu mužstva, které na východ Čech odcestovalo a vzorně reprezentovalo. Jejich úsilí se rozhodně projeví v nominaci na rozhodující víkend sezóny.

 

SK OEZ Testa Letohrad - TJ Snack Dobřany 0:3
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2. Branky a nahrávky: 17. Voves (Majer), 39. Zrna (Šlehofer), 44. Větrovec. Střely: 29:26, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

TOPlist

 

Mladší žáci podlehli Plzni 7:2

Tým mladších žáků přijel do Plzně v neúplné sestavě. Chybělo několik opor. Zbylý kádr byl od prvních minut pod tlakem a ještě ke všemu prohrával hned od prvních vteřin po přesně trefené střele. Našim šnečkům se nedařilo, hra byla velmi upracovaná a dovolovali soupeři střílet z ideálních prostor. Tonda v bráně navíc nepodal úpně ideální výkon. Někdy prostě čím víc chcete, tím méně se daří.  Po první třetině jsme prohrávali 4:0 a situace vypadala hrozivě. Trenéři se snažili o přestávce domluvit hráčům a probrat je z letargie. Padla i nějaká ostřejší slova. Ve druhé třetině jsme snížili na celkových 5:2. Pak se projevila únava (střídali jsme necelé dvě lajny) a soupeř dovedl utkání bez větších obtíží do úspěšného konce. Nezbývá nic jiného, než vzít si z této prohry nějaká poučení. Brankář musí zapracovat na psychické odolnosti. U některých hráčů se projevila tréninková absence a nestíhali zápasovému tempu ve vytopené plzeňské hale. Trenéři se musí pokusit získat další playery, abychom nebyli závislí na dvou, či třech hráčích. Nyní se musíme rychle oklepat z vysoké porážky, neboť již v pátek nás čeká další důležité utkání se Stříbrem. 

Trenér Vašek Šlehofer po utkání dodal: "Mladší žáci se přesvědčili, že hlavně bez tréninku,  bez bojovnosti a patřičného nasazení nelze v současném hokejbalu porazit nikoho! Musíme si přiznat, že nás na tento důležitý zápas bylo opravdu málo a donekonečna zápasy nelze překládat. Hráli prostě kluci, kteří byli k dispozici a rozhodně se nechci vymlouvat, že nám chyběl ten či onen hráč !  Plzeň dnes byla lepší a my jsme  hráli zbytečně bojácně, navíc měl soupeř i štěstí, že na co sáhl, tak perfektně trefil, to našim borcům také vzalo patřičný elán ! Úspěšný reparát můžeme složit  hned tento pátek a následně sobotu, a já tomu věřím, protože tihle kluci mají všechno před sebou a zápasy tohoto typu prostě ke sportu patří!"

 

TOPlist

 

Starší žáci přejeli Plzeň i v oslabené sestavě 1:3

Na toto utkání se Plzeň zřejmě velmi těšila, chtěla nám vrátit porážku z minulého kola. Nejsem si jist, ale přišla mi i mírně posílena oproti minulému utkání. My jsme přijeli naopak v sestavě oslabené o absenci "ledařů" i "neledařů". S nemocí se doma pral i brankář Dan Bouček. Do brány se postavil Jarda "Paci" Voler a nutno říci, že post brankáře nám fungoval naprosto skvěle a je příjemné vědět, že disponujeme hned dvěma skvělými brankáři, kterí se dokáží doplnit. Utkání se vyvíjelo podle našich představ. Přesto, že jsme střídali čtyři hráče, hráči nechávali na hřišti všechno a motali soupeři hlavu přesnými kombinacemi. Občas hráči s pilousem na dresu nevěděli kam dříve skočit. Obranu bravurně řídil Sklenda a vpředu Šlehy s Jurym doplňováni Kovářem neustále ohrožovali skvěle chytajícího brankáře soupeře. Po první třetině jsme vedli zaslouženě 0:2. Soupeř ještě snížil na 1:2 ale vzápětí jsme kontrovali na 1:3. Snížený počet hráčů nám nedovolil spustit kolotoč na celých 3x12 minut. Zbytek zápasu jsme si pohlídali. Soupeř v závěru zatlačil ve snaze zvrátit nepříznivý výsledek, ale Jarda dvěma vynikajícími zásahy nedovolil změnu skóre. Jednou mu ještě pomohla tyč, ale to již k dobrému gólmanovi patří. Závěrečnou powerplay jsme přestáli a radovali se z vítězství. Pro všechny hráče to bylo hodně náročné utkání a oni ho zvládli. To je velmi příjemné potvrzení kvality tohoto týmu.

Trenér Vašek Šlehofer k utkání řekl:

"K sobotnímu zápasu starších žáků bych pouze dodal, že kluci dodrželi předem stanovenou taktiku a Plzeň témeř k ničemu nepustili, zaslouženě si proto odvážíme z hokejbalové arény na Košutce plný bodový zisk, pochvalu zaslouží celé torzo, které Dobřany reprezentovalo!"

 

TOPlist

Starší žáci sehráli nepříliš povedené, leč vítězné utkání.

Jak viděl utkání trenér Vašek Šlehofer?

"V neděli se hrálo doma a tentokrát pouze starší žáci přivítali v lize - západ tým z Kasejovic! Od začátku se mi zápas nelíbil a myslím, že stejný názor měli i naši fanoušci, kterých se sešel opět hojný počet. Necelá stovka fanoušků byla zvědava, jak si naši „Kombajni“ povedou. My jsme však své přezdívce zůstali být hodně dlužni! Nastoupili jsme jako namachrovaní frajeři a soupeři se to viditelně líbilo, a tak i on nás svým herním pojetím nudil! Jenže Kasejovicím to zjevně nevadilo po posledním výprasku od nás v Plzni(15-1). Od 2.třetiny pořád za stavu 0-0 jsme udělali malé změny v sestavě a nasadili jsme některé mladší žáky a Ti paradoxně hru rozhýbali! Vznikl z toho souboj Dobřan s kasejovickým brankářem, který opravdu zachytal výtečně a hosty držel svými zákroky v zápase! Někteří hráči Kasejovic nám předvedli i některé zákeřné fauly, což jednoznačně odsuzuji! Tvrdá hra ano, ale zákeřná a navíc zezadu, no tak to rozhodně ne! Netvrdím, že „Kombajni“ to hrají v rukavičkách, ale zezadu fauly prostě do sportu nepatří a už vůbec ne do mládežnické kategorie! Důkazem byl trest hráče hostí do konce zápasu! Nicméně po sérii střel a dorážkách se nám podařilo přece jen kasejovického ,čapáka, prostřelit a do našich řad se vnesl konečně klid. Po dvou vyměněných perfektních přihrávkách mezi velkým Šlehym a Matesem Dobešem přišla střela do branky a následný gólový důraz před brankovištěm v podání Páji Gorgese. (Takový důraz a hlad po gólech chybí hlavně našim mužům v extralize!)

Ve 2.třetině jsme dali ještě jeden gól(Kovář) a to už jsem věděl, že zápas dotáhneme do vítězného konce.

Přesto jsme pořád ve 3.třetině nasazovali mladší žáky. Jmenovitě Berryho, Oťase Šlehyho, Štětce a do branky jsme vyslali Tonyho!  Definitivně tento zápas zklidnil svoji dnešní 2. brankou Honza Kovář po parádní akci Libora Šebka , když se po vzájemné spolupráci postarali o navýšení výsledku na 3-0 a pomyslnou  třešničku na dortu nasadil Ondra Šlehofer, který po přihrávce zpoza branky od Vény Průchy propálil kasejovického fantóma v brance a stanovil tak konečný účet na 4-0 pro Šneky! Pochvalu a velikou za oba zápasy zaslouží náš brankář Jarda Voler a mimochodem potvrzuji slova trenéra brankářů Libora Oplta (že máme ve straších žácích dva výborné gólmany) s tím rozdílem, že v klubu máme 3 výborné golmany, a sice Dana Boučka(bohužel marodí-přejeme brzký návrat), již zmiňovaného Jardu Volera a nesmíme zapomenout na Tonyho Oplta i on na sobě tvrdě pracuje a starším golmanům šlape na paty!

Ačkoliv jsme tentokrát nehráli dle našich představ (zejména 1.třetina), i tak se dá zápas hodnotit pozitivně. Máme body a někteří hráči zjistili, že pokud nezapnou na maximum, tak je každý  nahraditelný, byť se může jednat o špílmachra.....!  Pochvalu za nedělní zápas zaslouží již zmiňovaní mladší žáci za nebojácný  a aktivní přístup k zápasu. Věřím, že na treninku si vše vyříkáme a nastartujeme se znovu tam, kam bezpochyby patříme a ta meta je hodně vysoko, alespoň dle mého názoru! Neříkám tím hop, dokud jsme nepřeskočili, ale já osobně těmhle klukům hodně věřím!  Moje meta pro tyhle borce není totiž jen  republiková vítězství, ale úspěchem a to velikým  bude, když jich co nejvíce vydrží až do mužské kategorie, to už ale předbíhám...... V úterý se na Vás těším!!! - Šlehy"

(foto Ríša - děkujeme)

 

V existenčním utkání Dobřany poráží karvinou 2:1

V sobotu jsme nastoupili doslova k existenčnímu zápasu a také se vše tak odvíjelo. Hráči dostali jasné taktické pokyny i upozornění na jednoho či dva hráče soupeře, ze kterých nejvíce hrozí nebezpečí. Bohužel právě tato dvojice poslala hosty do vedení už v šesté minutě. Důležitá však byla trpělivost, a protože se hráči důsledně drželi taktických pokynů a stupňovali tlak, došlo k zaslouženému obratu i ve skóre zápasu. Díky vynikajícímu bojovnému výkonu jsme Karvinou porazili a pozvedli si sebevědomí do neméně důležitého nedělního útkání.                                                            (Petr Chvojka)

TJ Snack Dobřany - HbK INTEVO Karviná  2:1(0:1, 0:0, 2:0)
36. Liška (Větrovec), 38. Větrovec (Voves) - 6. Luka (Rosulek)

TOPlist

Šneci vyprovodili Třinec 6:1

V neděli jsme nastoupili již v kompletnější sestavě a na výkonu to bylo rozhodně poznat. Mohli jsme si dovolit vyvinout tlak hned od začátku a s tímto úkolem jsme do zápasu také vstoupili. Základem pro útočnější pojetí byla dobrá obranná fáze a po standartní situaci v útočném pásmu jsme se také dostali do vedení. Ve druhé třetině jsme však hodně polevili, začali jsme se více starat o výkony rozhodčích a chování soupeře, a tak logicky musel přijít trest v podobě vyrovnání. Do poslední třetiny však dobřanští vstoupili jako vyměnění a hned po sedmi vteřinách strhnuli definitivně vedení na svoji stranu. Tento gól srazil soupeře na kolena a na hřišti už bylo jen jedno družstvo, které zbytek zápasu poroměnilo v exhibici. Velkým pozitivem pro poslední útkání sezóny je stoupající forma mnoha hráčů a rovněž pohled na tabulku, kdy jsme se konečně odlepili od samotného dna. Při pohledu na tabulku je záchranářská matematika ještě zajímavá, ale jediný výsledek, který nás zaručeně pošle minimálně do baráže, je vítězství nad Plzní.

                                                                                            (Petr Chvojka)

TJ Snack Dobřany - HBC Třinec  6:1(1:0, 0:1, 5:0)
12. Majer (Šlehofer), 31. Šlehofer (Zrna), 34. Majer (Zrna), 34. Stucl (Geltner), 42. Geltner (Voves), 45. Ceperko (Geltner) - 30. Dráblík (Daneček)

7

TOPlist

Dobřany - Stříbro 4:1

Mladší žáci hráli doma tento pátek proti Buldokům ze Stříbra a vítězstvím 4-1 si opět dokázali, že hokejbal opravdu hrát umí. Přitom soupeř s námi odehrál naprosto vyrovnanou partii. O zápasu rozhodla 1.třetina, kdy se nám podařilo 3krát skórovat. Kluci ze Stříbra postupně začali hru vyrovnávat, ale výborný Toník Oplt v brance žádné drama nepřipustil, s konečným výsledkem 4-1 pro naše barvy zavládla v Dobřanech na hřišti pod nádražím spokojenost! Tentokrát zaslouží pochvalu celý tým!

TOPlist

 

 

Dobřany - Litice 0:4

V sobotu 26.3. nás čekal tým Hbc Litice, s nimi nám to jde střídavě, jednou jsme totiž vyhráli na nájezdy a podruhé jsme od nich dostali pořádnou nakládačku(3-8). I tentokrát jsme na Litice nestačili jak výškově, tak herně a po zásluze jsme prohráli 0-4.
Možná sehrál svojí roli i fakt, že jsme měli páteční zápas v nohou, ale na to se nebudeme vymlouvat, jsme sportovci a z prohry se poučíme, alespoň v to doufám! Kluci v této kategorii musí být hlavně pilní v trenincích a mít snahu se něčemu naučit! Myslím si, že tohle se nám doposud v úzké spolupráci s rodiči daří!

Starší žáci porazili Karlovy Vary 1:5

Do Karlových Varů jsme přijeli značně oslabeni a navíc s obavami, protože minulý týden domácí tým CSKA vyprovodil Plzeň výsledkem 4-0. Je jasné, že skončila hokejová sezona, a tudíž se to začíná nabalovat....! My máme v našem týmu také hokejisty, kteří s námi spolupracují celou sezonu a respektují pravidla klubu, takže za sebe a za kluky z realizačního výboru říkám, proč ne? Ale k věci, domácí CSKA byli opravdu jiný tým, než ten, který se představil naposledy u nás v Dobřanech.
Od začátku se tudíž hrála taktická partie v níž dominovaly obrany. První třetina nabízela spíš vzájemné oťukávání a zaslouženě i díky brankářům skončila bez branek.
Ve druhé třetině se odehrálo vše podstatné. Nejdříve jsme vyprodukovali hrubku my,
když po buly u nás v pásmu jsme vymýšleli věci, které se prostě okolo  branky nedělají... a právem nás za to domácí potrestali! Samozřejmě jsme si chybu vyříkali, jeli v tom totiž minimálně 3hráči ne-li celá pětka (šestka). Od této chvíle začalo na hřišti existovat pouze jedno mužstvo a byli jsme to my velcí Šneci či chcete-li Kombajni!
Veškerý ostych jsme hodili za hlavu a hráli jsme skutečně aktivní hokejbal se zajištěnou obranou podpořenou výborným čapákem Toníkem! V této části jsme vstřelili 3 branky a do našich řad přišel konečně klid!
Ve třetí třetině jsme si zápas pohlídali a navrch jsme domácím přidali ještě 2 přesné zásahy do černého! Na konci zápasu tak na ukazateli svítilo pro nás přívětivé skore
5-1. Z Varů vezeme 3 body, pro někoho to může znamenat povinnost, pro mne úspěch, protože domácí tým hraje momentálně velmi dobře a navíc jsou trenérem Honzou Keprtou vedeni ke kázni a disciplíně a to já podporuji a oceňuji!
Rovněž oceňuji výkon rozhodčíh, byli důslední a nesmlouvaví! 

Hodnocení našich hráčů:
Hatrickem a nahrávkou se blýskl Šlehy st., ale to je povinnost.....! Skvěle mu sekundoval Pája Gorges(dal 2 goly)! Šikovnost a chytrost nám předvedli Kuba Juráň a Ferko, důraz  a tvrdou ruku Martin Klaus, buldočí vlastnost a zarputilost  v soubojích Véna Průcha! Nebojácnost, trpělivost a přesné plnění trenérských pokynů nám předvedla dobřanská ,,letka,, mladších žáků v podání Berryho, Štěpána Štětce a Oťase Šlehyho. Na závěr jsem si nechal perličku! Na svědomí jí mají naši žákovští brankáři! Ten nejmladší Toník Oplt to odchytal a s bravurou! Dan Bouček se převlékl jako obránce a všem ukázal, že  v poli ho můžem v případě potřeby kdykoli využít, neboť si počínal velmi slušně!  Trio čapáků doplnil Jarýs Voler neboli Pepík Straka, který svým čtením hry a šikovností zásoboval naše střelce svými přihrávkami a často motal soupeři hlavu! Kluci tentokráte zasloužíte pochvalu všichni!
Poděkování patří také rodičům a příznivcům, kteří zajistili dopravu do Varů a podpořili naše kluky hlavně ve chvíli, kdy se jim nedařilo.                
                                                                                  (Vašek Šlehofer)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fotografie poskytl Staník, děkujeme moc....

TOPlist

Šneci sestupují do nižší soutěže. Je to tragédie???

Až v posledním kole se rozlouskla tajenka, který z trojice týmů Dobřany, Karviná a Třinec sestoupí, a který dostane šanci hrát o udržení v baráži. Matematika byla jasná. Pokud Karviná získá s Třincem tři body, musí Šneci v Plzni uhrát alespoň bodík. Přestože Karviná prohrávala po první třetině 3:0, vyhrála utkání 5:6 (zřejmě zázrak no). Šneci nedokázali odpovědět "stejným" způsobem a projeli zápas s Plzní na celé čáře 9:2 (...a to na hřišti i mimo něj). Co z toho všeho plyne?

Za prvé. Dobřany již nejsou malé, ale hrdé extraligové město. Příští sezonu budeme bojovat v 1. národní lize například s týmy Ďáblové Praha, HBC Hostivař, Olymp Jindřichův Hradec, Suchdol nad Lužnicí, Plzeň - Litice, Nové Strašecí a béčka klubů Kladna a Mostu. Přípravné zápasy s některými z těchto týmů napověděly, že to jsou týmy přibližně úrovně stávajícího šnečího kádru...

Za druhé. Sestup do nižší soutěže umožní trenérům vydechnout z tlaku neustálých proher a uvolnit z týmu ty hráče, kteří sice byli pro svou výkonnost nepostradatelní v extralize, ale pro svou morálku budou postradatelní  v lize nižší. Je to jedinečná šance obrody týmu a jeho znovustavby na jiných principech, samozřejmě pokud ji trenéři využijí...

Za třetí. Je otázkou, jak se sestup odrazí na hospodaření oddílů. Jestli se budou peníze shánět stejně nesnadno jako dosud, nebo zda to bude ještě nesnadnější. Naopak díky menšímu cestování s minimem přespávání bude rozpočet na sezonu jistě nižší než doposud. Jaká bude ochota sponzorů a hlavně města investovat do národky se teprve uvidí. Nejde totiž jen o "A" tým. Na financování jsou závislé i žákovské oddíly, které reprezentují Dobřany přímo excelentně a jsou v současné době jiskřičkou naděje do budoucna.

Za čtvrté. Na zápasy chodila v Dobřanech vždy slušná návštěva. Chtějí fanoušci vidět tým neustále prohrávat v extralize, nebo je lepší, aby tým hrál vyrovnaná utkání o soutěž níž? Odpovědí bude návštěvnost v dalším ročníku.

Za páté. Sestup může být i momentem bilancování. Je jisté, že je výsledkem dlouhodobého vývoje. A jelikož se rozhodně nejedná o úspěch ale o ostudu, je nutné si v tento moment říci, jestli jsme v minulosti neudělali něco špatně, či jinak, než bylo záhodno. Každopádně není v pořádku, že máme výkonnostní problémy s áčkem i když by ho měli v současné době bezproblémově táhnout juniorští mistři republiky. Není v pořádku ani to, že nám v týmu nějak chybí střední generace hráčů. A konečně není v pořádku ani to, že se o údržbu hřiště starají téměř bezvýhradně otcové našich žáků. Že bychom si hráče "áčka" najímali jen na zápasy? Vše ukazuje na problémy ve výchově hráčů v žákovských a juniorských soutěžích v minulosti a je nutné se alespoň pokusit z těchto chyb poučit. Pokud se to povede, poznáme to nejdříve za tři, čtyři roky.

Směr dalšího vývoje TJ Snack Dobřany napoví valná hromada oddílu, která se koná již 14.4.2011. Pokud máte co říci k budoucnosti oddílu, neváhejte a zúčastněte se.

                                 Libor Oplt

(použity fotografie pana Aleše Boučka ze zápasu Dobřany - Třinec, další jsou doplněny v článku k utkání. Za fotografie děkujeme)

 

 

Horní Bříza vers. TJ Snack Dobřany 1-7

K zápasu jsme nastoupili v sestavě: Toník Oplt v brance,
v obraně - Dan Šiška, Honza Matoušek, Štěpán Štětka, Niki Kaňák
v útoku - Tomáš Mužík, Štěpán Koželuh, Mates Šebek, Vilda Berka, Patrik Smetana, Ondra Šlehofer, Domí Samek a Vojta Vachl.
Naši borci zápas v Bříze odehráli opravdu poctivě a soupeři nedali šanci ,vyjma 1. třetiny, průběh tohoto duelu jakýmkoliv způsobem zdramatizovat. V této věkové kategorii je krásné to, že vidíte, jak se děti zlepšují každým dnem, samozřejmě pokud mají zájem na sobě pracovat, ale tyto atributy nezbytné k posloupnému zlepšování jedinců mají naši trenéři pánové Libor Oplt a Bohouš Havránek pod kontrolou !  I domácí tým Horní Břízy pod trenérskou taktovkou našeho kamaráda Víti Procházky se hodně zlepšil a v již zmiňované 1. třetině si kluci z Břízy vypracovali několik slibných šancí, které však s přehledem pochytal náš ,,čapáček,, Tonda Oplt. Tuto část jsme vyhráli pouze 1-0 a vypadalo tak, že jsme se spíše seznamovali s tím, že se zápasy hrají i na jiném hřišti a ne pouze na domácím.
2. třetina v podstatě o výsledku zápasu rozhodla. Hru jsme zjednodušili a začali konečně střílet i branky a navýšili tak skore na 3-0 v náš prospěch! V jednu chvíli kluci dokázali na tuto věkovou kategorii předvézt i pěkný hokejbalový kolotoč v útočném pásmu domácích borců. Výměna míčku, přesná přihrávka, rotace v rohu, střely do branky, apod. Při tomto kolotoči chybělo jediné, a sice vstřelit branku. Buď zazvonila branková konstrukce, nebo nám radost překazil výborný domácí gólman!
Ve 3. třetině jsme ještě přidali 4 branky a zápas si také užili další plejádou pěkných kombinačních akcích! Domácí se také branky dočkali a snížili tak v jedné pasáži 3.třetiny na 1-5, ale to už jsme měli zápas pevně v rukou!
Pochvalu zaslouží celý dobřanský tým a samozřejmě i rodiče, které naše borce po celý zápas povzbuzovali.
Tímto bych chtěl všechny pozvat na sobotu 9.4., kdy nejdříve mladší žáci přivítají na domácím stadionu v Dobřanech od 9.30h. Třemošnou, a pak se popasují naši Kombajni se svými vrstevníky rovněž z Třemošné. Očekáva se derby jako hrom!!!
 
 
 
 
 
 

Starší žáci poráží Plzeň 4:2

Bude to hon na prvního a je otázka, zda tento hon skončí ještě v základní části, nebo semifinálové skupině, a nebo až ve finále.

Každopádně na týmu Plzně bylo vidět, že by hrozně rád získal skalp mistra základní části pro oblast západ. Přijel posílen o hráče, kteří za "normálních" okolností nastupují výhradně za mladší dorost.  A bylo to znát. Šneci se potýkají se symptomem týmu, který stále vyhrává. Plzeň v posílené sestavě zatápěla zvláště naší druhé lajně. V podstatě se dá říci, že nám Pilousové prokázali nechtěně dobrou službu a ukázali nám, kteří hráči jsou schopni hrát i pod tlakem , a kteří ne. Přesto naši starší žáci ve složitém utkání, kde bojovali nejen se soupeřem, ale i s představou o vlastní neporazitelnosti, zvítězili.

Před očekávaným semifinále, ve kterém nás čekají posílené týmy Kladna, Poličky, či Vsetína je to nedocenitelná služba. Museli bychom pracně hledat adekvátního soupeře pro přípravu a Plzeň nám usnadnila situaci. Tým nyní čeká závěrečné dvojkolo, ve kterém mají všichni možnost se poprat o místa v sestavě pro semifinálový turnaj. Nikdo nemá nic jisté  vzhledem k možnosti posílit tým o zkušené borce z oblasti výkonnostního hokeje. Situace je nejistá i na postu brankáře. Dosud platilo za neohrožené duo brankářů Bouček - Voler. Nyní trochu míchá kartami brankář Tonda Oplt, který této dvojici začíná šlapat na paty. Trenéři jistě vezmou v úvahu všechny okolnosti, včetně přístupu k tréninku všech hráčů a nominují na semifinále ty, kteří si to zaslouží. v posledních trénincích, zápasech ligy i připravovaných přátelských zápasech, mají všichni šanci přesvědčit trenéry, že mají dostat důvěru pro závěrečné boje.

 

Trenér Vašek Šlehofer viděl zápas takto:

Naši kluci makali a svého soupeře v podstatě k ničemu vážnému nepustili. Vedli jsme od začátku a zápas jsme i výsledkově hlídali, jen skóre nenarůstalo tak, jak jsme po celou sezonu zvyklí ! Plzeń na čele s výborným brankářem nám byla tentokráte soupeřem, který opravdu a viditelně nechtěl odjet z Dobřan opět s výpraskem ( naposledy 10-0) ! I tedy Plzeň se na nás posílila, což je pro naše kluky jedině dobře, protože po loňských, předloňských, předpředloňských zkušeností víme, že na ,,republice,, se střelecké hody moc nenosí ! S Plzní se ještě utkáme za týden v rámci posledního dvojkola, které se hraje v Kasejovicích. Vzhledem k tomu, že jsme ji letos už 4krát jednoznačně porazili a zajistili si tak suverénní prvenství ve skupině - západ, můžeme tudíž v tomto zápase zkoušet...., což bezpochyby uděláme. Mistrovství republiky bude úplně jiná soutěž a co hlavně, začne se od nuly! Máme 3 týdny na to, abychom doladili poslední detaily....! Je třeba si vzpomenout na turnaj v Jihlavě, který nám všem otevřel oči a důležité je, že bohudík i klukům! Byl to totiž turnaj, který svou herní kvalitou patřil o několik levelů výše než naše zkl.část, samozřejmě při vší úctě k našim soupeřům v zkl. skupině! Tam si kluci museli opravdu tzv. ,,hrábnout,,! V plánu máme přátelské zápasy a dál už nehodláme odkrývat karty...! Konkurence nespí a naše stránky i díky velké sledovanosti... by mohly fungovat jako dobré vodítko...! Každopádně je to pořád sport a v něm je možné všechno, ale jedno je jisté, kluci budou tak nažhavení a odhodlání, že doslova roztrhají asfalt! Toť poslední výplodky z naší kabiny a vzkaz všem našim soupeřům!

 

TOPlist

Mladší žáci udolali Plzeň 2:0

Mladší žáci hostili doma Plzeň. Utkání bylo vyhecované z několika důvodů. Za prvé Šneci vždy rádi poráží klub, který je v naší oblasti největší (a dává to rád najevo). Za druhé poslední zápas na půdě Plzně se nám nevydařil a měli jsme co vracet a za třetí napětí panuje i mezi trenéry obou klubů.

Trenér Vašek Šlehofer k utkání uvedl:

V sobotu k nám opět zavítala Plzeň, a sice v kategorii mladší žáci! S tímto soupeřem jsme před dnešním utkáním měli poměr 1-2 na zápasy.
Dnes jsme však Plzeň porazili nezměrnou bojovností a obětavostí všech nasazených kluků ! Vyplývá mi z toho, že za těmito námi předvedenými atributy si naši borci výhru zasloužili. Pochvalu za sportovní výkon zaslouží úplně všichni hráči ! Vyzdvihl bych Míšu Čechuru, Berryho a roli jednoznačně vyčnívajícího hráče nám předvedl reprezentačí brankář U-14 Antonín Oplt, který ani jednou nekapituloval a soupeři tak nedal příčinu, cokoliv se zápasem udělat! Kluci, dnes jste všichni a všem ukázali, jak hrají správní sportovci, byli a jste a nejen pro mě jasné jedničky, kteří umí máknout do poslední vteřinky zápasu a co hlavně - jeden za druhého! Srovnali jsme tak letošní zápasovou bilanci s hokejbalovým gigantem z Plzně na 2-2 ! Přece jenom jsme několikanásobně menší město... a možností tak máme zákonitě méně.....! I zde a opět musím zdůraznit, že jsme si vědomi toho, že veškeré talenty, výkony a povedené zápasy našich borců, zhodnotí budoucnost....! Takže si přejme, aby tito naši mladí perspektivní borci vydrželi v tomto sportu, co možná nejdéle, samozřejmě za podpory rodičů, bez kterých by to opravdu nešlo, proto i jim patří poděkování nejen za dnešek, nýbrž za celou sezonu!

Vítězná sestava těchto borců:
brankář- Toník Oplt
obrana- Míša Čechura, Niky Kaňák (C), Brtńajs Kuba, Maty Honza, Štěpi Štětka
útok- Tomáš Mušlák, Rady Mušlák, Štěpán Koželuh- Červ, Domí Samek, Oťas Šlehy,Vojtís Vachl, Kubajs Bradís, Šebík Matýs, Vilda Berry
a Mates Morawetz.

 

 

Mladší žáci vybojovali výhrou na Liticemi v poměru 1:3 třetí místo.

Branky: Patrik Smetana 2, Vojta Vachl

Před tímto zápasem(poslední v sezoně v lize - západ) jsme okupovali 4.příčku  a náš soupeř, který byl třetí, měl na nás náskok 2bodů. Litice s námi v letošní sezóně ve třech zápasech získali 7bodů a byly jediným týmem, který jsme nedokázali porazit v normální hrací době - tedy za 3body. To jsme samozřejmě včera chtěli změnit a navíc existovala možnost, že právě naše výhra za 3body pošle i tuhle skvělou partu malých
(velkých) borečků na ,,republiku,,!
Začátek byl z obou stran opatrný, nikdo totiž nechtěl udělat chybu
a navíc našemu soupeři k již zmiňované ,,republice,, stačila pouhá remíza,
takže bylo o co hrát! Kluci však včera bojovali jako správní Šneci.První a důležitou branku jsme vstřelili my, jmenovitě Patrik Smetana po nádherně vymyšlené kombinační akci Pavlem Sloupem! Do třetiny jsme vstřelili ještě 2.gól, když všechny z nás a hlavně pak golmana domácích překvapil rychlou a nenápadnou střelou z rohu Vojta Vachl! Domácí však kontaktní brankou do šatny dali zápasu opět ten správný náboj.
Ve druhé třetině branka nepadla možná i proto, že hra v poli byla
hodně vyrovnaná a brankáři na obou stranách svými výkony nedali svým
protivníkům možnost při ojedinilých šancích vyniknout.
Ve třetí třetině jsme opět Patrikem Smetanou přidali 3.gól a i přes
domácí nápor a šance jsme si vítězný zápas pohlídali!
Za toto utkání bych vyzdvihl výkon Míši Čechurdy, Pavlíka Sloupa a
Páti Smetany, ale pochvalu za kolektivní a velmi dobře odvedenou
práci zaslouží úplně všichni včetně rodičů a našich fans!

Šnečí barvy včera oblékli tito borci - brankář: Toník Oplt
obránci: Míša Čechurda, Niky Kaňák (C), Štěpi Štětka(A), Kuba
Brtňajs a Jenda Maty(A) útočníci: Štěpán Červ, Tomáš Mušlák, Matýs
Šebík, Pavlík Sloup, Radek(Páťa) Smety, Oťas Šlehy, Kubajs Bradís,
Vojtís Vachl a Domí Samson

Po skončení tohoto zápasu nám předseda ligy - západ pan Josef Kadaně předal pohár za 3.místo v této soutěži, které nám dle koeficientu zajistilo účast na
mistrovství republiky a tím tak doprovodíme naše starší vrstevníky
(Kombajny) na tuto akci , která pro tyto malé(velké!!!) hochy startuje už příští týden!
Zároveň byli odměněni i jednotlivci z obou týmů. Cenu pro
nejužitečnějšího hráče TJ Snack Dobřany si za celosezonní práci
převzal též od pana Josefa Kadaněho brankář Antonín Oplt! Na závěr si kluci odskákali tradiční kolečka a nad jejich hlavami tak vyčníval z rukou našeho kapitána Nikyho Kaňáka pohár za třetí a zároveň postupové místo!
Kluci- velmi dobrá práce!!! 

 

 

 

 

... zde si můžete prohlédnout několik fotografií.

 

TOPlist

 

CSKA Karlovy Vary- TJ Snack 0-6
TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 5-2

V sobotu jsme zavítali do Kasejovic na poslední dvojutkání a akce se zdařila za 6bodů!
S týmem CSKA K.Vary jsme měli zápas pevně ve svých rukou od samého začátku, v podstatě jsme našeho soupeře k ničemu nepustili a s půltuctem vstřelených branek do sítě CSKA jsme tak utkání po zásluze jednoznačně zvládli a navíc i s čitým kontem, což byla zásluha obou našich pozorných ,,čapáků,,! Vyzkoušeli jsme si tak určité herní varianty, které by nám mohly posloužit v další a podstatně těžší části sezony...!
Zápas s Plzní už představoval jiný kalibr! Vedli jsme sice poněkud rychle 4-0, když doslova řádil jako raketa Honza Voves podpořený dalším bleskem Honzou Kovářem! Pak ale přišla taková mdlá pasáž, která podstatně více vyhovovala plzeňským hráčům. V této pro mne mrtvé pasáži jsme dvakrát inkasovali a soupeři tak dali možnost, vrátit se zpět do zápasu! Právě za stavu 4-2 v náš prospěch jsme udělali určité korektury v sestavě a tým tak znovu nastartovali, soupeř si opět nasedl do neřešitelného kolotoče a my pátým gólem do sítě Plzně uzavřeli účet posledního  mače ligy - západ na konečných 5-2 pro Šneky!  Raketové duo H+H opět  řádilo! Kluky z Plzně jsme tak  letos porazili už popáté z pěti možných pokusů!, i oni si ovšem zajistili celkovým druhým místem v lize-západ postup na ,,republiku,,.
V plánu mám přátelský zápas na Kladně, 6 treninkových jednotek a hurá na vrchol sezony!
Kluci ještě jako bonus dostali krásný pohár za suverénní celkové prvenství v lize - západ, zvláštní ocenění si po skončení tohoto posledního dvojkola odnesli naši hráči jmenovitě: Vena Šlehy za nejužitečnějšího hráče celé sezony týmu TJ Snack Dobřany a cenu pro absolutního krále ligy západ si převzal náš dynamit a ostrostřelec Honza Voves!
Já bych touto cestou chtěl  móóóóc poděkovat všem našim hráčům (mám tím na mysli i tým mladších žáků), trenérům a rodičům za zkl. část a zároveň Vám vzkázat: Jedeme dál....!
V úterý na trenink zavítá opět Motor Č. ,,Budějce,,! Jarýs, Staník, Šlehy, Mára, Bóža, Libi, ....těšte se!

TOPlist

PROHLÁŠENÍ VEDENÍ ODDÍLU HOKEJBALU

Vážení přátelé dobřanského hokejbalu,

protože v našem oddíle došlo během poslední valné hromady k situaci, která je velice neobjektivně a lživě prezentována po celých Dobřanech, na sociální síti facebook, v hokejbalových kuloárech po celé republice i jinde na internetu, považujeme přinejmenším za důležité, abychom vše uvedli na pravou míru a pravdivě informovali naše příznivce. V neposlední řadě chceme vysvětlit naše kroky, které jsme podnikli v posledních hodinách a vyvrátit všechny nepravdivé spekulace o rozpadu seniorského hokejbalu v Dobřanech.

Na zmiňované valné hromadě se zhruba dvacítka vzbouřenců tvořených z několika hráčů „A“ i „B“ mužstva dospělých a bývalých členů našeho družstva staršího dorostu naprosto jasně vyjádřila svým nesouhlasným postojem k novému vedení oddílu hokejbalu, že s tímto vedením nadále nehodlá spolupracovat a začala si klást nepřijatelné podmínky. Vzhledem k tomu, že se tito „hráči“ zcela jednoznačně vyjádřili, že pod hlavičkou TJ Snack Dobřany nadále nebudou působit, nemůže je vedení oddílu k takové spolupráci přirozeně nutit. Hokejbal je čistě amatérským sportem založeným na dobrovolném respektování společných pravidel a proto nevidíme důvod, proč bychom nemohli vyjít vstříc přáním a požadavkům celé této skupiny.

Protože není v našem zájmu nikoho vykopnout, vyrazit či bezdůvodně vyhodit a bránit mu tak v reprezentaci města, seberealizaci a práci v hokejbalovém oddíle podle svých vlastních představ a pravidel, jak se neustále všude prezentuje, došlo včera (4. 5. 2011) z naší strany k tomu, že jsme všem, kteří nechtějí s naším vedením spolupracovat, předložili nabídku, která se dle našeho názoru neodmítá. Všem vzbouřencům jsme dali možnost založit si svůj vlastní hokejbalový oddíl pod hlavičkou města Dobřany a vše jsme okořenili možností zaplacení startovného a dalších nezbytných poplatků v celkové výši 25 – 30 tis. Kč. Navíc jsme připraveni do začátku předat celé skupině ZDARMA dvě sady starších dresů a pochopitelně opět ZDARMA i práva na soutěž, kterou si hráči svým příkladným přístupem vybojovali – 1.ČNHbL – ZÁPAD. Všechny hráče jsme připraveni do nového oddílu ihned uvolnit – jak jinak než ZDARMA. Protože chceme vyjít vstříc ve všech směrech, neoslovili jsme zatím na žádnou z trenérských funkcí v našem oddíle Vaška Tůmu, kterého si jinak velice vážíme, a necháváme jej tak celé skupině plně k dispozici. Navíc pokud dojde k dohodě o pronájmu hokejbalového hřiště, šaten, osvětlení a dalších nezbytností mezi tímto novým oddílem a majitelem městem Dobřany, jsme ihned připraveni zahájit jednání o volných termínech pro přípravu tohoto družstva na novou sezónu 2011 / 2012. Všechny tyto úkony, které nabízíme ZDARMA, jsou podmíněny splněním všech úkonů nutných k přihlášení do 1.ČNHbL – na jinou soutěž, město či tým se nevztahují.

Protože se zde dále objevují spekulace, které oznamují konec mužského hokejbalového družstva, je mojí povinností tyto nesmysly dementovat. Tímto prohlašuji, že intenzivně jednáme s novými hráči pro zbrusu nový seniorský tým TJ Snack Dobřany. V současné době seznam potencionálních uchazečů čítá 25 jmen, z nichž některá budou pro naše příznivce opravdu velkým překvapením. Bohužel zatím nemůžeme sdělit, jakou toto družstvo bude hrát soutěž, protože budeme čekat do poslední chvíle na možné postoupení práv na 1.ČNHbL pro nový dobřanský oddíl hráčů, kteří s námi již nechtějí spolupracovat. Každopádně naším cílem je poskládat k sobě hráče, kteří respektují pravidla slušného chování, úctu člověka k člověku a pro které bude čest reprezentovat město Dobřany, sponzory a Vás – naše fanoušky.

V neposlední řadě bych chtěl reagovat na skutečnost, že byla zablokována veřejná diskuse na našem webu a změněno přístupové heslo v rubrice „šatna“. Naším cílem rozhodně není Vás omezovat ve svobodném projevování Vašich jistě blahodárných názorů, bohužel se zde objevovaly jednostranně zaměřené názory obsahující vulgární výrazy a urážky. Tento styl projevu rozhodně nemůžeme podporovat přinejmenším z toho důvodu, že stránky hojně navštěvují naši veleúspěšní žáci. Rovněž změna hesla v „šatně“ je logickým vyústěním dění v našem oddíle a pro pochopení celé problematiky je velice důležité si uvědomit, že tato sekce je určena pro sdělování interních záležitostí, které se vztahují jedině k činnosti seniorského mužstva TJ Snack Dobřany. Všichni současní hráči tohoto družstva již nové přístupové heslo znají.

Závěrem bych chtěl všem sportovcům, kteří s námi již nechtějí spolupracovat, popřát hodně zdaru, sportovních úspěchů a hlavně šťastnou volbu členů vedení svého nového oddílu. Doufám, že se budeme potkávat v budoucnu na sportovních kolbištích a že nám všem předvedete, jak se hokejbal má správně dělat.

Petr Chvojka, předseda oddílu hokejbalu TJ Snack Dobřany

Neuvěřitelným závěrem skončil finálový turnaj.

 

Popis posledních minut zápasu o bronz:

Někdy kolem poloviny utkání prohráváme 3:0

Koncem druhé třetiny snižujeme na 3:1

V polovině třetí třetiny tlačíme, soupeř se snaží zastavit tlak i za cenu faulů, což mu nevadí, neboť si je jist svým vítězstvím. Komentuje rozhodnutí rozhodčích, za což si vyslouží osobní tresty.

Následuje přesilovka 5/3 a snižujeme na 3:2

Tlak pokračuje a soupeř složitou situaci opět řeší faulem.

Zápas se chýlí ke konci, zbývají poslední dvě minuty a my odvoláváme brankáře poprvé.

Tlak v šesti vychází na prázdno, soupeř vodí  míč po našem rohu a vypadá to, že je vše ztraceno.

30 vteřin před koncem se daří dostat do útočného pásma.

Odvoláváme Dana podruhé, bojujeme v brankovišti, brankář Opavy kryje.

Osm vteřin před koncem. Vhazuje se po levici brankáře opavy. Zkoušíme to 6/4.

Na buli jde Sucháč a staví si Páju na místo, kam to bude hrát. Hynek je postaven na střelu.

Rozhodčí vhazuje míč, Filip to hraje přesně dle svého předpokladu, Pája posouvá na Hynka a následuje střela ala Rachna Kachna. Místo přes hradbu těl je cca 10 x 10 centimetrů. To však stačí k naší nekonečné radosti - 3:3

Násleuje konec utkání a dohady, zda budou nájezdy. Nakonec se hraje prodloužení.

Opava opařená vývojem zápasu nestačí reagovat na nájezdy našich útočníků. V první části prodloužení spalujeme minimálně tři tutovky. Je to o nervy.

Následuje výměna stran.

Čas 8:13 prodloužení. Tlak Šneků vrcholí závarem před opavskou bránou. Brankář Opavy neudrží míč pod kontrolou a ten se pomalu dokutálí za brankovou čáru.

Následuje neuvěřitelná euforie, která je skvělou odměnou za celou sezonu nejen pro hráče ale i pro trenéry a rodiče.

 

.... Je možné, že v chronologii je něco odlišně, proto prosím, napište to do diskuze a připojte prosím, jak jste to viděli vy :-)

 

Mladší žáci postoupili do semifinále MČR

Účastníci skupiny:                                               Kyjov

Hradec Králové

Praha Hostivař

Třemošná

 

Výsledkový servis:

Sobota 14.5.2011

12:00            Hostivař - Kyjov            2:3nn

13:30            Dobřany - Hradec          0:4

15:00            Kyjov - Třemošná          2:1

16:30            Hradec - Hostivař          5:1

18:00            Třemošná - Dobřany      3:0

 

Neděle 15.5.2011

08:30             Třemošná - Hostivař      3:1

10:00              Dobřany - Kyjov           1:5

11:30              Hradec - Třemošná       3:1

13:00              Hostivař - Dobřany       6:1

14:30              Kyjov - Hradec            1:2

 

Popis utkání:

Dobřany - Hradec 0:4

Hradci jsme vzdorovali celou první třetinu, ačkoli herní i výšková převaha soupeře byla evidentní. Po přestávce však soupeř udeřil a v rychlém sledu nám nasázel tři branky. Chvíli nám trvalo, než jsme se z toho oklepali a umožnili tím soupeři spoustu příležitostí. Ve třetí třetině jsme se opět vrátili k precizní obětavé obranné práci a zastavili brankový příděl. Soupeř ale vyhrál zcela zaslouženě. Nejlepším hráčem utkání našeho celku byl vyhlášen brankář Antonín Oplt.

 

Třemošná - Dobřany 3:0

Utkání proti Třemošné se vyvíjelo lépe než utkání s Hradcem. Kani byl přenut na místo centra a tato změna se projevila v lepší útočné činnosti. V první třetině byla hra vyrovnaná, vytvořili jsme si dokonce dvě slibné šance, které jsme bohužel neproměnili. První třetina skončila bez branek. Ve druhé třetině se bohužel zopakovala situace z prvního zápasu. Hráči již nepřistupovali k soupeři tak rychle a nedrželi se pokynů trenéra. Hra byla nahoru, dolů, ale skóre se měnilo jen na straně soupeře. Dostali jme tři branky a již jsme se nevzpamatovali. Nejlepším hráčem Dobřan byl vyhlášen Štěpán Koželuh, který si toto ocení opravdu zasloužil.

 

Dobřany - Kyjov 1:5

Utkání s domácím Kyjovem jsme opět dobřa začali, ale naše snaha nám dlouho nevydržela. Byl to stejný typ utkání, jako dvě předchozí. S tím rozdílem, ža se nám podařilo vstřelit branku. Snižovali jsme na 2:1. Pak už ale převzal taktovku zápasu soupeř, který byl věkově, vzrůstově i hokejbalově vyšší než my. Nejlepším hráčem Dobřany vyhlášen Daniel Šiška.

 

Hostivař - Dobřany 1:6

Hostivař zaspala začátek, neboť se nám podařilo vstřelit hned v úvodu branku. Pak ale přišel brankostroj, který se zastavil na ukazateli číslo 6. Docházely nám síly, projevovala se únava z předchozích utkání. I když jsme se snažili, aby si zahráli všichni hráči, v rozhodujících (úvodních) fázích zápasů jsme museli používat to nejlepší, co jsme měli k dispozici. Bylo obdivuhodné, co někteří hráci dokázali za tyto čtyři zápasy uběhat. Jako například Patrik Smetana, který si také právem (nejen za toto střetnutí) odnesl cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Ubytování:

Noc jsme přežili bez úhony, ačkoli kvalita ubytovny se ukázala být o mnoho horší, než by nasvědčovalo z internetové prezentace. Ubytovna slouží k ubytování nízkopříjmové skupiny obyvatel. Nicméně jsme přespali a hned ráno se vydali zpět na hřiště. Dá se předpokládat, že vtipy na toto ubytování se budou dlouho dávat k lepšímu při posezení u pivka, na které se zde velmi těšíme.

 

Celkové zhodnocení moravského tažení:

Herně:

Hráči, které jsme přivezli na utkání semifinálové skupiny MČR předvedli maximum toho čeho jsou v současné době schopni. Mnozí jsou věkově ještě hluboce pod limitem a proto se s protihráči postavenými na samotné hranici této věkové kategorie nemohou měřit. Za snahu je třeba kluky pochválit. Škoda, že jsme vlivem různých okolností přišli o komletní elitní formaci. Zřejmě bychom zatápěli soupeřům daleko více. Výlet to ale zbytečný nebyl, neboť zkušenosti hráčům nikdo nevezme a doufejme, že je zúročí v příštích letech.

Hodnocení trenéra:

 

Orgnizačně:

Zcela jistě pro příště lépe prověřit kvalitu ubytování. Raději budeme volit malý příspěvek rodičů na akci než ubytování v ubytovně tohoto typu.

Celkově:

Všichni členové výpravy se vrátili celí, zdraví a veselí. A to je fajn.

 

Semifinále MČR starších žáků !

 

Termín: 21.5.2011 - 22.5.2011

Místo: Hokejbalové hřiště TJ Snack Dobřany

Účastníci: TJ Snack Dobřany, HBC Pento Most, Kometa Polička,

               SHC Opava, HBC Rakovník

 

 

Výsledky odehraných utkání:

Sobota 215.2011

12:00     Opava - Dobřany      3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

13:30     Rakovník - Most        6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

15:00     Dobřany - Polička      3:4 (2:2, 1:0, 0:2)

16:30     Most - Opava            2:1 ss (0:0, 0:1, 1:0, 1:0)

18:00     Polička - Rakovník     5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

 

Neděle 22.5.2011

08:30     Polička - Opava         5:6 (2:2, 1:3, 2:1)

10:00     Dobřany - Most         6:0 (2:0, 4:0, 0:0)

11:30    Opava - Rakovník       4:5 ss (3:2, 0-1, 1-1, 0-1)

13:00     Most - Polička            2:1 (1:0, 1:0, 0:1)    

14:30     Rakovník - Dobřany   0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

 

Průběžná tabulka:

Pořadí    Tým                   Počet zápasů               Skóre                    Body

1.           Opava                     4                    14:14                8

2.           Polička                          4                        15:13                     6

3.           Dobřany                   4                    16:7                 6

4.           Rakovník                  4                    13:14                5

5.           Most                       4                    4:14                  5

 

 

TOPlist

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)