2008-2009...

 

   3:0 (1:0, 2:0, 0:0)    DOBŘANY ZŮSTÁVAJÍ EXTRALIGOVÝM MĚSTEM!!! Vynikající výkon Dobřan v úvodním zápase baráže prakticky rozhodl o osudu celého miniturnaje hraného o dvě volná extraligová místa. Snack totiž na domácí půdě přejel pražské Kovo, které už se z porážky nevzpamatovalo a prohrálo i o den později s Karvinou. Na Pražáky tak zbyl Černý Petr a poslední duel Dobřany - Karviná už se ani hrát nemusel.
Dobřany šly do baráže s nelichotivou bilancí z přípravy, kdy podlehly reprezentaci a v generálce pak i Liticím. Jenže proti Kovu tým ukázal, že má velkou sílu. Ustál úvodní tlak soupeře a udeřil. Hodně důležitou první branku dal z rychlého kontru kapitán Tomáš Hajna po přihrávce Adama Roušala. Gól dodal Snacku potřebné sebevědomí a hosté už si prakticky nezahráli. Domácí byli rychlejší a důraznější a v druhé třetině z toho vytěžili další dva góly po střelách Honzů Kaliny a Arneta. Výborný Honza Marek v bráně navíc nepustil jedinou střelu, takže Dobřany slavily první krok k záchraně. Druhý krok za ně udělala Karviná, která si s Kovem poradila 5:2, takže oslavy mohly propuknout naplno.

REPREZENTANTŮM SNACK NESTAČIL. Prestižní souboj s českou hokejbalovou reprezentací, která se chystá na MS v Plzni, absolvoval v sobotu dobřanský Snack. Pod střechou plzeňské haly nakonec výběru ČR podlehl 0:11. Jednotlivé třetiny se hrály na 20 minut a v závěru bylo vidět, že Dobřanům docházejí síly a při narůstajícím skóre i motivace. Česko v první části nastřílelo tři branky, v druhé pak další dvě a v poslední třetině zbývajících šest. Přes krutý výsledek mělo utkání pro Snack v přípravě na baráž význam. Hráči nasbírali cenné zkušenosti a trenér měl možnost vidět silou soupeře zvýrazněné slabiny dobřanského týmu. Navíc za výkon si Dobřany takový debakl nezasloužily, bohužel ale nedokázaly využít několik nadějných šancí a v závěru pak daly reprezentantům příliš prostoru. Další přípravný zápas proběhne pravděpodobně v pátek 22.5., kdy Snack hostí juniorské hokejisty Klatov. V generálce na baráž ve středu 27.5. Dobřany od 19:00 změří síly s týmem Litic.

 

V BARÁŽI POVEDE SNACK ZDENĚK PATA. V boji o záchranu v extralize bude mít áčko Snacku nového trenéra. Vedení klubu rozhodlo o odvolání Martina Davídka a na jeho místo byl jmenován Zdeněk Pata, který už vede přípravu mužstva na barážový miniturnaj. Ten se v Dobřanech odehraje 29. - 31. května. Cíl pro mužstvo a nového trenéra je jediný a jasný - záchrana.

 

 

22. kolo extraligy - 28. 3. 2009

 

 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)    ŠNECI JDOU DO BARÁŽE. Rozhodlo o tom poslední kolo základní části extraligy. Dobřany v něm podlehly Ústí nad Labem, zatímco Opava vydolovala bod v Praze. Slezané se tak na Snack bodově dotáhli a vzájemná bilance určila, že desátá příčka bude patřit právě jim. Šneci sehráli v Ústí vyrovnanou partii. Domácí šli do vedení, měli převahu a Snack dlouho držel hlavně golman Marek. Ale závěr první třetiny patřil Dobřanům, v poslední vteřině vyrovnával kapitán Hajna. Jenže Západočechům nevyšel ani úvod druhé části, kdy Ústí dokázalo využít dvě přesilovky krátce za sebou. Hosté se přesto nevzdali, oklepali se, bojovali a Tomáš Hajna ještě před druhou přestávkou svou druhou brankou snížil. Do poslední části pak šly Dobřany s jasným cílem - urvat na severu Čech aspoň bod, který měl v tu chvíli obrovskou hodnotu. Hostům se podařilo dostat Ústí pod tlak, gól ale už nepadl. Šneci nevyužili ani nejvyloženější šance a nevycházely jim ani přesilovky, všechny body tak zůstaly u Labe.


20. a 21. kolo extraligy - 21. a 22.3. 2009

  2:3 (1:1, 1:1, 0:1)   
PRVNÍ JARNÍ BODY přineslo domácí dvoukolo pro dobřanský Snack. Na poslední chvíli zapomněli hráči na nepovedené zápasy a proti Hradci a Letohradu předvedli, že bojovnost, obětavost a srdíčko se z Dobřan  neodstěhovaly. Už v sobotu dali domácí favorizovanému Hradci Králové zabrat. Dobřany sice dodržely jarní tradici a brzy inkasovaly první gól. Pak ale ukázaly změnu - parádním výkonem několikrát roztleskali věrné fanoušky a Kuba Šebo ještě v první třetině a Petr Skála na začátku druhé části skóre otočili. Jenže Hradec potvrdil, že patří mezi top tým
y extraligy a postaral se ještě o jeden obrat. Zlepšený výkon tak na body nestačil, ale určitě zvedla celému týmu Snacku sebevědomí.
 
 
 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)     A to se projevilo v neděli. Letohrad sice měl převahu, jenže o život bDobřany -Letohradojující domácí dokázali držet krok. Dokonce šli do vedení, na Hajnův gól ale Letohrad rychle odpověděl. Remízou, tentokrát bezbrankovou, skončila i druhá třetina a rozhodnutí tak přinesla část třetí. Dobřany se ubránily v několika oslabeních a pět minut před sirénou se prosadily z brejku. Na výhře se podílely obě posily, které v týdnu přišly do týmu Snacku výměnou za Adama Roušala z Plzně. Honza Arnet přihrál na první branku a Martin Regner dokonce vstřelil vítězný gól. Dobřany se díky třem bodům posunuly na desáté místo tabulky, před posledním kolem základní části tak drží naději na play off, zároveň se však nedostaly z ohrožení baráží ale i přímým sestupem. V posledním kole jede Snack bojovat do Ústí nad Labem. 

Baráž čeká Dobřany na začátku května poté, co se v play off národek rozhodne o dalších dvou účastnících boje o dvě volná extraligová místa. Přímý sestup čeká po prohře v Letohradu Hodonín. Devátou příčku nakonec uhrála Vlašim, které pomohly dvě (ne)překvapivé a hodně zapáchající vítězství v Mostě a v Hradci. 

19. kolo extraligy - 14.3. 2009

 

 

   0:7 (0:3, 0:3, 0:1)     JARNÍ KRIZE POKRAČUJE. Ani domácí derby s plzeňskou Škodovkou nezměnilo tragickou bilanci Snacku v jarní části extraligy. Účinné svižné protiútoky Plzně a matná hra domácích rozhodly už v první třetině. Hosté šli rychle do vedení a v 11. minutě svítilo na tabuli skóre 0:3. Psychicky zlomení Šneci neměli proti výborně hrající Škodě šanci na obrat. Hosté v druhé třetině zopakovali tříbrankový příděl a v závěrečné části přidali ještě jeden zásah. Bezzubé pokusy domácích o protiútoky končily většinou na mantinelu za plzeňskou brankou. Snack opět nedal ani gól a ve čtyřech jarních zápasech se tak trefil pouze jednou, naopak inkasoval hned šestadvacetkrát. Další debakl Dobřany naplno potopil do bojů o záchranu. Snack je aktuálně na barážové předposlední pozici o bod před Opavou, na osmou příčku ztrácí tři kola před koncem základní části tři body. O víkendu ho čeká náročné dvojutkání s Hradcem a Letohradem, v posledním kole pak Dobřany jedou do Ústí nad Labem.

 

 

17. a 18. kolo extraligy - 7. a 8.3. 2009

 

 

   9:1 (3:0, 4:1, 2:0)    ČERNÝ VÍKEND má za sebou dobřanský Snack. Na Moravě nezvládl klíčová utkání a místo toho, aby se definitivně oddělil ode dna tabulky, opět se namočil do bojů o udržení v extralize. V Hodoníně měli přitom hosté velmi slušný nástup, Jihomoravané během prvních střídání jen vyhazovali, aby přerušili útoky Dobřan. Jenže šance zůstaly nevyužity a přišlo vyloučení, které domácí okamžitě trestali. Gól dostal Hodonín na koně. Domácí dokonale využili svého úzkého hřiště a jednoduchou důraznou hrou začali soupeře přehrávat. Ukázali, jak účelné může být  nahazování a rychlý přechod do protiútoku, navíc se jim střelecky mimořádně dařilo. Postupně využívali jednu šanci za druhou a Snack se dostal do křeče. Nepomohlo ani střídání gólmanů, místo toho přišly další snadné zásahy Hodonína, který postupně navýšil hrozivé skóre. 

 

    6:0  (2:0, 2:0, 2:0)      Sobotní výsledek si hráči Snacku nesli na zádech i do souboje s poslední Opavou o den později. Opět se jim nepodařilo vstřelit první gól, místo toho Opava brzy prolomila defenzivní val hostů a šla do vedení. Psychicky nalomené hosty v krizi utápěla vlastní ofenzivní nemohoucnost i už tradičně nejhorší rozhodčí v lize. Slezané v prostřední části zápasu nabrali rozhodující náskok, který v závěru ještě navýšili a zoufale bojující hosté odjeli přes celou republiku s dalším přídělem.


16. kolo extraligy - 28.2. 2009

       TJ Snack Malý DOBŘANY      0:4 (0:1, 0:1, 0:2)     HBC PENTO MOST  

 BEZ BODU a BEZ VSTŘELENÉHO GÓLU - taková je bilance prvního jarního zápasu Dobřan v extralize. Lídr soutěže z Mostu byl nad sílu Šneků, kteří mu po většinu času jen sekundovali. Hosté šli do vedení hned v úvodu a i dál měli při hře v plném počtu navrch, dobře kombinovali a využívali důrazu. Zakřiknutí domácí se před branku soupeře dostávali jen sporadicky. Přesto, hlavně díky Honzovi Markovi v bráně, se Dobřany držely favoritovi na dostřel. Jenže v poslední třetině domácí hráči nevyužili několik tutovek, které jim Most nabídl v přesilovkách. Snahu útočníků se pokusil trenér Snacku podpořit odvoláním brankáře, ale risk nevyšel a Most definitivně rozhodl utkání dvěma brankami do opuštěné dobřanské branky. Snack teď čeká výjezd na Moravu, kde bude dobývat Hodonín a Opavu. Oba soupeři se ze spodních pater tabulky nebezpečně přibližují, takže půjde o hodně. 

 

 

15. kolo extraligy - 22.11. 2008

  HBC HABEŠOVNA Gladiators   2:3  (0:3,1:0,1:0)  TJ Snack Malý DOBŘANY 

DOBŘANY PŘEZIMUJÍ NA OSMÉM MÍSTĚ extraligové tabulky. Rozhodla o tom výhra nad kladenskou Habešovnou. Šneci v posledním podzimním kole udolali Gladiátory 3:2 a letošní bodový účet tak zaokrouhlili na 20 bodů. Hosté využili slabý vstup soupeře do zápasu a hlavně díky využitým přesilovkám nasázeli Gladiátorům v první třetině tři góly. Habešovna se celý zbytek zápasu snažila manko dohnat, ale hráči Snacku zodpovědně bránili a disciplinovaným výkonem domácí znervózňovali. Gladiátoři se pokoušeli zápas vyhrotit a rozhodit obraný val hostů tvrdou až zákeřnou hrou, na jejich stranu se bohužel postavili i nekvalitní rozhodčí. Kladnu se nicméně v prostřední části podařilo snížit jen jednou. V poslední třetině tak vystupňovalo tlak na maximum, ale i hosté stále hrozili z rychlých protiútoků. Jeden z nich skončil dalším gólem v síti Habešovny, který viděli na stadionu snad všichni. Až na rozhodčí... Habešovnu podpora sudích nakopla, o něco víc pak druhý gól, když při střele ze středního pásma chyboval jinak výborný dobřanský gólman Honza Marek. Obětavou hrou se ale Šnekům povedlo vedení udržet a zaslouženě si tak vezli domů všechny body.     

 


13. a 14. kolo extraligy - 15. a 16.11. 2008

  TJ Snack Malý DOBŘANY    3:2   (1:2,2:0,0:0)    HBT VLAŠIM      

 TJ Snack Malý DOBŘANY 1:3  (0:3,0:0,1:0)  HC Kert Park PRAHA  

 

DŮLEŽITÉ BODY vybojovali Šneci v sobotním zápase proti Vlašimi. Souseda v extraligové tabulce se Dobřanům podařilo po boji těsně udolat a před zimou tak získat na devátém místě příjemný náskok. Vlašim ale v Dobřanech hodně zlobila. Domácím příliš nevyšel start do utkání, soupeř byl bojovnější a z obranného postavení často vyrážel k účinným protiútokům. Dobřany šly sice do vedení, ale závěr první třetiny patřil hostům. Během poslední minuty dvakrát udeřili a úvodní část zaslouženě vyhráli.  V prostřední třetině Snack zlepšil hru a postupně začal získávat optickou převahu, přispělo k tomu i rychlé vyrovnání v přesilovce. Rozhodující úder přišel v polovině utkání, kdy se tečí prosadil domácí Honza Majer. Vlašim se nevzdávala, byla důrazná v soubojích a domácí výrazně přestřílela, Šnekům se ale s vypětím všech sil podařilo vedení udržet.

V neděli mohly Dobřany postavení v tabulce ještě vylepšit v souboji s pražským Kertem, šanci ale nevyužily. Šneci nenavázali na úpornou hru ze soboty a opět prošvihli vstup do zápasu. Zato Kert do utkání vlétl, po 23 vteřinách vedl a jeho útočníci se dál prosazovali jednoduchou, ale účinnou hrou. Dobřanům se nepovedlo včas zachytávat rychlé výpady a hlavně ve středním pásmu byli domácí bezradní. Kert už v první třetině získal zásadní tříbrankový náskok, který ve zbytku zápasu dobře bránil. Snack stihl v poslední třetině jen snížit, další šance ale zůstaly bez využití.

   

12. kolo extraligy - 8. 11. 2008 

      TJ HBC KEB KLADNO     5:3  (1:1,1:1,3:1)    TJ Snack Malý DOBŘANY  

VYROVNANÝ ZÁPAS sehrálo v sobotu áčko Snacku na půdě favorizovaného KEBu Kladno. Dobřany šly dokonce brzy do vedení brankou Tomáše Hajny a dlouho pak úspěšně čelily tlaku domácích, přesto ale soupeř stihl do první sirény srovnat. Po gólu na každé straně padlo i v druhé třetině a ještě v polovině závěrečné části dokázali hosté držet vyrovnené skóre, když Adam Roušal svým druhým zásahem odpověděl na třetí gól KEBu. Rozhodnutí přinesla až šťastná branka Kladna po náhodném odrazu, když před tím Šneci neproměnili několik nadějných brejků. Definitivní tečku dali zápasu domácí  gólem do prázdné branky při závěrečné power play Dobřan. Zvítězilo vyzrálejěí mužstvo, ale zápasu by více slušela dělba bodů, hosté si za bojovný výkon minimálně bod zasloužili.

11. kolo extraligy - 1. 11. 2008  

  TJ Snack Malý DOBŘANY  4:2   (2:0,1:2,1:0)  Elba Peml ÚSTÍ NAD LABEM   

DOMA ZASKOČILI FAVORITA. Výborný vstup Snacku do zápasu a ubráněné vedení v poslední části rozhodlo o tom, že favorizovaná ústecká Elba odjede z Dobřan s prázdnou. Šneci hlavně díky produktivním posilám Mužíkovi a Klausovi dominovali první části sobotního zápasu. Vedení 2:0 navíc v druhé třetině navýšil Adam Roušal. Jenže pak začala Elba zlobit a do druhé sirény snížila na rozdíl jediné branky. O přestávce domácí posbírali všechny síly a vrhli se bránit hubený náskok. To se jim nakonec podařilo, v poslední minutě navíc Tomáš Hajna uzavřel skóre a spustil oslavy důležité výhry.    

 

       

9. a 10. kolo extraligy - 25. a 26.10. 2008

 

 

     SK OEZ Testa LETOHRAD      6:2   (1:0,2:0,3:2)    TJ Snack Malý DOBŘANY     HBC Autosklo H.A.K. HR. KRÁLOVÉ  6:0 (2:0,2:0,2:0) TJ Snack Malý DOBŘANY

NA VÝCHODĚ DVAKRÁT ŠESTIBRANKOVÝ PŘÍDĚL. Výjezd na východ republiky se nepovedl prvnímu týmu Snacku. V sobotu před televizními kamerami neuspěl v Letohradě, o den později ho pokořil Hradec Králové. V přímém televizním přenosu se už tradičně Dobřanům nedařilo. Ve hře chybělo nasazení a bojovnost a hosté od začátku ztráceli krok. Na výkon z derby proti Plzni si Šneci vzpomněli až v závěrečné části, kdy už vysoko prohrávali. Letohrad si nakonec všechny body pohlídal.

Podobným stylem vyhrál i v neděli Hradec. Od začátku vedl a své góly rovnoměrně rozdělil do všech tří třetin. Hosté tentokrát odjížděli bez čestného úspěchu.

 

8.  kolo extraligy - 18. 10. 2008

 

    HBC Škoda PLZEŇ    3:4 ss (0:1, 3:0, 0:2)    TJ Snack Malý DOBŘANY    
DOBŘANY DOBYLY PLZEŇSKOU HALU!! Snack pokračuje ve vítězné jízdě. Po povinných domácích výhrách nad Opavou a Hodonínem si tentokrát vyšlápl na favorita a ve vyrovnaném zápase, který rozhodovala až samostatná střílení, nakonec veze dva body z Plzně. V západočeském derby začal Snack lépe, když jediný gól první třetiny dal po přihrávce Radka Mužíka "Steve" Kůrka. Druhá část naopak patřila domácím, kteří během jediné minuty otočili a přidali ještě branku navíc. Šneci se ale nevzdali. Hned v úvodu poslední třetiny po závaru před plzeňskou bránou vykřesal naději Tomáš Hajna opět po příhře Radka Mužíka. Vyrovnání pak vzápětí přinesla dalekonosná střela Standy Duška. Dobřany pak uspěly i v loterii nájezdů, které postupně proměnili Tomáš Hajna, Vašek Šlehofer a Radek Mužík. Snack je tak prvním extraligovým týmem, který uspěl v nové plzeňské hale. 

 

6. a 7.  kolo extraligy - 11. a 12.10. 2008

    TJ Snack Malý DOBŘANY   3:2 (2:1, 1:1, 0:0)  HBC RIGUM HODONÍN    

     TJ Snack Malý DOBŘANY       2:1 (1:0,1:1,0:0)          SHC OPAVA      

TĚSNOU ALE HODNĚ DŮLEŽITOU výhru vydřel v sobotu v extralize dobřanský Snack. V boji o to, kdo se odpoutá od sestupových příček, porazily Dobřany na domácím hřišti Hodonín. O tři góly se podělili Tomáš Hajna, Petr Skála a Jirka Kadaně. Zásadní misi dokončili Šneci v neděli, kdy stejně těsně porazili Opavu. Stejně jako v sobotu si jednobrankový náskok Dobřany zajistily v první třetině. Oba góly domácích dal Adam Roušal. Snack se tak konečně odpoutal od sestupových pozic, na kterých zazdil právě Hodonín a Opavu. Už příští týden čeká Dobřany velké derby v nové hale v Plzni, které se v posledních kolech hodně daří.

 

5. kolo extraligy - 4.10. 2008

   HBC PENTO MOS   8:1 (2:0, 5:1, 1:0)  TJ Snack Malý DOBŘANY    

DALŠÍ EXTRALIGOVOU LEKCI má za sebou áčko Snacku. V Mostě v sobotu nestačilo na favorizované Pento a zvláště v druhé třetině dělalo rozjetým Severočechům jen sparingpartnera. Most si v první třetině zajistil klid dvoubrankovým vedením a v druhé třetině definitivně rozhodl. Když se hostům podařilo snížit, rozjelo Pento smrtící desetiminutovku, po které už nebylo, co řešit. Most se vyšvihl na čelo tabulky, naopak Dobřany musí zabrat, aby se dostaly z pozic zavánějícím sestupovými starostmi.

 

4. kolo extraligy - 27. 9. 2008

 

  TJ Snack Malý DOBŘANY  2:6(1:0, 0:3, 1:3) HBC Habešovna Gladiators    

DOBRÝ ÚVOD měli hráči Snacku v sobotním domácím extraligovém zápase s kladenskou Habešovnou, na obhájce titulu to ale nestačilo. První třetina vyšla skvěle, v samotném závěru ji vyšperkoval Adam Roušal vedoucí brankou, od té doby ale úřadovali hosté. Šneci jim nabídli šanci několika zbytečnými fauly a Gladiátoři nepohrdli. Dobřany dostaly lekci z produktivity, přestože zápas měl celkem vyrovnaný průběh, góly dávala Habešovna. Na začátku třetí třetiny získala rozhodující náskok a domácí dali druhou branku až za stavu 1:5. 

 

2. a 3. kolo extraligy - 20. - 21. 9. 2008

 

   HBT Vlašim    4:2 (1:1, 2:1, 1:0)     TJ Snack Malý DOBŘANY  

 

 HC Kert Park Praha  2:3 (0:1, 1:2, 1:0)  TJ Snack Malý DOBŘANY  

PRVNÍ BODY v letošním ročníku extraligy získali Šneci na půdě pražského Kertu, tradičního rivala ještě z národní ligy porazili v neděli 3:2. O den dříve sehrály Dobřany vyrovnané utkání ve Vlašimi, i díky vlastnímu gólu ale nakonec prohrály. V Praze je ale podržel brankář Lokajíček a dařilo se i Adamovi Roušalovi, který se podílel na všech gólech, když jeden dal a připsal si i dvě gólové nahrávky. Hostům se povedla první třetina, ve které neinkasovali a Kert pak marně doháněl jejich vedení. 

 

 

1. kolo extraligy - 13. 9. 2008

         TJ Snack Malý DOBŘANY   0:8  (0:2,0:5,0:1)     HBC KEB KLADNO     

Debakl před vlastním diváky zakusili na úvod sezóny hráči TJ Snack Dobřany. Favorizovaný celek kladenského KEBu domácí doslova převálcoval a zaslouženě vyhrál vysoko 8:0. V první třetině ještě držel pro Dobřany naději brankář Lokajíček, ale v druhé části čerstvý vítěz evropského poháru už jasně dominoval. Kladenští předčili Šneky ve všech činnostech a domácí se budou muset rychle otřepat, další víkend je čeká náročné dvojkolo ve Vlašimi a v Praze.



DOBŘANY DVAKRÁT PODLEHLY PLZNI. Prvního září sehrál Snack přípravné utkání s plzeňskou Škodou, na domácí půdě prohrál s tradičním soupeřem 1:4. Plzeň přetlačila soupeře hlavně v osobních soubojích a ukázala větší jistotu v zakončení. Naopak hráči Dobřan nedokázali proměnit řadu vyložených šancí, do kterých se dostali, přestože se většinu zápasu museli bránit tlaku soupeře. 
V generálce na extraligu 9. září Snack prohrál s Plzní i podruhé, když odveta v plzeňské hale skončila 6:2 pro domácí. Plzeň byla opět lepší hlavně v rychlosti a důrazu. O obě branky hostů se postaral Petr Skála. Zápas měl definitivně ukázat, kdo dostane šanci v zahajovací extraligové sestavě Snacku. Extraliga startuje v sobotu 12. září domácím soubojem s Letohradem od 17:00. O den později hostí Dobřany vicemistry z Hradce Králové (od 12:00)

V MOSTĚ SNACK ZVLÁDL POVINNÝ POSTUP DO SEMIFINÁLE. Další přípravný turnaj před začátkem extraligové sezóny odehrál tým TJ Snack Malý Dobřany 29. a 30. srpna na novém povrchu haly v Mostě. V základní skupině dvoudenního Pento Cupu v sobotu zaznamenal povinné výhry nad týmy z nižších soutěží Rakovníkem (5:0) a Teplicemi (5:2). V neděli pak Dobřany v oslabené sestavě neudržely vedení proti ústecké ELBě a podlehly 1:2. V semifinále Snack nastoupil proti dalšímu účastníku extraligy - domácímu Pentu - a stejně jako proti Ústí prohrál hlavně kvůli vlastní nedisciplinovanosti a chybám v obraně. Semifinálový výsledek 0:4 znamenal pro Snack konečné třetí místo.

 

V NOVÉM STRAŠECÍ BEZ VÝHRY. První větší zápasovou prověrku odehrál A-tým Snacku 15. a 16. srpna. V plném zápřahu letní přípravy si Dobřany odskočily na kvalitně obsazený trunaj do Nového Strašecí. Celé klání se neslo hlavně v duchu testování nových tváří v dobřanském dresu. Snack ve skupině podlehl úřadujícímu mistru extraligy KEBu Kladno 1:3 a Ústí nad Labem 0:2. V horkém letním počasí pak o den později Dobřany nastoupily proti čtrnáctinásobným mistrům Slovenska z týmu ŠHBK Ružinov Bratislava. V základní hrací době zápas o 5. místo skončil 5:5, vítězsvtí v nájezdech strhli na svoji stranu hokejbalisté ze Slovenska.