2009-2010...

Šneci vicemistry ČR !!!

Mladší žáci TJ Snack Dobřany prohráli ve finále Mistrovství ČR v praze Na Palmovce s Kolínem 2-5, do Dobřan tak putují stříbrné medaile.

 

 

 

ŠNECI UNIKLI BARÁŽI

Přes poměrně jednoznačnou porážku v posledním kole v derby s Plzní zůstává Snack Dobřany extraligovým týmem. Jistotu záchrany i bez zrádné baráže Šnekům zařídila Opava, která padla v Karviné a boj o udržení v extralize tak bude muset absolvovat sama. Snacku po základní části soutěže patří 10. místo a sezóna tak končí.
Dobřany hrály doma s Plzní zpočátku vyrovnanou partii, nedokázaly ale využít své šance a nechaly favorita rozehrát. V závěru úvodní části tak otevřela skóre Škodovka a zápas pak rozhodla v prostřední třetině, kdy během osmi minut skórovala třikrát. 

TJ Snack Dobřany  - HBC Škoda Plzeň 0:4   (0:1,0:3,0:0)

 

 

TJ Snack Dobřany  - HBC ALPIQ Kladno 0:3   (0:0,0:2,0:1)

Snack se v sobotu marně snažil o překvapení, na kladenský tým nestačil. Rozhodla prostřední třetina, kdy hosté odskočili do dvoubrankového náskoku, v úvodu třetí části přidali třetí gól. Dobřany tak dál zůstávají na desáté pozici. Do konce základní části zbývají tři zápasy a o konečné pořadí bude Snack zřejmě ještě na dálku bojovat s Opavou a Ústím. Pražský Kert pak vyzve v přímém souboji příští víkend. Z boje o záchranu nejspíš unikl Letohrad, který v sobotu dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející výsledek zápasu s favorizovaným Mostem.

Střely: 20:25, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

 


TJ Snack Dobřany  - TJ KOVO Praha 3:1 (1:0,1:1,1:0)

Necelých sedm minut zbývalo do konce sobotního zápasu Snacku proti pražskému Kovu, když se rozhodčí rozhodli utkání ukončit. Hokejbalu nepřálo počasí a kvůli přívalům sněhu se muselo několikrát uklízet hřiště. Šneci si přesto dokázali proti poslednímu celku vybudovat dvougólový náskok. V první třetině se trefil obránce Štulc, v polovině zápasu sice hosté vyrovnali, ale Honza Štulc druhým gólem v poslední minutě druhé třetiny opět strhl vedení na stranu Dobřan. Ve třetí třetině navýšil Michal Pokorný na 3:1. Dalším akcím už ale sněžení a rozhodčí nedali prostor.
SOBOTNÍ VÝSLEDEK PLATÍ. Ligová komise svazu rozhodla, že výsledek sobotního zápasu mezi Snackem a pražským Kovem platí jako konečný, přestože rozhodčí zápas kvůli nepříznivému počasí předčasně ukončili. Dobřany tak získaly do tabulky velmi důležité tři body a po dlouhé době opustily sestupové vody.

 

HBC Pento Most - TJ Snack Dobřany 7:1 (1:0, 4:1, 2:0)

Jen třetinu udržel Snack krok s favoritem v Mostě. Dobřany zpočátku dobře bránily, přesto se v půlce první části prosadil domácí Loskot. Rozhodující okamžiky pak přinesl úvod prostřední třetiny, kdy Pentu stačily dvě a půl minuty, aby navýšilo vedení na 3:0. Jednoznačný průběh narušila dalekonosná střela Karla Ježka, který na konci přesilovky snížil. Poslední dvě minuty druhé části ale opět ukázaly, kdo je v mostecké hale doma - Pento přidalo další dva góly a definitivně rozhodlo o výsledku. I třetí třetina začala drtivým nástupem Mostu, Krtičkovi stačilo 18 vteřin, aby přidal šestý zásah do dobřanské branky, ve 37. minutě pak Procházka skóre uzavřel.

Branky: 8. Loskot (Schoř, Krtička), 17. Švancar, 18. Schoř (Krtička), 29. Loskot (Čížek), 30. Hulín (Čížek, Ryboň), 31. Krtička (Loskot), 37. Procházka (Kypet, Koudelka) - 26. Ježek (Šperl).


Elba Peml Ústí nad Labem - TJ Snack Dobřany  3:4 ss (0:2,1:1,2:0)

Skvělý vstup do jarní části měli hráči Snacku, v Ústí nad Labem v sobotu vedli během necelých tří minut o dvě branky a domácí nestíhali. Dobřany pak bránily nadějný výsledek, ale několikrát se při tom dopustily faulů. A právě přesilovky vlévaly Elbě energii, o kterou ji připravil raketový začátek soupeře. V první třetině se ale skóre už neměnilo a tu druhou opět začali lépe hosté - Šperl zvýšil už na 3:0. Severočechům nezbývalo nic jiného, než se vrhnout do útoku, což přineslo rychle ovoce, stačila necelá minuta a Ústí odpovědělo snížením. Dobřany sehrály výborný zápas, jenže zbytečně často nabízely šance soupeři vylučováním. A když už to vypadalo, že si odvezou domů všechny body, pobídly Elbu dokonce pětiminutovou přesilovkou - před koncem třetí třetiny vyfasoval vyšší trest Vlasta Mikoláš a musel do šaten. Hráči Ústí poslední šanci využili naplno, nejdříve dvě minuty před koncem snížili a v poslední minutě lehkou střelou z dálky připravili Snack o tři body. Dobřany si nakonec odvezly alespoň dva, když uspěly v nájezdech - ten rozhodující proměnila nová posila Snacku Martin Zrna.

Branky: 2. Skála, 3. Kovařík (Mikoláš), 21. Šperl (Mikoláš, Zrna), rozh. nájezd Zrna - 22. Rezek (Štěpánek), 44. Cerman (Štěpánek), 45. Soukup (Banda).

Střely: 26:23, vyloučení: 5:11, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0


JARO BEZ ROUŠALA. Hráč dobřanského Snacku a člen širší seniorské reprezentace Adam Roušal nepomůže Dobřanům v jarních bojích o záchranu. Adam požádal vedení o uvolnění na play off do plzeňské Škody, konec základní části nestihne kvůli hokejovým povinnostem, které mu nedovolují ani účast v tréninku.


ZÁVĚR ZA PĚT BODŮ. Dvě vítězství na domácí půdě vybojovali hráči Snacku v posledních podzimních zápasech, i když to první si zajistili až v nájezdech. Závěrečné dvoukolo odstartoval sobotní duel s Karvinou. Snack měl lepší start a na začátku prostřední části vedl 2:0, pak ale začal zlobit i soupeř, který ještě před druhou pauzou snížil a po 36 vteřinách třetí části dokonce vyrovnal. Vedení vrátil domácím Šlehofer, jenže pak přišel faul a početní výhodu v závěru třetiny Moravané využili k druhému vyrovnání v zápase. V penaltách získal pro Dobřany druhý bod Kovářík. 

TJ Snack Malý Dobřany - HbK Intevo Karviná 4:3 ss (1:0, 1:1, 1:2)

Branky: 11:35 Šperl (Ježek, Mikoláš) PP, 18:17 Štulc (Větrovec), 42:10 Šlehofer (Skála, Šperl), 45:00 Kovařík SN – 18:42 Kurz (Blatoň, Kubica), 30:36 Dittman (Kurz) PP, 43:02 Řehůřek (Kurz) PP. Střely: 41:18, vyloučení: 7:10, využití přesilovek: 2:2, oslabení: 0:0, diváků: 180, rozhodčí: Belanec, Koskuba.

 

Nedělní zápas Sancku vyšel ještě lépe. Opava přijela nabuzena sobotní výhrou na horké půdě v Plzni, jenže v Dobřanech poněkud ztratila koncentraci. Zato Snack bojoval o lepší náladu pro celou zimní pauzu a po dlouhé době připomněl divákům, že umí vyhrávat i v základní hrací době. Skóre otevřel Skála už ve třetí minutě, Opava pět minut na to vyrovnala. Hodně důležitý gól dal Slezanům do šatny Šperl, který se přesně trefil vteřinu před koncem první třetiny, navíc v oslabení, když sám těsně před tím opustil trestnou lavici. Domácí podržel v extraligové premiéře i gólman Ulč a Větrovec pak na začátku třetí části přidal tříbodovou pojistku. Snack zůstal v tabulce předposlední, ale udržel přijatelný odstup od soupeřů nad sebou, na jaře je tak o co bojovat. O hodně. 


TJ Snack Malý Dobřany - SHC Opava 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky: 2:27 Skála (Šlehofer) PP, 14:59 Šperl (Štulc) SH, 31:34 Větrovec (Pokorný) – 8:46 Vladař (Přibyla, Christ) PP. Střely: 18:28, vyloučení: 14:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 1:0, diváků: 140, rozhodčí: Belanec, Koskuba.


HBC Autosklo H.A.K. H.Králové - TJ Snack Dobřany 6:0   (2:0,2:0,2:0)
Střely: 28:21, vyloučení: 3:7, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 1:0  

SK OEZ Testa Letohrad - TJ Snack Dobřany 5:3   (3:1,2:1,0:1)
Střely: 19:18, vyloučení: 8:6, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0

 

HBC Škoda Plzeň - TJ Snack Dobřany 6:0   (2:0,2:0,2:0)
Střely: 44:10, vyloučení: 2:6, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0


DŮLEŽITÝ VÍKEND ÚSPĚŠNÝ JEN NAPŮL. Tři body získaly Dobřany o víkendu v zápasech proti soupeřům ze spodní poloviny extraligové tabulky. Stačilo to na posun z posledního na předposlední pozici v tabulce.

V sobotu přijel do Dobřan pražský Kert. Snack zápas rozhodl díky většímu důrazu a lepší produktivitě v přesilovkách.  Zápas se odehrával ve znamení dvojek - vyloučených bylo na obou stranách 11, dohromady tedy 22. Jen domácí ale dokázali početní výhody využít, vstřelili v nich dva rozdílové góly.  Dobřany v úvodní části dvakrát vedly, dvakrát ale o vedení přišly. Zápas se lámal v druhé třetině, do které se šlo za stavu 2:2. Právě v prostřední části se Snack dvakrát prosadil v přesilovkách a soupeři už gólovou odpověď nepovolil. V poslední části pak domácí dvougólové vedení uhlídali. Dva góly si do statistik zapsal Míra Plaček, dvě asistence pak Tomáš Hajna.

TJ Snack Dobřany - HC Kert Park Praha 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)

Branky: 1.29 Plaček (Hajna), 10:17 Plaček, 19:29 Skala PP, 28:44 Kalina (Hajna) PP – 7:29 Plzák L., 10:56 Plzák L. SH. Střely: 29:30, vyloučení: 11:11, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:1, diváků: 184, rozhodčí: Žižka, Barna.

Důraz hrál důležitou roli i v nedělním zápase proti Vlašimi. Tentokrát ale Snacku chyběl. Hlavně v první půlce zápasu Dobřany neměly patřičný tah na branku. Přestože soupeře přehrávaly, k nebezpečnému zakončení se nedostaly. Vlašim v Dobřanech postavila svůj klasický, nepříliš atraktivní, ale o to účinnější obranný val, ze kterého hosté vyráželi k ojedinělým protiútokům. V poslední minutě první třetiny jim jeden z nich vyšel a během necelých šesti minut prostřední třetiny Vlašim přidala další dvě trefy. Domácí poté zvýšili tempo, zatlačili soupeře a snížili na jednobrankový rozdíl. Tlak ale přišel pozdě a na vyrovnání čas nestačil. Naopak hosté potvrdili své vítězství gólem do prázdné branky při závěrečné power play Dobřan.

 

TJ Snack Dobřany - HBT Vlašim 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky: 29:47 Hajna (Plaček, Mikoláš), 32:06 Šperl (Skala) PP – 14:29 Blažek, 18:37 Blažek (Špale, Kieler) PP, 20:40 Fris (Kieler), 44:52 Horák (Fris) EN. Střely: 27:28, vyloučení: 10:8, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 78, rozhodčí: Koskuba, Florián.


DEBAKL NA KLADNĚ. Krutou porážku utrpěli hráči Snacku v sobotu na Kladně. Neoblíbený soupeř výborně začal a Dobřany nedokázaly reagovat. KEB otevřel skóre už ve 14. vteřině, v 6. a 7. minutě pak přidal další dva zásahy a prakticky rozhodl o výsledku. Hosté se pokusili o odpověď v prostřední části, ale favorizovaný obhájce titulu okamžitě odpověděl dalším zásahem a Šneci už nenašli síly na další korigování. Nakonec si odvezli krutý příděl, když prohráli 1:12.


PORÁŽKA A PÁD NA DNO. Nezvládnutá koncovka v rozhodujících momentech zápasu rozhodla o porážce Snacku na hřišti pražského Kova. Dobřany šly sice do vedení, ale Pražané z přesilovek otočili. Nejdříve v první třetině vyrovnali, ve druhé části pak získali vedení. To jim ale vydrželo jen půl minuty. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokejbal, Dobřanům však chyběl patřičný důraz. Šneci se probudili až poté, co se domácí na začátku třetí třetiny opět dostali do vedení. Dobřany pak zatlačily soupeře do těžké defenzivy, jenže tlak vyšel na prázdno a navíc soupeř využil mezery v obraně k vstřelení čtvrtého gólu. Minutu a vteřinu před koncem v přesilovce ještě vykřesal naději pro Snack svým druhým gólem Kůrka, poslední slovo mělo ale Kovo, které přidalo pojistku do prázdné branky při power play Snacku. Dobřany se po porážce v důležitém zápase propadly až na poslední místo extraligové tabulky.

TJ Kovo Praha - TJ Snack Dobřany 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky: 10:46 Ryant (Kocurek, Hruška) PP, 20:48 Kocurek (Hruška, Ryant) PP, 32:34 Hruška (Ondráček, Košely), 42:54 Tichý (Ondráček, Hruška), 44:47 Ondráček EN – 3:43 Větrovec (Brückner), 21:18 Kůrka (Větrovec), 43:59 Kůrka (Ježek) PP. Střely: 34:33, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0, diváků: 20, rozhodčí: Žák, Žižka
.

 


SE SEVEROČECHY VYROVNANÁ BILANCE. Jednu výhru a jednu porážku si připsali hokejblaisté Snacku o uplynulém víkendu, kdy do Dobřan přijeli o extraligové body bojovat týmy Ústí nad Labem a Mostu. Šneci nejdřív v sobotu těsně porazili Ústí 4:3 a připsali si tak teprve druhou - o to ale důležitější - výhru v novém ročníku extraligy. Dobřany měly skvělý nástup do druhé třetiny zápasu, ve kterém otevřely skóre a dokonce ho navýšily až na 3:0. Jenže hned po třetím gólu inkasovaly a závěr prostřední části vůbec nezvládly - ústecká Elba se rychle dostala na dostřel. Pětigólová přestřelka během patnácti minut se ale musela divákům líbit. Už méně se jim líbilo, že gól do šatny na 3:2 se projevil i na začátku závěrečné třetiny, kdy Snack o vedení přišel úplně. Dvě minuty před koncem naštěstí Snack přetahovanou o výsledek ukončil, když strhl opět vedení na svou stranu.
V neděli se ale Dobřanům nedařilo. Přestože Most rozhodně nepředvedl lepší výkon než Ústí, odvezl si ze západních Čech vysokou výhru 7:3. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, do které se šlo za stavu 1:1. Most ale dokázal využít rychlé kontry a v prostřední části nasázel Snacku tři góly. A v kanonádě pokračoval i na začátku třetí třetiny, kdy zvýšil až na 6:1. Další góly už byly jen kosmetickou úpravou výsledku.

 

 



NA MORAVĚ BEZ BODU. Dvě porážky utržili hráči Snacku při víkendovém turné po severní Moravě. V Karviné přitom byli hodně blízko k vítězství, když ještě sedm minut před koncem vedli. Jenže nováček extraligy stihl otočit skóre a těsně zvítězit 4:3. Dobřany dostaly na začátku druhé třetiny první gól, vedení domácích ale rychle smazaly a dokázaly si vytvořit celou řadu dalších šancí. Jenže v síti Karviné skončil balonek v druhé třetině jen jednou, takže do závěrečné třetiny Snack nastupoval s hubeným vedením. To Karviná smazala po čtyřech minutách z přesilovky. Snack se ještě jednou přiblížil výhře, ale závěr mu nevyšel. Domácí v posledních sedmi minutách dvakrát udeřili a šnekům nezbylo než se poučit, jak se proměňují šance.
O den později ale poučení nepřišlo. Opava byla lepší než Karviná, hosté nestíhali její tempo a Slezané tak pohodlně vybudovali až tříbrankový náskok. Ten Dobřany stihly v druhé třetině upravit na 3:1, víc toho ale nepředvedly, takže zápas stejným výsledkem i skončil.

 



DOBŘANY ZVLÁDLY PREMIÉRU. Tři body a jednoznačný výsledek, tak v sobotu vypadal vstup Snacku do nového ročníku hokejbalové   extraligy. Díky výkonu gólmana a rychlým a účinným výpadům v útoku dokázaly Dobřany porazit doma Letohrad 5:1. Rozhodně ale nešlo o snadnou práci, hosté několikrát zatlačili Šneky před vlastní branku a hlavně úvod zápasu patřil jim. I kvůli sérii oslabení se Dobřany po většinu první třetiny spíš bránily. Jenže posila v brance - Honza Donauschachtl nenechal Východočechy skórovat a domácí udeřili. Ještě na konci první třetiny proměnili dva rychlé kontry a psychickou výhodu zúročili i v úvodu druhé části, kdy další dvě branky v síti hostů prakticky rozhodly zápas. Soupeř se sice znovu dostal do tlaku a korigoval skóre, poslední slovo ale ještě ve druhé části patřilo domácím. Poslední třetina už změnu skóre nepřinesla a domácí diváci se tak mohli radovat z první výhry.

V neděli do Dobřan přijel jeden z favoritů soutěže - Hradec Králové - a ukázal, že patří k české hokejbalové špičce. Dobřanští zaostávali v pohybu a osobních soubojích. Navíc má Hradec v týmu nejlepšího hokejbalistu posledních sezón Petra Nováka. Hlavně jeho útok pravidelně úřadoval před brankou Snacku a sám Novák v první třetině dvakrát skóroval - nejdříve tvrdou ranou z dálky, pak po důrazu před gólmanem a chybě domácích obránců. V druhé části se Snack zlepšil, gólově se ale prosadili znovu hosté. Definitivní rozhodnutí pak přinesla trefa Hradce po devíti vteřinách třetí části hry. Kosmetickou úpravu výsledku dali nejdříve domácí Petr Kurka a na konečných 1:5 znovu Novák, který tak v Dobřanech nastřílel hattrick.